For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Postmaster Actuarial Practice Cycle
Compare programme

Programma

Tijdens de Actuarial Practice Cycle (APC) word je opgeleid tot een gedegen AAG'er. Je past je eerder verworven wetenschappelijke kennis toe op cases uit de actualiteit. Onderwerpen als Solvency II, M&A, Productontwikkeling en certificering van pensioenfondsen komen aan bod. Je verkrijgt daardoor brede branche- en productkennis. De ontwikkeling van je persoonlijke competenties loopt als een rode draad door de opleiding.

Aandacht voor nieuwe ontwikkelingen

In het programma werk je aan realistische cases uit de actuariële praktijk. Je past je kennis toe en leert werken met de nieuwste data-analysetechnieken. Om te zorgen dat je als toekomstig AAG'er steeds op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied, volgt de APC nauwgezet de actualiteiten in de Caput Actuarial Practice Cycle, waarin onderwerpen als pensioenhervorming, de nieuwe accountingstandaard IFRS 17 en innovaties aan bod komen.

Mentorprogramma

Bij aanvang van het APC-programma krijg je een mentor toegewezen die je gedurende het hele programma begeleidt bij het ontwikkelen van je  professionele ‘soft skill’ competenties.

Daarnaast is een docent voor de competentie Stressbeheersing beschikbaar voor individuele coaching op dit onderdeel.

Post-Master Actuarial Practice Cycle, Mentor Yvette de Koning
‘Het mentoraat is van toegevoegde waarde voor zowel de junior als senior actuaris’

Yvette de Koning (mentor APC): ‘Voor de startende professional is het mentoraat een eerste kennismaking met je persoonlijke ontwikkeling. Terwijl de focus voor een senior actuaris meer kan liggen op het inspireren van anderen.’

Personal Leadership

Het ontwikkelen en verfijnen van je 'soft skills' loopt als een rode draad door je opleiding, in de module Personal Leadership. In je persoonlijke competentiedossier reflecteer je samen met je mentor op jouw professionele ontwikkeling.

De opbouw van de opleiding zorgt voor veel interactie tussen studenten onderling en met de docenten. Er is veel focus op persoonlijke ontwikkeling, met ruimte voor feedback en zelfreflectie. De docenten die werkzaam zijn in de industrie maken de opleiding actueel, met vraagstukken waarmee actuarissen en risicomanagers nu geconfronteerd worden. Youssef Achnine, Supervisor, De Nederlandsche Bank

Studiebelasting

Je rondt de Postmaster Actuarial Practice Cycle in 1 of 2 jaar af. Het 1-jarige traject is intensief: elke dinsdag college van 15:00 – 21:30 plus nog ca. 10 uur studie/groepsopdrachten  Heb je naast je studie nog andere verplichtingen, dan geeft het 2-jarige programma je meer flexibiliteit. Word je toegelaten met één of meer deficiënties uit het voortraject, dan kom je ook in het 2-jarige programma. De volledige APC bestaat uit  8 modules voor in totaal 30 studiepunten (EC). 1 EC is gelijk aan 28 uur studie. 

Route naar de titel Actuaris AG (AAG)

Er zijn aan de UvA verschillende routes naar de titel Actuaris AG (AAG). Wat je voortraject ook is, je rondt altijd af met de Postmaster APC. 

Contact

Heb je vragen over de Postmaster Actuarial Practice Cycle?