ABS in the media

Researchers of the Amsterdam Business School are frequently present in Dutch media. Below, you find an overview of media publications (Dutch only).

If you have another online news publication to add on this page, please email the link to the publication to redactie-feb@uva.nl.

Waarom betalen multinationals vrouwen in ontwikkelingslanden minder?
Volgens het World Economic Forum's Global Gender Gap Report 2020 is genderongelijkheid een van de grootste sociale onrechtvaardigheden op dit moment. Artikel n.a.l.v. onderzoek van Ans Kolk. World Economic Forum, 31 maart 2020.
Kabinet moet juist nu andere Europese landen helpen
Ruim zestig prominente economen halen, naar aanleiding van een open brief van Arnoud Boot, hard uit naar het kabinet vanwege de starre opstelling over financiële hulp aan Zuid-Europese landen. Volkskrant, 31 maart 2020.

Arnout Boot bij Op1

Hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten Arnoud Boot legt uit waarom deze crisis een wake-up call moet zijn voor onze economie. Op1, 30 maart 2020.

Economische gevolgen coronavirus

Hoogleraar Financiële Markten Arnoud Boot en VNO/NCW voorzitter Hans de Boer bespraken in Buitenhof de economische gevolgen van het coronavirus. Buitenhof, 15 maart 2020.

Voordeelacties in de supermarkt: geen extra winst, wel onmisbaar

Uit onderzoek van Jonne Guyt blijkt dat voordeelacties zoals de Hamsterweken supermarkten amper winst oplevert. Toch kunnen de grootgrutters niet meer zonder. RTLZ, 6 maart 2020.

Supermarkt heeft weinig aan voordeelacties

Hamsterweken, Route 99. Zulke acties leveren supermarkten weinig tot niets op, melden onderzoekers Jonne Guyt van de Universiteit van Amsterdam en Els Gijsbrechts van de Tilburg University. De Telegraaf, 5 maart 2020.

Hoe wakker is de Raad van Commissarissen van ING?

Topman Ralph Hamers vertrekt bij ING. Het lijkt erop dat de grootbank geen opvolgingsplan heeft, terwijl dit een hoofdtaak is van de Raad van Commissarissen, aldus hoogleraar Jan Bouwens. FD, 3 maart 2020.

De koopmarkt voor starters is pittig, maar geen ramp

Is de woningproblematiek overtrokken? Uit recente cijfers blijkt dat het aantal starters op de woningmarkt nu hoger is dan in 2000, aldus Johan Conijn. FD, 2 maart 2020 (registreren verplicht).
Alle publicaties van ABS in the media
Bekijk alle mediapublicaties van de Amsterdam Business School
Kennisnieuwsbrief Eureka!
Lees meer over onderzoeken waar onze wetenschappers zich mee bezighouden