Postmaster Actuarial Practice Cycle

In de Actuarial Practice Cycle (APC) besteden we aandacht aan nieuwe ontwikkelingen, zoals het analyseren van big data met behulp van machine learning. Niet alleen de technische kant wordt belicht, maar ook de ethische kant. Je volgt nauwgezet de actualiteit, waaronder de hervorming van het pensioenstelsel en de implementatie van IFRS 17. Ook ga je aan de slag met belangrijke thema’s als kapitaalmanagement en risicobeheer onder Solvency II, en doorloop je alle facetten van een M&A-traject. Experts vanuit het brede actuariële werkveld delen hun ervaring in actuele cases, waarbij alle belangrijke onderwerpen aan bod komen. Daarnaast word je door je mentor begeleid in je persoonlijke ontwikkeling.

Download brochure

Waarom kiezen voor de Postmaster Actuarial Practice Cycle?

• Toepassing van AI, big data en machine learning

Technologische ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence, waaronder big data en machine learning beïnvloeden het werk van de actuaris. Nieuwe data-analysetechnieken zorgen voor een verbreding van het werkveld. Daarom is er in de APC ruime aandacht voor actuele ontwikkelingen en met name de toepassing ervan. De APC zorgt ervoor dat de aankomende generatie actuarissen future-proof is.

• Kernthema's in de praktijk

Op basis van realistische businesscases ga je aan de slag met belangrijke thema’s in de financiële sector zoals Solvency II, Health actuary, productontwikkeling, certificeren van pensioenfondsen en M&A. Je past berekeningstechnieken toe en leert de uitkomsten vertalen naar een advies voor de directie. Bijvoorbeeld over het risicoprofiel van een organisatie, de allocatie van kapitaal, de vaststelling van een premie of de aankoop van een verzekeraar. Stakeholders zoals DNB, de externe accountant en de rol van investeringsbanken komen ook aan bod.

Meer over het programma

• Personal Leadership

De module Personal Leadership loopt als een rode draad door je opleiding. Dit begint al tijdens de introductie, waar je onder andere ingaat op groepsdynamiek en samenwerking. Tijdens deze module komen competenties als samenwerken, beïnvloeden, adviseren, overtuigen, presenteren, pitchen en omgaan met weerstand aan de orde. Je ontvangt regelmatig feedback van je docenten.

Wat kan deze opleiding betekenen voor je carrière?

• Via de APC naar de titel AAG

Er zijn verschillende routes naar de titel Actuaris AG (AAG). Maar wat je voortraject ook is, je doet altijd de APC. Na succesvolle afronding van het gehele traject voldoe je aan de opleidingseisen van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (KAG), de Nederlandse beroepsvereniging voor actuariële professionals.

Routes naar de titel Actuaris AG (AAG)

• Ervaren docenten

Je houdt je tijdens de APC bezig met cases uit de beroepspraktijk van de actuaris. Je bent dus bezig met zaken die je ook op je werk tegen kunt komen. Hierdoor oefen je je beroepsvaardigheden, terwijl je je eerder verworven academische kennis toepast. Je docenten zijn afkomstig van de UvA en uit de praktijk. Zij brengen veel actuele kennis en ervaring mee.

Onze docenten

• Hoog aangeschreven programma

Met een postmaster-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

• De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
    • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

Wat kan deze postmaster betekenen voor je carrière?

De Postmaster Actuarial Practice Cycle start in elk jaar in september.

Start: Dinsdag 1 september 2020
Colleges: Dinsdag, 15:00 tot 21:30 uur
Duur: 1 tot 2 jaar, parttime
Kosten: € 15.000 voor de gehele opleiding (onafhankelijk van de duur, 1 of 2 jaar)
€ 1.500 per te herkansen module
Deadline inschrijving: Vrijdag 31 juli 2020

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met een kwantitatieve vooropleiding. Afhankelijk van je vooropleiding volg je eerst een aantal vakken van de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science (AEMAS).

Meer over aanmelding en toelating

De Postmaster Actuarial Practice Cycle in beeld

Postmaster Actuarial Practice Cycle