For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Amsterdam Executive Master in Actuarial Science

Programma

De vakken binnen de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science (AEMAS) zijn gefocust op de financiële en wiskundige analyse van complexe risicobeheer- en verzekeringsvraagstukken. Je maakt kennis met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook leer je de nieuwste data-analysemethoden toepassen. Je werkt intensief samen met je medestudenten en docenten en combineert academische theorie met praktijkcases.

De Postmaster Actuarial Practice Cycle

De AEMAS biedt een uitstekende voorbereiding op de Postmaster Actuarial Practice Cycle (APC). In de postmaster focus je op het toepassen van je theoretische kennis in de actuariële praktijk. Heb je zowel de vereiste AEMAS-vakken als de APC afgerond, dan voldoe je aan de opleidingseisen voor de titel Actuaris AG.

Studiebelasting

Je studiebelasting is afhankelijk van je vooropleiding, en afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt. 1 ECTS is gelijk aan 28 uur studie.

Het curriculum

De vakken van de AEMAS bieden je een brede basis en een goede voorbereiding op de Postmaster Actuarial Practice Cycle. Ze richten zich op breed scala aan actuariële onderwerpen, van financiële wiskunde en risicomanagement tot verzekeringsrecht.

Contact

Heb je vragen over de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science?