For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Amsterdam Executive Programme in Actuarial Science

Compare programme

Actuaris word je in Amsterdam! De moderne actuaris is niet zomaar een quant. De moderne actuaris heeft verstand van verzekeringen, pensioenen en financiële markten, en is een kwantitatieve risicomanager en een data scientist. Wil je met een kwantitatieve achtergrond bijscholen tot actuaris? Dat kan bij de AEMAS!

Waarom kiezen voor de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science?

 • De UvA actuaris

  De UvA Actuaris is een moderne actuaris, waarvoor de kennisgebieden Risk ManagementQuantitative Finance en Data Science nét zo relevant zijn als de traditionele gebieden Levensverzekering, Schadeverzekering en Pensioenen.

  Een actuariële academicus is een slimme data scientist met veel kennis van modellen voor de financiële  en verzekeringssector. Daarnaast is de actuaris ook een betrouwbare ethische professional die leiding geeft aan projecten en oordeelt over solvabiliteit of dekkingsgraad. Dat allemaal in een divers en voortdurend veranderend werkveld:

  • Wat is de impact van corona op een verzuimportefeuille?
  • Hoe moet het nieuwe pensioenakkoord worden ingevoerd bij deze werkgever?
  • Is de premiestelling wel berekend op toenemende hagelschades?
  • Wat is de beste verhouding tussen rendement en kapitaal bij deze verzekeraar?
  • Hoe gaat de toezichthouder om met verschuivingen in de markt?

  Een actuaris heeft een essentiële rol bij deze vraagstukken. De AEMAS / APC focust zich op het voorbereiden van beroep & praktijk d.m.v. het opdoen van basistechnieken en specialisaties.

  Basiskennis en specialisaties gaan over 6 verschillende kennisgebieden:

  • Levensverzekering
  • Pensioen
  • Schadeverzekering
  • Quantitative Risk Management
  • Finance
  • Data Science
 • Flexibel, op maat gemaakt programma

  Je AEMAS studietraject bestaat uit vakken uit de BSc Actuarial Science en de MSc Actuarial Science & Mathematical Finance. Je vakkenpakket sluit aan bij jouw voorkennis, en beslaat de basiskennis op de 6 actuariële kennisgebieden plus specialisatie op minimaal 3 kennisgebieden. Je volgt colleges op dinsdag. Je studeert wanneer het jou uitkomt; in drukke tijden kun je ervoor kiezen een vak op een later tijdstip te volgen.

  NB: De AEMAS en APC zijn Engelstalig. Bij de AEMAS volg je colleges samen met reguliere studenten.

 • Wetenschap die je gelijk toepast

  Je volgt vakken uit het curriculum van de Bachelor Actuarial Science en de master Actuarial Science and Mathematical Finance. Je volgt colleges met studenten van het mastertraject Actuarial Science and Mathematical Finance. Dit zorgt voor een interessante uitwisseling tussen professionals met verschillende achtergronden. 

  De MSc Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd is een brede opleiding met diepgang. Je bestudeert de laatste ontwikkelingen uit de wetenschap, waaronder ook nieuwe data-analysetechnieken.

  Binnen de opleiding is veel aandacht voor technologische ontwikkelingen, zoals artificial intelligence, big data en machine learning. Hierdoor zijn je vaardigheden straks niet alleen toepasbaar in de verzekerings- en pensioenbranches, maar ook daarbuiten. Daarnaast leer je hoe je de theorie toepast in de actuariële praktijk, waardoor je kennis direct kunt toepassen in je werk.

 • Via de AEMAS naar de titel AAG

  De Postmaster APC plus voldoende relevante werkervaring brengt je bij de titel Actuaris AG (AAG). Hoe kom je daar? Na een kwantitatieve vooropleiding volg je een programma-op-maat de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science (AEMAS).

  Actuariële professionals zijn lid van de beroepsvereniging Koninklijk Actuarieel Genootschap en voeren de titel Actuaris AG (AAG). Het opleidingstraject AEMAS + Postmaster APC is geaccrediteerd door het KAG. Dus je volgt eerst het AEMAS traject (contracttraject of de gehele MSc Actuarial Science and Mathematical Finance (ASMF) in deeltijd), en daarna de Postmaster APC. Beide trajecten geven toegang tot de opleiding Actuarial Practice Cycle (APC).

Praktische informatie

Start: Dinsdag 5 september 2023 (elke 8 weken mogelijk) 
Colleges: Dinsdag 
Duur: 0 - 3 jaar, parttime
Kosten: Afhankelijk van je programma-op-maat:
- reguliervak: € 1.200
- master thesis: € 3.250
Deadline inschrijving: Vrijdag 28 juli 2023

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met een kwantitatief academisch bachelordiploma. Met de CV Quick scan kun je checken of je aan de toelatingseisen voldoet én wat jouw AEMAS-vakkenlijst wordt.

De Amsterdam Executive Master in Actuarial Science in beeld

Executive Programmes in Actuarial Science
Feiten & cijfers
Vorm
Deeltijd
Voertaal
Engels
Toelatingseisen
Wo-vooropleiding