For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Waarom kiezen voor het Amsterdam Executive Programme in Actuarial Science?

Programma op maat

Lees meer
Je volgt een deel van (of de gehele) Executive MSc Actuarial Science & Mathematical Finance afhankelijk van je vooropleiding. Hierna voldoe je aan de toelatingsvereisten voor de Post-master Actuarial Practice Cycle.

Breed toepasbare vaardigheden

Lees meer
Er is veel aandacht voor technologische ontwikkelingen bij het kwantificeren van risico’s. Hierdoor zijn je vaardigheden straks niet alleen toepasbaar in de verzekerings- en pensioenbranches, maar ook daarbuiten.

Via de AEMAS naar de titel AAG

Lees meer
Er zijn verschillende routes naar de titel Actuaris AG (AAG). Na dit programma en de Post-Master Actuarial Practice Cycle voldoe je aan de opleidingseisen van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG).

Internationaal erkend diploma

Lees meer
De beroepsvereniging Koninklijk Actuarieel Genootschap heeft via een zgn. mutual recognition geregeld dat de titel AAG internationaal erkend wordt door beroepsverenigingen.

Past deze studie bij jou?

De AEMAS is er voor starters in de financiële sector die zich willen ontwikkelen in het brede vakgebied van pricing en risicobeheersing bij financiële instellingen. We houden rekening met je vooropleiding, zodat je altijd een leertraject op maat krijgt.

Ben ik toelaatbaar?

Upload je CV en wij zoeken uit of je toelaatbaar bent voor deze studie én wat jouw vakkenpakket wordt. We reageren binnen 5 werkdagen.

Wat ga je leren?

  1. Je kunt rekenmodellen maken voor het kwantificeren en afdekken van financiële risico’s.
  2. Je hebt gespecialiseerde kennis van de risico’s, de producten en de processen in de financiële sector.
  3. Je hebt kennis van kapitaal- en risicomanagement van financiële instellingen.
  4. Je kunt technologische ontwikkelingen zoals artificial intelligence en machine learning toepassen.

Groepssamenstelling

Medestudenten spelen een grote rol tijdens je opleiding. Ze komen van verschillende kwantitatieve academische vooropleidingen en brengen een grote verscheidenheid aan achtergronden en specialisaties met zich mee. Samen werken jullie aan cases en bespreken jullie wetenschappelijke theorieën. Je volgt de vakken uit dit programma samen met de reguliere bachelor- en masterstudenten.

Feiten & cijfers
Diploma
Certificaat
Vorm
Deeltijd
Voertaal
Engels
Toelatingseisen
Wo-vooropleiding
Start
September
Kosten
€ 1.500 per vak
Locatie
Roeterseilandcampus