Amsterdam Executive Master in Actuarial Science

Wil je zorgen dat je voldoet aan de toelatingseisen voor de Postmaster Actuarial Practice Cycle (APC)? Of je kennis verstevigen binnen een bepaald onderdeel van je vakgebied? Volg dan een of meer vakken binnen de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science (AEMAS). Je volgt colleges met studenten van het mastertraject Actuarial Science and Mathematical Finance. Dit zorgt voor een interessante uitwisseling tussen professionals met verschillende achtergronden. Heb je de benodigde vakken afgerond, en voldoe je aan de overige toelatingseisen, dan kun je starten met de APC.

Download brochure

Schrijf je in voor de informatieavond

Waarom kiezen voor de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science?

• Flexibel, op maat gemaakt programma

Op basis van jouw behoeften en vooropleiding stellen we een programma op maat voor je samen. Dit bestaat over het algemeen uit pre-master- en mastervakken van de Actuarial Science and Mathematical Finance (ASMF) in deeltijd. Je volgt colleges op dinsdag. Je studeert wanneer het jou uitkomt; in drukke tijden kun je ervoor kiezen een vak op een later tijdstip te volgen.

Bekijk het programma

• Breed toepasbare vaardigheden

Binnen de opleiding is veel aandacht voor technologische ontwikkelingen, zoals artificial intelligence, big data en machine learning. Hierdoor zijn je vaardigheden straks niet alleen toepasbaar in de verzekerings- en pensioenbranches, maar ook daarbuiten.

Bekijk het carrièreperspectief

• Via de APC naar de titel AAG

Er zijn verschillende routes naar de titel Actuaris AG (AAG). Soms volstaat een aantal vakken van de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science (AEMAS). In andere gevallen doorloop je de gehele master Actuarial Science and Mathematical Finance (ASMF) in deeltijd, eventueel voorafgegaan door pre-mastervakken.

Wat je voortraject ook is, je doet altijd de APC. Na succesvolle afronding van het gehele traject voldoe je aan de opleidingseisen van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG), de Nederlandse beroepsvereniging voor actuariële professionals.

Routes naar de titel Actuaris AG (AAG)

• Docenten uit wetenschap en praktijk

Onze universitaire docenten hebben hun sporen verdiend in de actuariële wetenschappen. Daarnaast zorgen docenten uit de praktijk voor de verankering in het werkveld. Hierdoor heb jij de zekerheid dat je deelneemt aan een wetenschappelijke actuariële opleiding.

Onze docenten

• Hoog aangeschreven programma

Studeren aan de Amsterdam Business School betekent studeren aan een van de beste business schools ter wereld:

• De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
    • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

Wat kan dit programma betekenen voor je carrière?

Start: Dinsdag 3 september 2019
Colleges: Dinsdag
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: Afhankelijk van je programma-op-maat:
- 6 ECTS-vak: € 1.200
- 3 ECTS-vak: € 600
- master thesis: € 3.250
Deadline inschrijving: Donderdag 15 augustus 2019

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met een kwantitatief academisch bachelordiploma. Met de CV Quick scan kun je checken of je aan de toelatingseisen voldoet.

CV Quick Scan: check of je aan de toelatingseisen voldoet

De Amsterdam Executive Master in Actuarial Science in beeld