For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive MSc in Insurance & Risk

Aanmelding en toelating

Je kunt de Executive MSc in Insurance & Risk volgen als je een academische opleiding hebt. Ook vragen we voldoende voorkennis van wiskunde (wiskunde B op havo-niveau of wiskunde A of B op vwo-niveau). En minimaal 1 tot 1,5 jaar werkervaring in de verzekeringsbranche. Heb je een hbo-diploma, dan kijken we welke pre-mastervakken je moet volgen voor je aan de master kunt beginnen.

Inschrijven in 2 stappen

De inschrijfprocedure van de Executive MSc in Insurance & Risk bestaat uit 2 stappen:

1. Inschrijven
Stuur een mail naar vzk@uva.nl met het ingevulde inschrijfformulier, je cv en kopieën van relevante diploma’s en cijferlijsten en eventueel getuigschriften. Wij gaan na of je voldoet aan de toelatingscriteria en nodigen je uit voor een oriëntatiegesprek.

2. Oriëntatiegesprek
In het oriëntatiegesprek met de programmadirecteur bekijken we of de studie aansluit op je wensen en/of die van je werkgever. We kijken ook of je in aanmerking komt voor vrijstellingen of dat je eerst pre-mastervakken moet volgen.

Hbo-vooropleiding en pre-master

Heb je een hbo-vooropleiding, dan vragen we je om een aantal pre-mastervakken te volgen. Daarnaast beschik je over voldoende academische vaardigheden, kennis van economie en kwantitatieve methoden om het masterprogramma te volgen. Een pre-masterprogramma wordt bepaald door de programmadirectie en bestaat uit minimaal 14 ECTS. Je kunt ook deficiëntievakken bij bijvoorbeeld de Open Universiteit, of een andere universiteit in Nederland volgen. Neem voor de invulling van jouw vakkenpakket en eventuele vrijstellingen contact op via vzk@uva.nl of 020 525 6132.

Kosten

Voor het 1e en 2e jaar is het cursusgeld € 8.500* per jaar. Dus in totaal € 17.000*. Voor een eventueel 3e collegejaar is het cursusgeld € 2.500* per half jaar. Je kunt de kosten in overleg gespreid betalen. Literatuur en eventuele andere bijkomende kosten zijn niet in het cursusgeld inbegrepen.

* vrijgesteld van btw

Financiering

Het cursusgeld is fiscaal aftrekbaar. Als je in Nederland woont en werkt, kun je het cursusgeld van de belasting aftrekken. In 2020 kun je maximaal € 15.000 aftrekken. Ga voor meer informatie over belastingaftrek naar de website van de Belastingdienst.

Bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) kunnen Nederlandse en buitenlandse professionals die in Nederland wonen en werken een lening aanvragen voor het cursusgeld via Levenlanglerenkrediet. Dit geldt alleen voor masteropleidingen. Ga voor meer informatie over deze lening naar de website van DUO.

Contact

Heb je vragen over de Executive MSc in Insurance & Risk?