For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Executive MSc in Insurance & Risk

Compare programme

De Executive MSc in Insurance & Risk is de enige opleiding waarin je op academisch niveau jouw kennis over verzekeringen verbreedt en verdiept. Deze parttime master biedt je een multidisciplinair programma waarin zowel een breed scala aan theoretische onderdelen als praktijkcolleges een belangrijke rol spelen. Ben je geïnteresseerd in risicomanagement? Kies dan voor de afstudeervariant Enterprise Risk Management. Ook kun je een losse module of short track uit het masterprogramma volgen.

Waarom kiezen voor de Executive MSc in Insurance & Risk?

 • Parttime programma

  De Executive MSc in Insurance & Risk van de Amsterdam Business School verbreedt en verdiept jouw kennis over verzekeringen op academisch niveau. De opleiding duurt ongeveer 2 jaar. De colleges zijn op dinsdag in de middag en de avond. Dit betekent dat je je een dag per week helemaal kunt focussen op je studie.

 • Multi-disciplinair curriculum met twee afstudeervarianten

  De Executive MSc in Insurance & Risk biedt je een multidisciplinair curriculum. Na je 1e jaar heb je de keuze uit 2 afstudeervarianten. Je kunt je kennis verbreden met de afstudeervariant Verzekeringskunde. Of je juist specialiseren met de afstudeervariant Enterprise Risk Management. Hiermee krijg je een theoretische basis voor de dagelijkse praktijk en werkbare oplossingen voor concrete vraagstukken op het gebied van risk management.

 • Ervaringen uitwisselen met professionals uit de verzekeringsbranche

  Je krijgt  college in kleine groepen, waardoor je alle ruimte hebt om voorbeelden uit jouw praktijk te bespreken. Je medestudenten werken bij adviesbureaus, financiële instellingen, verzekeraars, toezichthouders, profit- en non-profit organisaties of als zelfstandig ondernemer. Je gaat veel zelf aan de slag en gaat in groepsdiscussies dieper op de stof in. In het laatste blok van de opleiding werk je samen met je medestudenten aan een real-life case.

 • Actueel onderwijs verbonden met praktijk

  De docenten van de Executive MSc in Insurance & Risk hebben ruime theoretische én praktische kennis en ervaring. Zo volg je gegarandeerd een opleiding die in theoretisch opzicht actueel en van hoog niveau is. Een raad van advies en een branche- en beroepsorganisatie bewaakt de verbinding met de praktijk. De examen- en opleidingscommissies monitoren het wetenschappelijk karakter van de opleiding.

 • Internationaal erkende MSc-titel

  Met een MSc-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.
  • De Executive MSc in Insurance & Risk is geaccrediteerd door de NVAO.

Start in september

Het masterprogramma Executive MSc in Insurance & Risk start in september.

Start: September 2024
Colleges: Dinsdag tussen 15.00 en 22.00 uur
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: € 9.000 per collegejaar
Deadline inschrijving: Eind augustus

Toelatingseisen

Je kunt de Executive MSc in Insurance & Risk volgen als je een academische opleiding hebt. Ook vragen we voldoende wiskundevoorkennis (wiskunde B op havo-niveau of wiskunde A of B op vwo-niveau). En minimaal 1 jaar werkervaring in de verzekeringsbranche. Heb je een hbo-diploma, dan kijken we welke pre-mastervakken je moet volgen voor je aan de master kunt beginnen.

De Executive MSc in Insurance & Risk in beeld

Feiten & cijfers
Diploma
Verzekeringskunde
Vorm
Deeltijd
Studielast
5-60 EC,
Voertaal
Nederlands
CROHO-code
75000