For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Waarom kiezen voor Executive MSc in Insurance & Risk?

Keuze uit 2 tracks

Lees meer
Je kunt je kennis verbreden met de track Verzekeringskunde of ervoor kiezen om je te specialiseren met de track Enterprise Risk Management.

Interactie met professionals

Lees meer
Je medestudenten werken bij adviesbureaus, financiële instellingen, verzekeraars, toezichthouders, profit- en non-profit organisaties of als zelfstandig ondernemer.

Actueel onderwijs verbonden met praktijk

Lees meer
Je krijgt college van docenten met ruime theoretische en praktische kennis en ervaring. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars.

Internationaal erkende MSc-titel

Lees meer
De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld met een Triple Crown accreditatie.

Past deze studie bij jou?

De Executive MSc in Insurance & Risk is speciaal ontwikkeld voor professionals in de verzekeringsbranche die hun kennisgebied willen verbreden en verdiepen. Ben je toezichthouder, verzekeringstussenpersoon, consultant of heb je een financieel-economische, accountancy- of juridische opleiding? Dan is dit de opleiding voor jou. De opleiding is ook geschikt als 2e master.

Vragen?

Neem contact op via:
T: 020 525 6132
Eemir@uva.nl 

Yvonne van Straalen MSc, Business expert Pensioenen, ASR
Copyright: ABS
Deze opleiding sloot naadloos aan bij mijn verzekeringstechnische vooropleiding en voorzag in mijn behoefte tot verdieping op mijn vakgebied. Yvonne van Straalen MSc, Business expert Pensioenen, ASR Lees Yvonne's testimonial

Wat ga je leren?

  1. Leer hoe je een effectieve gesprekspartner kunt zijn voor specialisten en een ideale projectleider die een brug kan slaan tussen de verschillende disciplines binnen je organisatie.
  2. Verdiep je in hoogwaardige kennis van toezicht (bijvoorbeeld Solvency II) en regelgeving (bijvoorbeeld Wft) in de verzekeringsbranche.
  3. Verbreed je kennis over Financiële Economie, Actuariaat, Recht en Bedrijfskunde en specialiseer je in ten minste één van deze gebieden.
  4. Leer hoe je een wetenschappelijk onderzoek opzet, uitvoert, resultaten schriftelijk en mondeling communiceert en op basis van dit onderzoek organisaties adviseert.
  5. Werk samen in een multidisciplinair teamverband en leer hoe je adequaat communiceert met collega’s uit andere disciplines.

Groepssamenstelling

Je volgt colleges in een kleine groep met een diverse samenstelling. Studenten komen uit de verzekeringsbranche of zijn werkzaam bij het intermediair, de advocatuur of de consultancypraktijk. Iedereen brengt eigen praktijkcases in en tijdens groepsdiscussies ga je nog dieper op de stof in.

Geslacht

36% vrouw

64% man

Gemiddelde leeftijd

39 jaar

Branches waar studenten werken

1 Verzekeringsbranche

2 Banken

3 Industrie

Feiten & cijfers
Diploma
MSc Verzekeringskunde
Vorm
Deeltijd
Studielast
5-60 EC, 24 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
75000
Kosten
€ 19.000
Locatie
Roeterseilandcampus