For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive MSc in Insurance & Risk

Programma

De parttime Executive MSc in Insurance & Risk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Verbond van Verzekeraars. De opleiding richt zich op professionals in de verzekeringsbranche die behoefte hebben aan een multidisciplinaire opleiding op wetenschappelijk niveau. Om complexe verzekeringsvraagstukken vanuit diverse disciplines aan te kunnen pakken, volg je colleges in Financiële Economie, Actuariaat, Recht en Bedrijfskunde.

Voor multi-inzetbare verzekeringsprofessionals

De verzekeringsbranche bevindt zich in een politiek, economisch en maatschappelijk krachtenveld. Dat vraagt om een brede benadering bij het oplossen van praktijkproblemen. Na afronding van de Executive MSc in Insurance & Risk ben je multi-inzetbaar. Je bent een uitstekende gesprekspartner voor specialisten en een ideale projectleider. Je hebt hoogwaardige kennis van toezicht (bijvoorbeeld Solvency II) en regelgeving (bijvoorbeeld Wft) in de verzekeringsbranche.

Persoonlijk en kleinschalig onderwijs

Je volgt college in kleine groepen. Er is dus volop gelegenheid om individuele vragen te stellen en antwoorden te bespreken. Je krijgt de kans om onderling te discussiëren met je medestudenten en ervaringen te delen. Iedereen brengt eigen praktijkcases in en tijdens groepsdiscussies ga je nog dieper op de stof in.

Studiebelasting

Gemiddeld besteed je 14 uur per week aan de opleiding. Dit betekent dat je naast de collegedag op dinsdag moet rekenen op ongeveer 8 uur zelfstudie per week. Die uren heb je nodig voor onder andere de voorbereiding van je collegedag en de uitwerking van cases en groepsopdrachten.

Het curriculum

De toegenomen marktwerking stelt nieuwe uitdagingen aan de verzekeringsbranche. Bedrijfsprocessen worden complexer en dynamischer. Daarom volg je tijdens de master Verzekeringskunde een breed programma, waarin onderwijs, onderzoek en praktijkgerichte toepassing gekoppeld zijn. Het curriculum is opgebouwd uit een algemeen 1e jaar bestaande uit een semester met basisvakken en een semester met verdiepingsvakken. In het 2e jaar kies je een afstudeervariant en volg je specialisatievakken. Je sluit de master af met een scriptie.

Contact

Heb je vragen over de Executive MSc in Insurance & Risk?