For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Executive Master of Finance & Control

Ben jij een ambitieuze finance-professional die de (digitale) transformatie van de financiële functie mee wil vormgeven om de business optimaal te ondersteunen? Ontdek dan wat de parttime Executive Master of Finance & Control (EMFC) voor jouw carrière doet en wat deze RC-opleiding van de Universiteit van Amsterdam uniek maakt.

Start 2 keer per jaar

De Executive Master of Finance & Control heeft 2 startmomenten: februari en september. De eerste mogelijkheid om te beginnen is in februari 2023.

Start: Vrijdag 10 februari 2023
Colleges: Op vrijdagen, 9.00 - 17.00 uur
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: € 11.450 per jaar (exclusief studiemateriaal en inschrijfkosten) - lees meer over de kosten
Deadline inschrijving: Zondag 1 januari 2023
Copyright: FEB
Streef naar continue verbetering en zoek naar dingen die 1 procent verbetering opleveren. Finance-transformatie is een leerproces, samen met de business; dat zie ik terug in de EMFC-opleiding van de UvA. Taco Titulaer, Chief Financial Officer van TomTom, lid curatorium EMFC

Over de Executive Master of Finance & Control

Met een EMFC-opleiding verdiep je jouw kennis van finance en accounting. Daarnaast krijg je inzicht in flankerende kennisgebieden op het gebied van strategie, operations, recht, data en technologie, zodat je optimaal kunt bijdragen aan de business. Na afloop krijg je niet alleen de titel Master of Science, je mag ook de titel van registercontroller (RC) voeren.

Wat onderscheidt deze RC-opleiding?

Transforming finance

De focus van de EMFC-opleiding van de UvA ligt op het transformeren van de finance-functie, gericht op het optimaal ondersteunen van de klant (zowel de interne klant als de eindklant). Hierbij leer je bijvoorbeeld over het organiseren en continu verbeteren van operationele processen (operational excellence) zodat deze efficiënt verlopen en waarde toevoegen voor de klant.

Data analytics en technologie

In de opleiding besteden we veel aandacht aan de inzet van data en technologie. Je leert hoe je nieuwe inzichten ontwikkelt op basis van data analytics en technologie, en hoe je deze inzichten succesvol vertaalt naar de business. Dit stelt je in staat om de klant beter te bedienen en om vorm te geven aan de transformatie van de finance-functie.

Business partner én decision shaper

Een goede RC spreekt de taal van de business, begrijpt wat er speelt en kan deze inzichten vertalen naar wat dit vraagt van finance. Daarnaast heeft hij of zij aandacht voor de relatie tussen enerzijds finance en anderzijds strategie, marketing, supply chain en technologie. Daarom besteden we in de EMFC veel aandacht aan leadership en behavioural skills. Zo krijg je meer impact op de organisatie, en ontwikkel je je als business partner én als 'decision shaper'.

Toepassing in je eigen organisatie

Tijdens de EMFC ga je aan de slag met vraagstukken binnen jouw eigen organisatie. Onder begeleiding van onze docenten pas je verworven inzichten toe, analyseer je data en kom je tot evidence-based aanbevelingen. Je rondt de opleiding af met een praktijkscriptie die waardevol is voor jou én voor je organisatie.

Waarom de Universiteit van Amsterdam?

 • Breed en toekomstbestendig onderwijsaanbod

  In deze EMFC leer je over klantgedreven procesoptimalisatie, de transformatie van finance en onderwerpen als operational excellence, technologie, data analytics en leadership. Dit geeft je unieke kennis en vaardigheden waarmee je klaar bent voor de finance-leiderschapsrol van morgen. De Universiteit van Amsterdam heeft ook een breed aanbod aan andere succesvolle executive programma’s. Door onderlinge samenwerking en uitwisseling zijn de competenties van verschillende programma’s stevig verankerd binnen de EMFC.

 • Beste universiteit van Nederland

  De Universiteit van Amsterdam is niet alleen de grootste universiteit van Nederland, het is ook de beste universiteit van ons land met een economische faculteit, met topdocenten uit de praktijk en wetenschap. Met ons MSc-diploma laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd: de Amsterdam Business School van de UvA hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld met een Triple Crown accreditatie. Tegelijkertijd is de sfeer informeel, is er veel persoonlijk contact en heb je laagdrempelig toegang tot docenten.

 • Uitstekende investering in je carrière

  De EMFC van de Universiteit van Amsterdam geeft een flinke boost aan je carrière. Niet alleen omdat je na afronding de titels EMFC en Registercontroller (RC) mag voeren, maar ook omdat je je tijdens de opleiding ontwikkelt tot business partner en 'decision shaper'.

 • Dynamische, internationale omgeving

  Je studeert in het dynamische hart van onze hoofdstad. Docenten en studenten werken in een zeer internationale omgeving. Dankzij onze internationale contacten kun je bijvoorbeeld accountingseminars volgen van gastdocenten van bijvoorbeeld Harvard, MIT (Massachusetts) en Wharton (University of Pennsylvania).

Wat zeggen studenten over de EMFC?

Toelatingseisen

Je kunt starten met de EMFC als je een afgeronde wo-opleiding of post-hbo-opleiding (zoals HOFAM) hebt en 2 jaar werkervaring in een relevant werkveld. Daarnaast heb je voorkennis nodig in een aantal vakgebieden.

Nieuwe perspectieven op finance in een turbulente wereld

Hoe maken accounting en finance het verschil voor de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen? CFO's spelen een belangrijke rol in de omgang met de korte én lange termijn gevolgen van actuele issues. Tijdens een recent symposium van de Amsterdam Business School vertelden toonaangevende experts over de trends, uitdagingen en do's & dont's.

Feiten & cijfers
Diploma MSc Executive Master of Finance & Control
Vorm Deeltijd
Studielast 66 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Accreditatie VRC
Start Februari, september
CROHO-code 75019