For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive Master of Finance & Control

Docenten

De Executive Master of Finance & Control (EMFC) is sterk verankerd in de financiële functie van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen, als ook in grote semipublieke organisaties zoals ziekenhuizen en onderwijsinstellingen. Dat komt voor een groot deel door onze docenten: velen hebben waardevolle ervaringen opgedaan in executive functies bij bedrijven als Deloitte, ABN AMRO, ING, Shell en KPMG.

Copyright: UvA
De docenten bepalen voor een belangrijk deel de waarde van een opleiding. Ik ben trots dat wij de beste finance & control-docenten van Nederland hebben die ook zeer toegankelijk zijn voor onze studenten. Peter Kroos, programmadirecteur EMFC

EMFC-kerndocenten

 • Peter Kroos
  Prof. dr. P. (Peter) Kroos

  Programmadirectie EMFC / Theory & Empirical Analysis in Management Accounting

  Peter is hoogleraar op het gebied van management accounting & control en programmadirecteur van de EMFC-opleiding. Daarnaast verzorgt hij onderwijs op het gebied van data analytics en het vak Theory & Empirical Analysis in Management Accounting, ter voorbereiding op de praktijkscriptie. Na zijn studie bedrijfseconomie was hij als consultant bij Deloitte een aantal jaren betrokken bij vraagstukken op het gebied van finance & control. Hij is in 2009 gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg waarbij zijn proefschrift in 2010 winnaar was van de Best Dissertation Award van de American Accounting Association. Peter publiceert in toonaangevende Amerikaanse tijdschriften, zoals Journal of Accounting & Economics, The Accounting Review en Management Science, op het gebied van prestatiemeting en targets, CFO’s en de finance functie, en corporate governance.

  'Beter voorbereid op de toekomst met geavanceerde forecasting'

  Waarom zouden organisaties eigenlijk tijd en geld investeren in kwalitatief goede systemen voor forecasting? Peter Kroos vertelt over het onderzoek dat nieuwe antwoorden geeft op deze actuele vraag. 'Geavanceerde forecasting zorgt voor accuratere voorspellingen en flexibelere plannen.'

 • Frank Verbeeten
  Prof. F.H.M. (Frank) Verbeeten

  Programmadirectie EMFC / Finance Function Design and Change

  Frank is professor in accounting aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Ook is hij Honorary Professor of Management Accounting voor het IMA in Europa geweest. Hij is de vice-programmadirecteur van de RC-opleiding, evenals programmadirecteur van de RA-opleiding van de UvA. Hij verzorgt binnen de opleiding onder meer onderwijs binnen het vak Finance Function Design and Change. Frank heeft bij diverse Nederlandse universiteiten gewerkt (onder meer Nyenrode, RSM Erasmus Universiteit en Vrije Universiteit - controllersopleiding). Voor zijn overstap naar de universiteit was hij werkzaam als senior manager Finance & Control bij Deloitte. Hij is actief als moderator in het Global Finance Transformation Forum en als kennispartner in het Finance Transformation Forum. Zijn onderzoek, onder meer op het gebied van performance management, CFO’s en de financiële functie, is gepubliceerd in onder meer The Accounting Review, Organization Studies, International Journal of Research in Marketing, Management Accounting Research (best paper award in 2014), en Accounting, Auditing and Accountability Journal.

 • Dennis Jullens
  Drs. J.F. (Dennis) Jullens

  Financial Analysis and Valuation

  Dennis is docent in Valuation & Accounting binnen de Amsterdam Business School van de UvA. Hij verzorgt binnen de EMFC-opleiding het onderdeel Financial Analysis and Valuation. Hiervoor was hij van 2012 tot 2017 actief aan de RSM, Erasmus University. Dennis verzorgt daarnaast onderwijs voor de University of Edinburgh, Business School, IE Business School Madrid, Imperial College London, Warwick University en WHU Vallendar. Dennis heeft 20 jaar ervaring binnen banken, waarvan de laatste 12 jaar binnen UBS als European Head UBS Valuation & Accounting Research. In deze rol publiceerde hij applied research en adviseerde hij institutionele cliënten over een breed scala aan accounting topics, finance issues en valuation methodologies. Hij was ook verantwoordelijk voor het onderwijs aan de graduates binnen UBS Equity Research in zowel Londen als Hong Kong. Dennis is nog steeds betrokken bij training programmes voor investment banks en brokerage firms in Londen.

 • Bart Lameijer
  Dr. B.A. (Bart) Lameijer

  Operational Excellence

  Bart is als Assistent Professor verbonden aan de sectie Operations Management van de Amsterdam Business School. Naast zijn onderzoek doceert Bart het vak Operational Excellence binnen de EMFC-opleiding, Process Improvement in het MBA Healthcare-programma en hij is trainer voor zowel de Green- als Black Belt-opleidingen van IBIS UvA. Hij is in 2017 gepromoveerd op het vraagstuk rondom de implementatie van continue verbetermethoden in organisaties en heeft daarmee in verschillende internationale tijdschriften gepubliceerd, waaronder Quality Engineering, Quality Management Journal en International Journal of Lean Six Sigma (best paper award 2016). Bart werkt sinds 2018 voltijds voor de UvA. Tijdens zijn promotie werkte Bart als Black Belt en programmamanager bij de ABN AMRO Bank en daarna als Operational Finance consultant bij Deloitte Consulting.

 • Joris Nuijten
  J.A. (Joris) Nuijten

  Leadership Development

  Joris werkt in Leadership Development als trainer/facilitator/coach/consultant, zowel in multinationals als voor startups, scale-ups, NGO's en Business Schools. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring bij een Fortune 500-bedrijf in internationale rollen in engineering, economie, bedrijfsplanning, continuous improvement, strategie en leiderschapsontwikkeling. Hij is verantwoordelijk voor het Amsterdam Leadership Programme voor parttime en fulltime MBA-studenten aan de UvA, en voor het vak Leadership van de EMFC-opleiding. Joris heeft een MScEng in Technische Natuurkunde (Technische Universiteit Eindhoven) en Geofysica (Ecole Nationale Superieure, Rueil-Malmaison, Frankrijk), en een Executive MBA (Rotterdam School of Management, afgestudeerd met Dean's Honours). Hij is geaccrediteerd coach bij ICF (International Coaching Federation) en CTI (Co-Active Coaching Training Institute) en heeft accreditaties in Kantor Structural Dynamics, Blanchard Team leadership, Team Diagnostic Survey (Ruth Wageman, Harvard), Hogan Personality Diagnostics (incl. Derailers) en Belbin Team-rollen.

  Leiderschap in de dagelijkse werkpraktijk van controllers

  De positie van finance teams binnen organisaties verandert. Persoonlijk leiderschap wordt steeds meer een doorslaggevende factor voor het succes van controllers. Lees het interview met Joris Nuijten over de actuele ontwikkelingen, uitdagingen en do's and dont's.

 • Pieter van Oijen
  Dr. P.H. (Pieter) van Oijen

  Finance Function Design and Change

  Pieter is als docent werkzaam bij de EMFC-opleiding van de Universiteit van Amsterdam. Hij verzorgt onder meer onderwijs op het gebied van Performance Management, Governance & Control. Hij is in 2000 gepromoveerd aan de UvA bij de vakgroep Finance, waarna hij 5 jaar bij PwC als adviseur werkte op het terrein van Valuation & Strategy. Tot begin 2019 was hij werkzaam bij Randstad in verschillende internationale functies binnen de finance-organisatie, waaronder Finance director Randstad Belgium en global business services optimisation officer. Sinds 2019 werkt Pieter voor Workanize, een bedrijf dat organisaties helpt bij het uitvoeren van hun strategie en het realiseren van hun doelen. Zijn interesses liggen op het gebied performance management, business control, strategie en finance function design.

 • Walther Ploos van Amstel
  W. (Walther) Ploos van Amstel

  Operations and Supply Chain Management

  Walther is docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij verzorgt binnen de EMFC-opleiding het onderdeel Operations and Supply Chain Management. Hij was van 2002 tot en met 2009 hoogleraar logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda en Den Helder. Hij is meer dan 25 jaar werkzaam als organisatieadviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Hij richt zich op logistieke procesinnovaties, het invoeren van supply chain-concepten in de praktijk, intermodale distributienetwerken, samenwerking in logistieke ketens en netwerken, servicelogistiek, duurzame logistiek, ketenregie, intelligente logistieke concepten en risicomanagement in logistieke ketens. In 2002 heeft hij zijn promotieonderzoek naar het functioneren van logistiek managers afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is commissaris bij enkele grote logistieke dienstverleners.

 • Martijn Rademakers
  Dr M.F.L. (Martijn) Rademakers

  Strategic Management

  Martijn is adjunct professor Corporate Strategy aan de UvA en is docent Strategic Management binnen de EMFC-opleiding. Hij is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het onderwerp strategische samenwerking. Martijn werkt als onafhankelijk adviseur voor organisaties in binnen- en buitenland op het gebied van strategie en business innovatie en is ook betrokken bij de ontwikkeling van startups en scale-ups in healthcare, fintech, en advisory services. Hij verzorgt onderwijs op het gebied van strategy en leadership binnen verschillende MBA-programma’s aan de Universiteit van Tilburg, RSM Erasmus Universiteit en de UvA.

 • Ruben Rog
  Drs. R. (Ruben) Rog RA

  Financial Accounting

  Ruben is docent Financial Accounting binnen de EMFC-opleiding. Hij is als partner werkzaam bij KPMG waar hij de afdeling Capital Markets Accounting Advisory Services leidt. In deze rol adviseert hij onderneming over de toepassing van accountingregels binnen de International Financial Reporting Standards en de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving. Ruben verzorgt regelmatig teaching programmes binnen KPMG en bij zijn klanten, over de ontwikkelingen in financiële verslaggeving, zoals de recente veranderingen als gevolg van IFRS 9 Financial Instruments, IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers en IFRS 16 Leases.

  'Non-financial reporting als de grote opgave voor finance professionals'

  Ondernemingen krijgen steeds meer te maken met verwachtingen en verplichtingen op het gebied van duurzaamheid. Volgens Ruben Rog spelen finance professionals hierin een sleutelrol. 'Juridische en maatschappelijke ontwikkelingen betekenen dat er keihard moet worden gewerkt aan transparantie over de duurzame doelen van de onderneming.'

 • Frans van Schaik
  Prof. dr. F.D.J. (Frans) van Schaik

  Management Accounting for Decision Making

  Frans is hoogleraar Management Accounting en verzorgt de colleges Management Accounting for Decision Making binnen de EMFC-opleiding. Hij is Deloitte’s global leader public sector accounting and auditing en adviseert namens het IMF-organisaties over de hele wereld over financiële verslaggeving. Hij behaalde de doctorale examens Bedrijfseconometrie aan de Universiteit van Tilburg en Bestuurlijke Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder behaalde hij de post-doctorale examens Accountancy en Belastingkunde. Hij promoveerde aan de Technische Universiteit Delft met een proefschrift op het gebied van Effectiveness of Decision Support Systems. Hij was lid van IPSASB, de International Public Sector Accounting Standards Board. Frans heeft meer dan 50 artikelen gepubliceerd over o.a. financiële verslaggeving door organisaties.

 • Marc Toebes
  Drs. M.A.M. (Marc) Toebes RC

  Strategic Finance

  Marc is werkzaam als financieel directeur, verandermanager en als docent aan de UvA. De afgelopen 25 jaar heeft hij een brede ervaring opgedaan bij Numico, Philips, Allchiefs en de HEMA. Hij werkte als CFO voor Numico Oost-Europa en de Business Group Babyvoeding, bij Philips voor Personal Care en voor Philips Lighting Europa Midden-Oosten en Afrika. Hij was financieel directeur van de HEMA. Daarnaast heeft Marc brede ervaring opgedaan als leider van organisatie- en IT-transformaties, zoals de standaardisatie van de accounting & reporting van Numico, de transformatie van de financiële functie van Philips, de marketingtransformatie van Philips en van het besturingsmodel van HEMA. Als docent aan de EMFC-opleiding van de UvA richt hij zich in het bijzonder op de inrichting van de financiële functie en de rol van finance als strategische business partner. Marc is opgeleid als bedrijfseconoom, behaalde zijn RC-titel en volgde diverse leiderschapsprogramma’s, onder meer aan de London Business School. Hij is tevens gecertificeerd als Lean Master.

 • Hidde van der Wal

  Hidde van der Wal is docent Strategic Cost and Value Management binnen de EMFC-opleiding. Sinds 2008 is hij medeoprichter en -eigenaar van IJsselvliet, een adviesbureau voor middelgrote organisaties met focus op vraagstukken op het snijvlak van strategie en realisatie. Binnen het bureau richt hij zich vooral op Management Accounting en Control (MAC) als verbinding tussen strategie en realisatie, en is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit. Hij is ook als docent verbonden aan de EMIA-opleiding van de UvA en aan de HOFAM van de NIVE. Hidde heeft gewerkt bij Philips in binnen- en buitenland. Hij werkte en woonde in Hong Kong als integratiemanager voor de financiële functie voor LG Philips Displays en was jaren werkzaam als consultant bij KPMG. Hij is van huis uit monetair macro-econoom.