For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive Master of Finance & Control

Aanmelding en toelating

Wil jij de Executive Master of Finance & Control volgen? Check dan de toelatingseisen en doe de CV Quick Scan. Aan de hand daarvan kijken we of je vooropleiding en werkervaring goed aansluiten. Daarna nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek, waarin je meer informatie krijgt over de RC-opleiding. Is het gesprek positief? Dan kun je je inschrijven.

Toelatingseisen

Je kunt de EMFC volgen als je een afgeronde wo-master of post-hbo-opleiding (zoals HOFAM) hebt en 2 jaar werkervaring in een relevant werkveld. Daarnaast heb je kennis nodig van bestuurlijke informatieverzorging, management accounting, financial accounting, strategisch management, financiering, bedrijfsadministratie, belasting- en ondernemingsrecht en marketing.

Doe de CV Quick Scan om te kijken of je voldoet aan de toelatingseisen. Als je kennis van een bepaald vakgebied mist, kun je je inschrijven voor het deficiëntieprogramma. Er wordt dan contact met je opgenomen over hoe je ontbrekende kennis kunt opdoen via deficiëntievakken.

Kosten

De EMFC-opleiding, die nominaal 2 jaar duurt, kost € 10.850 plus € 250 inschrijfgeld per collegejaar voor de eerste 2 jaren. In de daarop volgende jaren is het cursusgeld € 2.500 per semester. Dit is inclusief gebruik van alle faciliteiten van de Universiteit van Amsterdam en het examengeld. De kosten voor studiemateriaal (in totaal circa € 600) en eventuele deficiëntievakken (variërend van € 500 tot € 1.200 per vak) zijn niet inbegrepen. Dit tarief geldt voor start in collegejaar 2021-2022. Voor het collegejaar 2022-2023  moet het tarief nog worden vastgesteld. 

Verkort programma voor RA’s

Wil je een verkorte versie van de EMFC volgen? Dat kan als je al registeraccountant (RA) bent en ruime business control-ervaring hebt. In dat geval duurt de opleiding ruim een jaar en betaal je € 14.500 cursusgeld plus  250 inschrijfgeld. Deze verkorte versie kun je alleen vanaf september volgen. Loop je uit? Dan zijn de kosten per extra semester € 2.500, net als bij de reguliere EMFC-opleiding. Dit tarief geldt voor start in collegejaar 2021-2022. 

Je komt in aanmerking voor het verkorte RC-traject als je registeraccountant (Theoretisch RA) en een sterk business controller-profiel hebt.

Waar vind ik verdere informatie?

Bekijk de veelgestelde vragen voor informatie over zaken als opleidingsduur, kosten en financiering.

Heb je nog andere vragen over de EMFC-opleiding?