For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive Master of Finance & Control

Aanmelding en toelating

Kies je voor de Executive Master of Finance & Control van de Universiteit van Amsterdam? Check meteen de toelatingseisen en doe de CV Quick Scan. Als je vooropleiding en werkervaring goed aansluiten, dan ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Bij een positieve uitkomst van het gesprek kun je van start met de opleiding.

Toelatingseisen

Je kunt de EMFC volgen als je een afgeronde wo-master of post-hbo-opleiding (zoals HOFAM) hebt en minimaal 2 jaar werkt in een relevant werkveld. Daarnaast heb je kennis nodig van bestuurlijke informatieverzorging, management accounting, financial accounting, strategisch management, financiering, bedrijfsadministratie, belasting- en ondernemingsrecht en marketing.

Doe de CV Quick Scan om te kijken of je voldoet aan de toelatingseisen. Als je kennis van een bepaald vakgebied mist, kun je je inschrijven voor het deficiëntieprogramma. We bespreken dan met je hoe je ontbrekende kennis opdoet via extra onderwijs.

Aanmeldingsprocedure

Ons aanmeldingsproces bestaat uit 3 stappen:

1. Start je online aanmelding

Als je toelaatbaar bent tot de opleiding, dan krijg je toegang tot ons online platform. Daarin upload je de volgende documenten:

  • Kopie van je paspoort
  • CV
  • Kopie van je bachelordiploma
  • Kopie van de cijferlijst van je bachelordiploma
  • Kopie van je masterdiploma
  • Kopie van de cijferlijst van je masterdiploma

2. Intakegesprek met de programmadirectie

Na het aanleveren van alle benodigde documenten, maak je persoonlijk kennis met de programmadirectie. Tijdens het intakegesprek inventariseren we eventuele deficiënties en bespreken we de mogelijkheden om hiervoor nog vakken te volgen. Wil je goed voorbereid zijn op het intakegesprek? Bezoek dan een (online) informatieavond van de opleiding.

3. Toelatingsbericht

Bij een positieve uitkomst van het intakegesprek word je toegelaten tot het programma. Je ontvangt een officieel toelatingsbericht met een link naar het online inschrijfformulier. Je aanmelding is definitief als je inschrijving bij ons binnen is. Hulp nodig bij de inschrijving? Het Admissions Team denkt met je mee.

Kosten

De EMFC-opleiding, die nominaal 2 jaar duurt, kost € 12.475 plus € 250 inschrijfgeld per collegejaar voor de eerste 2 jaren. In de daarop volgende jaren is het cursusgeld € 2.500 per semester. Dit is inclusief gebruik van alle faciliteiten van de Universiteit van Amsterdam en het examengeld. De kosten voor studiemateriaal (in totaal circa € 600) en eventuele deficiëntievakken (variërend van € 500 tot € 1.200 per vak) zijn niet inbegrepen. De genoemde tarieven gelden voor start in collegejaar 2022-2023. De kosten voor het collegejaar 2023-2024 worden nog vastgesteld.

Verkort programma voor RA’s

Wil je een verkorte versie van de EMFC volgen? Dat kan als je al registeraccountant (RA) bent en ruime ervaring hebt met business control. De verkorte opleiding duurt ruim 1 jaar en start elk jaar in september. De kosten voor 1 jaar bedragen € 15.750 cursusgeld plus € 250 inschrijfgeld. De kosten voor extra semesters bedragen € 2.500 per semester. De genoemde tarieven gelden voor start in collegejaar 2023-2024. 

Waar vind ik verdere informatie?

Bekijk de veelgestelde vragen voor informatie over zaken als opleidingsduur, kosten en financiering.

Heb je nog andere vragen over de EMFC-opleiding?