For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive Master of Finance & Control

Veelgestelde vragen

Bekijk de antwoorden op de meestgestelde vragen.

 • Wanneer begint de opleiding?

  De opleiding heeft 2 startmomenten: februari en september. Bij het verkorte programma voor RA’s kun je alleen starten in september.

 • Op welke dagen kan ik onderwijs volgen?

  Het onderwijs vindt normaal gesproken plaats op vrijdagen, van 9.00 tot 17.00 uur. Een paar keer per jaar zijn er 2-daagse seminars en heb je dus college op andere dagen. Dit laten we je altijd ruim van tevoren weten. Het kan ook zijn dat tentamens op andere dagen plaatsvinden.

 • Waar heb ik college?

  Bij de Amsterdam Business School, op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam, in het centrum van Amsterdam.

  Roeterseilandcampus - gebouw M

  Ruimte Amsterdam Business School

  Plantage Muidergracht 12
  1018 TV Amsterdam

 • Wat is jullie beleid ten aanzien van het coronavirus?

  In elk geval tot en met 15 juni vindt aan de UvA geen onderwijs op locatie plaats. Het beleid van de UvA is: oncampus als het kan, online omdat het kan. Hoewel we een ‘oncampus universiteit’ zijn kan het zijn dat we, met het oog op de gezondheid van onze studenten en docenten, in het komend jaar ook een deel van het onderwijs digitaal moeten verzorgen.

  Neem contact op met Amsterdam Business School voor informatie over de actuele situatie: +31 (0)20 525 4286.

 • Hoe lang duurt de opleiding?

  De complete opleiding tot registercontroller (RC) kun je in 2 jaar afronden. Ben je al registeraccountant (RA) dan kun je de opleiding in ruim een jaar afronden.

 • Welke titel behaal ik?

  Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, krijg je een Master of Science (MSc)-diploma en mag je je inschrijven bij de Vereniging van Register Controllers, zodat je de titel registercontroller (RC) mag voeren.

 • Hoe groot is de studiebelasting?

  Gemiddeld besteed je 16 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dat betekent dat je naast de collegedag moet rekenen op ongeveer 9 tot 13 uur zelfstudie per week.

 • In welke taal zijn de colleges?

  De colleges worden grotendeels gegeven in het Nederlands. De meeste literatuur is Engelstalig.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Je kunt de EMFC volgen als je:

  • een afgeronde wo- of post-hbo-opleiding (zoals HOFAM) hebt
  • 2 jaar werkervaring hebt opgedaan in een relevant werkveld
  • voorkennis hebt van: bestuurlijke informatieverzorging, management accounting, financial accounting, strategisch management, financiering, bedrijfsadministratie, belasting- en ondernemingsrecht, marketing
 • Hoeveel kost de opleiding?

  Dit is het tarief voor collegejaar 2021-2022. De opleiding kost: jaarlijks € 10.850 plus € 250 inschrijfgeld voor de eerste 2 jaren. In de daarop volgende jaren is het cursusgeld € 2.500 per semester. Dit is inclusief gebruik van alle faciliteiten van de Universiteit van Amsterdam en het examengeld. De kosten voor studieboeken (circa € 600) en eventuele deficiëntievakken (variërend van € 500 tot € 1.200 per vak) zijn niet inbegrepen. Voor het collegejaar 2022-2023 moet het tarief nog worden vastgesteld. 

 • Zijn de kosten aftrekbaar?

  Studiekosten en andere scholingsuitgaven zijn vanaf 1 januari 2022 niet meer aftrekbaar. In plaats daarvan komt de subsidieregeling STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. 

   

   

   

 • Kan ik een lening krijgen?

  Ja. De Nederlandse overheid verstrekt leningen voor het cursusgeld, aan Nederlandse en buitenlandse professionals die in Nederland wonen en werken. Dit Levenlanglerenkrediet geldt alleen voor masteropleidingen.

Heb je nog vragen?