For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Programma

Programma

Volg de PMA in deeltijd

De Postmaster Accountancy richt zich op professionals die registeraccountant (RA) willen worden. Je kunt in september of februari starten. De opleiding duurt normaliter 2 jaar, maar je kunt ervoor kiezen om je studie te versnellen óf je studielast te spreiden. De colleges zijn op vrijdag tussen 9.00 en 18.00. Start je in september? Dan heb je van januari tot half maart geen colleges. Als je in februari start dan geldt dit alleen in het tweede jaar.

Curriculum

Tijdens de opleiding richt je je op Accounting Information Systems (AIS), externe verslaggeving en auditing. De impact van informatietechnologie op audits hoort daarbij. Daarnaast komen actuariële en financiële aspecten aan bod die van belang zijn voor het auditproces. En je verdiept je in de toepassing van AIS in de praktijk, je verplichtingen binnen het auditproces en data science.

Studiebelasting

Elke vrijdag heb je college tussen 9.00 en 18.00. Gemiddeld besteed je 16 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dat betekent dat je naast de collegedag op vrijdag moet rekenen op ongeveer 8 tot 12 uur zelfstudie per week.

Onderwijs 1e semester 2020-2021

Het collegejaar 2020-2021 start zoals gepland in september. Als we weer fysiek onderwijs mogen geven op de Roeterseilandcampus doen we dit. Stap voor stap besluiten we dan welke onderdelen we fysiek mogen aanbieden, binnen de richtlijnen van de overheid. Bij de start verwachten we dat er vooral kleinschalige activiteiten georganiseerd worden, ter bevordering van het contact tussen studenten onderling en tussen student en docent.

We willen jou als student de zekerheid geven dat je, waar je ook bent, met je studie kunt starten of deze kunt vervolgen. Daarom bieden we in het 1e semester in elk geval online onderwijs en tentamens aan. Per blok bekijken we vervolgens of we, in een 1,5 metersamenleving, op de Roeterseilandcampus samen kunnen komen voor kleinschalige colleges. Dit zal dan zonder aanwezigheidsplicht zijn.

Verzekerd van je status als register accountant

De PMA volg je samen met de Praktijkopleiding Assurance, een opleiding van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Dit deel volg je op je werk. De combinatie van de PMA en de Praktijkopleiding zorgt ervoor dat jij straks verzekerd bent van je status als RA. De praktijkopleiding duurt 3 jaar.

Certificering

Je sluit je Postmaster Accountancy af met een certificaat. Daarna volg je het derde en laatste jaar van de praktijkopleiding. Zodra je ook dat met succes hebt afgerond, is inschrijving in het accountantsregister mogelijk. De Postmaster Accountancy staat, net als alle andere Nederlandse accountantsopleidingen, onder toezicht van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA).

Contact

Heb je vragen over de Postmaster Accountancy?