For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Postmaster Accountancy

Heb je je master afgerond en ga je binnenkort aan de slag, of werk je al als accountant? En heb je de ambitie om registeraccountant (RA) te worden? Kies dan voor de parttime Postmaster Accountancy (PMA), een opleiding voor integere, kritische denkers. Je werkt in je eigen tempo aan je soft skills en vergroot je grip op big data. Om RA te worden combineer je deze PMA met de Praktijkopleiding Assurance.

De volgende informatiesessie zal in verband met het coronavirus online worden verzorgd.

Waarom kiezen voor de Postmaster Accountancy?

 • Data science én soft skills

  Datagebruik is steeds belangrijker voor accountants. In ons nieuwe vak Data Science for Auditors staan we hier uitgebreid bij stil. Je gaat aan de slag met een casus, waarbij de datagedreven accountantscontrole van een groot bedrijf centraal staat. Maar er is ook aandacht voor soft skills binnen de PMA. Je leert meer over omgaan met verschillende cliënten, werken in teamverband en het aansturen van collega’s.

 • Persoonlijke aandacht

  Kies je voor deze postmaster, dan kies je voor een persoonlijke benadering. Naast de hoorcolleges zijn er bij verschillende vakken werkgroepen met maximaal 35 studenten. Daardoor is er veel ruimte voor discussie, onderlinge interactie en heb je tijd om dieper op de stof in te gaan. Al onze studenten hebben een accountantsfunctie bij een accountancykantoor of bij de overheid. Zo kun je ervaringen uit de praktijk uitwisselen.

 • Uitstekende reputatie

  Met een postmaster-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

Start 2 keer per jaar

De Postmaster Accountancy heeft 2 startmomenten: september en februari. De eerstvolgende opleiding start in februari 2022.

Introductie: Vrijdag 4 februari 2022
Start: Vrijdag 4 februari 2022
Colleges: Vrijdag tussen 9.00 en 18.00
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: € 5.650 per jaar
Deadline inschrijving: Zondag 19 december 2021

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan de Postmaster Accountancy als je:

 • al je master- en deficiëntievakken hebt afgerond of nog maximaal 18 ECTS open hebt staan;
 • je masterscriptie hebt afgerond;
 • in het bezit bent van een geldig instroomadvies.

Als je een buitenlandse vooropleiding hebt en Nederlands niet je moedertaal is, dien je in het bezit te zijn van een diploma Staatsexamen Nt2, niveau B2.

De ideale accountancy-opleiding na je master

Feiten & cijfers
Diploma RA
Type Contractonderwijs
Vorm Deeltijd
Studielast 60 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen Vooropleiding nodig
Start Februari, september