For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl

Postmaster Accountancy

Add to favourites

Heb je je master afgerond en ga je binnenkort aan de slag, of werk je al als accountant? En heb je de ambitie om registeraccountant (RA) te worden? Kies dan voor de parttime Postmaster Accountancy (PMA), een opleiding voor integere, kritische denkers. Je werkt in je eigen tempo aan je soft skills en vergroot je grip op big data. Om RA te worden combineer je deze PMA met de Praktijkopleiding Assurance.

De volgende informatiesessie zal in verband met het coronavirus online worden verzorgd.

Waarom kiezen voor de Postmaster Accountancy?

 • Flexibel programma

  De nominale studieduur van de PMA is 2 jaar. Maar doordat je veel vakken 2 keer per jaar kunt volgen, kun je een flexibele studieplanning maken. Je kunt de opleiding in 1,5 jaar afronden of je kunt ervoor kiezen om langer dan 2 jaar over de opleiding te doen.

 • Data science én soft skills

  Datagebruik is steeds belangrijker voor accountants. In ons nieuwe vak Data Science for Auditors staan we hier uitgebreid bij stil. Je gaat aan de slag met een casus, waarbij de datagedreven accountantscontrole van een groot bedrijf centraal staat. Maar er is ook aandacht voor soft skills binnen de PMA. Je leert meer over omgaan met verschillende cliënten, werken in teamverband en het aansturen van collega’s.

 • Persoonlijke aandacht

  Kies je voor deze postmaster, dan kies je voor een persoonlijke benadering. Naast de hoorcolleges zijn er bij verschillende vakken werkgroepen met maximaal 35 studenten. Daardoor is er veel ruimte voor discussie, onderlinge interactie en heb je tijd om dieper op de stof in te gaan. Al onze studenten hebben een accountantsfunctie bij een accountancykantoor of bij de overheid. Zo kun je ervaringen uit de praktijk uitwisselen.

 • Uitstekende reputatie

  Met een postmaster-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

Start 2 keer per jaar

De Postmaster Accountancy heeft 2 startmomenten: september en februari. De eerstvolgende opleiding start in februari 2021.

Introductie: Vrijdag 26 februari 2021
Start: Vrijdag 26 februari 2021
Colleges: Vrijdag tussen 9.00 en 18.00
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: € 5.350 per jaar
Deadline inschrijving: Zondag 3 januari 2021

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan de Postmaster Accountancy als je:

 • al je master- en deficiëntievakken hebt afgerond of nog maximaal 18 ECTS open hebt staan;
 • je masterscriptie hebt afgerond;
 • in het bezit bent van een geldig instroomadvies.

Als je een buitenlandse vooropleiding hebt en Nederlands niet je moedertaal is, dien je in het bezit te zijn van een diploma Staatsexamen Nt2, niveau B2.

De ideale accountancy-opleiding na je master

Facts & Figures
Type Contract teaching
Mode Part-time
Credits 48 ECTS, 24 months
Language of instruction Dutch
Conditions for admission Preliminary training necessary
Starts in March , September