For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Bedrijfskunde in deeltijd

Programma Bedrijfskunde in deeltijd

Bedrijfskunde in deeltijd

Wat maakt een bedrijf succesvol en hoe kun jij daaraan bijdragen? In de parttime master Bedrijfskunde combineer je werk en studie. Je leert over de uitdagingen van jouw organisatie en welke rol jij daarin kan spelen. De 3 tracks, Strategy, Leadership & Management en Digital Business geven je de mogelijkheid je verder te verdiepen in een van de kennisgebieden. Colleges worden gegeven in kleine groepen van circa 25 studenten, waardoor je alle ruimte hebt om cases uit jouw praktijk te bespreken met medestudenten en docenten. Zo behaal je in 18 maanden een MSc-titel en vergaar je kennis die perfect aansluit bij jouw (werk)situatie.

Download brochure

Aanmelden voor informatieavond 15 mei

Problemen oplossen vanuit verschillende theoretische inzichten

Waarom is het ene bedrijf succesvol en het andere niet? Omdat een vraagstuk nooit op zichzelf staat, analyseer je bedrijfsproblemen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken. 

Kies je track

Dit programma geeft je de mogelijkheid om te focussen op het onderwerp dat je het liefst wilt uitdiepen. Kies een van de volgende drie tracks:​

Haal in 1,5 jaar je MSc Bedrijfskunde

Dankzij de parttime opzet van het programma kun je in slechts 1,5 jaar je masterdiploma halen.

 • Combineer werk en studie en neem de kennis direct mee naar de werkvloer.
 • Word een professional binnen jouw organisatie, die:
  • weet hoe je modellen toepast en wat hun beperkingen zijn.
  • weet welke managementoplossingen werken en welke niet.

Alleen op vrijdag college

Bij Bedrijfskunde in deeltijd houden we rekening met de drukke werkweek van onze studenten. Daarom zijn alle colleges op vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Je kunt je dus concentreren op die ene studiedag per week. Je volgt twee colleges, een college duurt meestal 3 uur.

Je krijgt college in kleine groepen. Prettig, want hierdoor is er veel ruimte om vragen te stellen en voor discussie met docenten en je medestudenten.

Gastcolleges in Koninklijk Theater Carré

UvA in Carré hele zaal

Wat dacht je ervan om college te volgen in Koninklijk Theater Carré? Elk jaar in september is dit prachttheater de locatie voor het vak Business in Society. Verwacht verrassende colleges van inspirerende experts uit het bedrijfsleven.

Onder andere Ahold Delhaize, ING, Vodafone, Philips, IBM, Unilever, McKinsey and Company en het Ministerie van Economische Zaken hebben afgelopen jaren al interessante gastcolleges verzorgd.

Jaarindeling

Elk cursusjaar bestaat uit twee semesters. Deze bestaan elk uit drie blokken. Elk blok sluit je af met tentamens.

 • Eerste semester: september tot februari
 • Tweede semester: februari tot juni

Studiebelasting

 • Zelfstudie    : 14 - 16 uur
 • Colleges      :  6 uur

Neem contact op over het rooster van 2019/2020

Onze docenten

In dit programma werken we samen met ambitieuze en gepromoveerde docenten uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Zij dagen je uit om de meest actuele, (inter)nationale ontwikkelingen en academische theorieën toe te passen op actuele business cases.

We werken met kleine groepen studenten, zodat je veel ruimte hebt om vragen te stellen en te discussiëren met docenten en medestudenten.

Effectieve begeleiding

Individuele begeleiding is een belangrijk onderdeel van het programma. De studieadviseur is je eerste aanspreekpunt voor alle onderwerpen die gaan over jou en je studie.

Daarnaast neemt de programma-ondersteuning zo'n beetje alle administratieve en organisatorische zaken op zich. Dit geeft je meer tijd om je op je studie te concentreren.

Algemene vakken

Naast de vakken binnen je track en de aanvullende keuzevakken, volg je ook een aantal algemene vakken:

 • Business in Society
 • Thesis Proposal
 • Thesis Research Methods

Je scriptie

In het laatste semester duik je in een onderwerp dat speelt binnen jouw bedrijf of in de sector waar je werkt. Je werkgever profiteert dus direct van de resultaten van jouw onderzoek. Tijdens dit traject krijg je begeleiding van een docent gespecialiseerd in het het vakgebied (track) van jouw keuze.

Keuzevakken

Aanvullend op de vakken binnen de track van je keuze, kun je ook nog een aantal vakken kiezen uit andere disciplines. Hiermee kun je je jouw programma verdiepen of verbreden.

 • Keuzevakken met zes colleges in een blok
  • Artificial Intelligence Strategy for Business
  • Change Management
  • Corporate Financial Management
  • Innovation and Technology
  • Operational Excellence
  • Organising for Agility
Ben van Vliet

Ben van Vliet, Marketing Analyst at FD Mediagroep: "Het wetenschappelijke karakter van het programma sprak mij erg aan. Docenten maar ook zeker de medestudenten zijn een ongelofelijk belangrijk onderdeel van het leerproces.

Veel medestudenten hebben al flink wat werkervaring. Ieder teamlid analyseert dus op zijn manier een probleem en komt tot oplossingen. Samenwerken met veel verschillende medestudenten is daarom een zeer leerzaam en waardevol onderdeel van het programma."

CV Quick Scan: check je toelaatbaarheid