For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Bedrijfskunde in deeltijd
Add to favourites

Programma

Combineer werk en studie en behaal in 1,5 jaar je master in Bedrijfskunde. Heb je al een academische graad? Verruim je kennis van bedrijfskunde en word een voortrekker in dit vakgebied.

Leer complexe bedrijfsproblemen oplossen

Hoe moeten bedrijven reageren op de mogelijkheden die nieuwe technologieën, digitaal zakendoen en mondialisering bieden? Waarom ontwikkelen sommige bedrijven met succes nieuwe producten en markten en andere niet? Hoe kun je teams en medewerkers doeltreffend aansturen?

Het vakgebied bedrijfskunde biedt beproefde modellen en nieuwe theorieën over management om deze vragen vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden. Gedurende de master diep je deze theorieën en modellen uit, en ga je ontdekken wat hun mogelijkheden en beperkingen zijn.

Aan de hand van praktijksituaties onderzoeken we samen hoe theorieën en modellen je helpen om tot betere besluiten te komen bij strategische en operationele bedrijfsproblemen.

Het programma

Om complexe bedrijfsproblemen te kunnen oplossen, moet je goed kunnen analyseren en samenwerken met andere disciplines. Hier besteden we tijdens de MSc Bedrijfskunde in deeltijd dan ook uitgebreid aandacht aan. Bovendien maak je een keuze voor een van de 3 tracks, zodat je je kunt focussen op het onderwerp waar je interesse in hebt. Door keuzevakken te selecteren uit dezelfde of andere vakgebieden, kun je je track verder verdiepen of juist verbreden.

 • Kies je track

  In dit MSc-programma kun je je richten op het onderwerp dat het beste aansluit op je interesses en ambities. Elke track begint met een algemene inleiding in de theorie. Vervolgens ga je dieper in op de belangrijkste onderwerpen.

  Kies voor een van de volgende 3 tracks:​

  1. Strategy track
  Leer hoe je waarde kunt creëren en concurrentievoordeel ontwikkelt.

  2. Digital Business track 
  Leer een brug te bouwen tussen bedrijfskunde en ICT.

  3. Leadership & Management track
  Leer hoe je mensen kunt aansturen en motiveren om het succes van je organisatie te vergroten.

 • Selecteer 2 keuzevakken

  Naast de track kies je 2 keuzevakken. Hiermee verdiep je je verder in je track, of verbreed je juist het kennisgebied van je keuze.

  • Artificial Intelligence Strategy for Business
  • Business Negotiations
  • Change Management
  • Designing Future-Proof Organisations
  • Corporate Financial Management
  • Management Consulting
  • Innovation and Technology
  • New Business Models
  • Operational Excellence
  • Digital Marketing
  • Organising for Agility
   
 • Algemene vakken

  Naast een track en keuzevakken volg je ook een aantal algemene vakken. Deze volg je met alle studenten van de Bedrijfskunde in deeltijdopleiding:

  • Business in Society (gastcolleges in Koninklijk Theater Carré Amsterdam)
  • Advanced Research Methods
  • Thesis Proposal
  • Thesis Research Methods
 • Gastcolleges in Koninklijk Theater Carré
  UvA in Carré hele zaal

  Elk jaar in september vormt dit iconische theater het decor voor het vak Business in Society (een van de algemene vakken). Topmanagers van prominente organisaties vertellen er over actuele vraagstukken die binnen hun organisatie spelen.

  Afgelopen jaren hebben onze studenten gastcolleges gevolgd over eigentijdse onderwerpen als 'Disruptive Technologies, Business and Society' (door CEO's van Vodafone, Ziggo en Philips) en 'The Business of Doing Good’ (door de CCO van Tony Chocolonely en de oprichter van Instock).

 • Scriptie

  In het laatste semester van het MSc-programma werk je aan een scriptieonderwerp dat relevant is voor jouw organisatie of de bedrijfstak waarin je werkt. Je werkgever kan dus direct profiteren van je onderzoeksresultaten. Je scriptiebegeleider is een van onze docenten met een specialisatie in het vakgebied (track) van jouw keuze.

Colleges op vrijdag

Je volgt college op vrijdag, tussen 9.00 en 17.00 uur: 2 colleges, die elk ongeveer 3 uur duren. Dit betekent dat je je een dag per week helemaal kunt richten op je studie, samen met je medestudenten. Alle colleges vinden plaats op de Roeterseilandcampus, in het centrum van Amsterdam.

Onderwijs academisch jaar 2020-2021
Het collegejaar 2020-2021 is gestart in september. Als we weer fysiek onderwijs mogen geven op de Roeterseilandcampus doen we dit. Stap voor stap besluiten we dan welke onderdelen we fysiek mogen aanbieden, binnen de richtlijnen van de overheid. Bij de start verwachten we dat er vooral kleinschalige activiteiten georganiseerd worden, ter bevordering van het contact tussen studenten onderling en tussen student en docent.

We willen jou als student de zekerheid geven dat je, waar je ook bent, met je studie kunt starten of deze kunt vervolgen. Daarom bieden we in elk geval online onderwijs en tentamens aan. Per blok bekijken we vervolgens of we, in een 1,5 metersamenleving, op de Roeterseilandcampus samen kunnen komen voor kleinschalige colleges. Dit zal dan zonder aanwezigheidsplicht zijn.

Studiebelasting per week

Onze master Bedrijfskunde in deeltijd duurt 18 maanden. Je besteedt per week in totaal 20 tot 22 uur aan het programma; de colleges op vrijdag zijn daarbij inbegrepen. De premaster duurt maximaal een semester extra en heeft dezelfde studiebelasting.

Colleges: +/- 6 uur per week
Zelfstudie: 14 - 16 uur per week

Jaarindeling

Elk academisch jaar telt 2 semesters, beide bestaan uit 3 blokken.

1e semester september tot en met januari
2e semester februari tot en met juni

Toegewijde docenten

Tijdens de studie Bedrijfskunde in deeltijd krijg je college van toegewijde academisch experts, die actief betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek. Ze nemen je mee in recente ontwikkelingen in hun vakgebied en maken je bekend met baanbrekende technieken, methoden en inzichten. Behalve onze academici ontmoet je specialisten uit het bedrijfsleven, tijdens gastcolleges.

Kleine groepen

Je krijgt college in kleine groepen. Er is dus alle gelegenheid om vragen te stellen en antwoorden te bespreken met je docenten en medestudenten.

Teamwerk

Tijdens het programma studeer en werk je intensief samen met gemotiveerde medestudenten. Samen vormen jullie een evenwichtige groep studenten van verschillende nationaliteiten, werkzaam binnen diverse bedrijfstakken, met uiteenlopende opvattingen en meningen.

Ben van Vliet

Ben van Vliet, Marketinganalist bij FD Mediagroep: 'Docenten maar ook zeker je medestudenten zijn een ongelofelijk belangrijk onderdeel van het leerproces. Veel medestudenten hebben al flink wat werkervaring, wat de projecten extra uniek maakt.'