For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Bedrijfskunde in deeltijd
Compare programme

Programma

Tijdens de master Bedrijfskunde in deeltijd leer je hoe je complexe zakelijke vraagstukken kan analyseren en oplossen. Je kiest 1 van de 3 tracks om je te specialiseren in het onderwerp waar je interesse in hebt. Door keuzevakken te selecteren uit dezelfde of andere vakgebieden, kun je je track verder verdiepen of juist verbreden.

Het studieprogramma

Elk academisch jaar bestaat uit 2 semesters, elk verdeeld in 3 blokken. Kies 1 van de 3 tracks die past bij jouw interesse en ambities. Elke track begint met een algemene inleiding in de theorie. Vervolgens ga je dieper in op het kennisgebied van jouw keuze.

Strategy track

Leer hoe bedrijven een effectieve strategie creëren en uitvoeren. Met deze track heb je straks alle benodigde kennis en vaardigheden om strategische uitdagingen in management aan te kunnen. Van vraagstukken over de motivatie van medewerkers tot de inrichting van samengestelde bedrijven. Je reflecteert op relevante theorieën en past ze direct toe op uitdagende praktijkcases.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Theories of Strategy
  Blok 1
  Blok 2
  6

  Krijg inzicht in de theorieën over (concurrentie)strategie die centraal staan in actuele discussies over strategisch management. Leer deze theorieën kritisch te beoordelen en ze te gebruiken om bedrijfsproblemen te analyseren.

 • Strategy and Organisation Design
  Blok 2
  Blok 5
  6

  Onderzoek strategische vraagstukken binnen organisaties: van samenwerking tussen individuele medewerkers tot relaties tussen bedrijven.

 • The Adaptive Organisation
  Blok 2
  Blok 5
  6

  Ontdek hoe organisaties kunnen blijven aansluiten bij hun omgeving, zodat ze op de lange termijn overleven en (duurzaam) concurrentievoordeel kunnen ontwikkelen.

Specialisatie

Digital Business track

Deze veelzijdige track biedt je alles wat je nodig hebt om de brug te slaan tussen business en ICT. Van blockchain tot kunstmatige intelligentie. Leer vanuit managementperspectief hoe bedrijven slagen in deze nieuwe digitale economie. Je raakt thuis in onderwerpen als digitale strategie, digitale procesinnovatie en de beginselen van informatietechnologie. Ook leer je over nieuwe marketingtechnieken voor digitale kanalen en data-analyse.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Theories of Digital Business
  Blok 1
  Blok 4
  6

  Nieuwe digitale ontwikkelingen brengen nieuwe theorieën met zich mee over waardecreatie, mondialisering en ondernemerschap. Krijg inzicht in de vraagstukken, uitdagingen en kansen die daarbij horen.

 • Digital Marketing and Analytics
  Blok 2
  Blok 5
  6

  Focus op actuele en beproefde concepten, theorieën en technieken voor digital marketing en analyse. Leer hoe je deze kunt toepassen in praktijksituaties en er conclusies uit kunt trekken.

 • Leading Digital Business Transformation
  Blok 2
  Blok 5
  6

  Leer hoe je digitale businessmodellen en big data kunt toepassen en implementeren. Herken ontwerpstrategieën om te profiteren van digitale transformatie.

Specialisatie

Leadership & Management track

In deze track leer je hoe je medewerkers en teams effectief aanstuurt. Je vergroot je kennis over het managen van werknemers en je ontdekt wat mensen motiveert om te presteren en waarom ze uitblinken of ondermaats presteren in groepen en organisaties. We dagen je uit om te schakelen tussen theorie en praktijk, tussen het strategische en het operationele niveau. Maar ook tussen het perspectief van de manager en de medewerker. Deze benadering helpt je om effectievere besluiten te nemen in je rol als manager.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Theories of Leadership and Management
  Blok 1
  Blok 4
  6

  Verken de impact van leiderschap op het gedrag en de prestaties van mensen, teams en organisaties. Analyseer problemen en uitdagingen vanuit een leiderschaps- en managementperspectief en leer deze op te lossen.

 • Leadership
  Blok 2
  Blok 5
  6

  Verdiep je in de belangrijkste actuele theorieën en onderzoeken over leiderschap. We bespreken de belangrijkste effecten van leiderschap op het gedrag en de motivatie van medewerkers.

 • Managing People Strategically
  Blok 2
  Blok 5
  6

  Ontdek de rol van managers en HRM-professionals bij de strategische aansturing van mensen. En hoe personeelsbeleid invloed heeft op het persoonlijk welzijn van je personeel.

Specialisatie

Gemeenschappelijk programma

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Business Ethics and Society
  Blok 1
  Blok 2
  6

  Verken bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Maak kennis met verschillende concepten, theorieën, benaderingen en ontdek hoe je vanuit het bedrijfsleven invloed kan hebben op de samenleving.

 • Thesis Proposal
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 3
  Blok 4
  Blok 5
  Blok 6
  5

  Je wordt begeleid bij het formuleren en kaderen van je onderzoeksvoorstel en krijgt gedetailleerde feedback van je begeleider.

 • Advanced Management Research Methods
  Blok 3
  Blok 6
  3

  Ontdek relevante statistische technieken die worden gebruikt in management- en boekhoudkundig onderzoek. Leer hoe je deze technieken kunt toepassen met behulp van gespecialiseerde software.

 • Master's Thesis Management Studies
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 3
  Blok 4
  Blok 5
  Blok 6
  12

  Werk aan een scriptieonderwerp dat relevant is voor jouw organisatie of de bedrijfstak waarin je werkt. Je scriptiebegeleider is een van onze docenten met een specialisatie in het vakgebied (track) van jouw keuze.

 • Restricted-choice electives: Thesis Research Methods
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 4
  Blok 5
  4

  Het eerste deel van dit vak richt zich op het ontwerpen en uitvoeren van een empirisch onderzoek met behulp van kwalitatieve onderzoeksmethodologie. Het tweede deel richt zich op data-analyse.

 • Restricted-choice electives
  Blok 1
  Blok 4
  6
 • Restricted-choice electives: Extended Electives
  Blok 4
  Blok 5
  6
Verplicht vak
Keuzevak
Copyright: ABS-EP
We kregen in verschillende opdrachten de mogelijkheid om casestudies uit te voeren en voorstellen te schrijven voor uitdagingen waar bedrijven mee worden geconfronteerd. Grace Chen, EVBox Lees Grace' testimonial

Keuzevakken

Naast de track kies je 2 keuzevakken. Hiermee verdiep je je verder in je track, of verbreed je juist je kennisgebied.

 • Artificial Intelligence Strategy for Business
 • Business Negotiations
 • Change Management
 • Corporate Financial Management
 • Designing Future-Proof Organisations
 • Innovation and Technology
 • Management Consulting
 • New Business Models 
 • Operational Excellence

Scriptie

In het laatste semester werk je aan een scriptieonderwerp dat relevant is voor jouw organisatie of de bedrijfstak waarin je werkt. Je werkgever profiteert dus direct van je onderzoeksresultaten. Je scriptiebegeleider is een van onze docenten met een specialisatie in het vakgebied (track) van jouw keuze.

Theorie en praktijk in balans

Je krijgt college van toegewijde academisch experts, die actief betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek. Ze nemen je mee in recente ontwikkelingen in hun vakgebied en maken je bekend met baanbrekende technieken, methoden en inzichten. Daarnaast ontmoet je specialisten uit het bedrijfsleven tijdens de gastcolleges.

Copyright: ABS-EP
Ik vond de combinatie van theorie en praktijk in de studie erg nuttig. Daphne Steegh, afdelingshoofd bij Gemeente Amsterdam Lees Daphne's testimonial
UvA in Carré

Inspirerende gastcolleges

Elk jaar in september vormen theaters als Carré, DeLaMar en Tuschinski het decor voor het vak Business Ethics and Society. Topmanagers van prominente organisaties vertellen hier over actuele vraagstukken die binnen hun organisatie spelen. Afgelopen jaren hebben onze studenten gastcolleges gevolgd over onderwerpen als 'Disruptive Technologies, Business and Society' (door CEO's van Vodafone, Ziggo en Philips) en 'The Business of Doing Good’ (door de CCO van Tony Chocolonely en de oprichter van Instock).

Pre-master

Voldoe je niet aan de toelatingseisen voor de masteropleiding, dan kun je onze pre-master volgen. In maximaal 6 maanden doe je alle benodigde vaardigheden en kennis op om aan je masterprogramma te beginnen. Je kunt 2 keer per jaar starten met de pre-master: in februari en september.

'Ik heb geleerd hoe ik op een effectievere manier organisatieproblematiek en besluitvorming kan analyseren'

Arshia Ghasempour, Senior Consultant bij Deloitte: 'Het programma heeft me geleerd hoe een organisatie te werk gaat in een omgeving die continu verandert, en hoe we als individu een organisatie kunnen helpen om dynamisch te zijn en te blijven.'