For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Bedrijfskunde in deeltijd

Wat maakt bedrijven succesvol? En hoe kun je het succes van je eigen organisatie verbeteren? Combineer werk en studie en haal in 1,5 jaar je Master (MSc) in Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Je kunt kiezen uit de tracks Leadership & Management, Strategy, Digital Business plus een aantal inspirerende electives.

Waarom kiezen voor Bedrijfskunde in deeltijd?

 • Behaal je MSc-diploma in 1,5 jaar

  Ons deeltijdprogramma is voor ambitieuze professionals die naast hun werk, hun kennis van bedrijfskunde willen vergroten en een MSc-diploma willen halen. Het studieprogramma is zo opgezet dat je in 1,5 jaar tijd de titel Master of Science kunt halen. We houden de groepen klein, zodat je alle gelegenheid hebt voor interactie met je medestudenten en docenten.

  Heb je geen universitair bachelor diploma in bedrijfskunde, dan volg je eerst onze pre-master. Dit duurt maximaal een half jaar.

 • Verruim je kennis van bedrijfskunde

  Heb je al een academische titel of een  bedrijfskundige hbo bachelor, dan is onze Bedrijfskunde in deeltijdopleiding een goede manier om je academische kennis van bedrijfskunde te vergroten. Al onze docenten zijn gepromoveerd en koplopers op het gebied van bedrijfskundig onderzoek. Je kunt dan ook rekenen op interessante discussies, die je helpen zelf een mening te vormen over de operationele en strategische uitdagingen waar bedrijven mee te maken hebben en krijgen.

  De theorie pas je tijdens de studie direct toe op praktijksituaties en op je eigen organisatie.

 • Kies een track in het masterprogramma en 2 keuzevakken

  Bij Bedrijfskunde in deeltijd kun je vanuit 3 belangrijke invalshoeken (tracks) kijken naar strategisch management en succes in organisaties: Strategy, Digital Business en Leadership & Management. Op basis van je interesse, kies je één van deze tracks. Je kunt je track verdiepen of uitbreiden met 2 keuzevakken uit dezelfde of een andere discipline. Welke track of keuzevak je ook kiest, ze leiden allemaal tot dezelfde MSc-graad in Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.

 • Colleges op vrijdag overdag

  Je volgt college op vrijdag, tussen 9.00 en 17.00 uur: 2 colleges die elk ongeveer 3 uur duren. Dit betekent dat je je een dag per week helemaal kunt richten op je studie, samen met je medestudenten. Alle colleges zijn op de Roeterseilandcampus, in het centrum van Amsterdam.

 • Breid je zakelijk netwerk uit

  Tijdens de opleiding studeer en werk je samen met gemotiveerde medestudenten met diverse achtergronden, en werkzaam in allerlei sectoren. We houden de groepen klein, zodat je tijdens colleges volop ruimte hebt voor interactie met je medestudenten en onze academische experts. Naast onze academici ontmoet je specialisten uit het bedrijfsleven, die gastcolleges en keuzevakken doceren.

  Deelname aan de opleiding geeft je toegang tot ons alumninetwerk. Tijdens bijeenkomsten en evenementen kom je rechtstreeks in contact met vertegenwoordigers van diverse toonaangevende (inter)nationale bedrijven.

 • Theorie en praktijk in balans

  Tijdens je studie kun je rekenen op boeiende (gast)colleges van enthousiaste specialisten uit de academische wereld en het bedrijfsleven. Omdat we werken met kleine groepen studenten heb je veel ruimte om vragen te stellen en te discussiëren met docenten.

  Het onderwijs is erop gericht je academisch denkvermogen te stimuleren; je bediscussieert de theorie, en past die kennis toe op praktijksituaties en op je eigen organisatie. Samen met medestudenten werk je aan oplossingen voor complexe bedrijfsproblemen.

 • Internationaal erkende MSc-titel

  Met een MSc-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings als hoogste genoteerde Nederlandse universiteit op en behoort tot de 4% van hoogst beoordeelde instellingen (editie 2022-2023).

2 startmomenten per jaar

Het masterprogramma en het premasterprogramma starten twee keer per jaar, in februari en september. 

Start: Vrijdag 3 februari 2023
Colleges: Op vrijdagen, 2 colleges (tussen 9.00 en 17.00 uur). Bijwonen colleges is verplicht.
Duur: 1,5 jaar (2 jaar als je eerst een pre-master moet volgen)
Deadline aanmelding: 16 december 2022
‘Een pluspunt van het programma is de samenwerking met studenten van verschillende achtergronden.’

Kamila Szachnowska, Financial & Commercial Manager bij Liberty Global: ‘Deze diversiteit zorgde voor interessante discussies en een mix van verschillende perspectieven en standpunten.’

Toelatingseisen

 • Je hebt direct toegang tot het masterprogramma als je een academische Bachelor (BSc) hebt in Bedrijfskunde of een universitaire graad in een hieraan gerelateerd vakgebied;
 • Heb je een academische graad in een ander vakgebied, dan kan het zijn dat je eerst een aantal vakken van ons pre-masterprogramma moet volgen;
 • Heb je een hbo-bachelordiploma, dan volg je eerst het pre-masterprogramma van de Amsterdam Business School om te worden toegelaten.

Eén MSc-programma, 3 tracks

Feiten & cijfers
Diploma MSc Bedrijfskunde in Deeltijd / Executive Programme in Management Studies
Type Contractonderwijs
Vorm Deeltijd
Studielast 60-82 EC,
Voertaal Engels
Accreditatie EQUIS, AACSB, AMBA, NVAO
Toelatingseisen Hbo-vooropleiding, Wo-vooropleiding
Start Februari, september
CROHO-code 75094