For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
MBA in Healthcare Management

Internationale studiereis

Tijdens de MBA Healthcare Management ga je een week op studiereis. De afgelopen jaren ging deze reis naar Toronto, Canada. Tijdens de reis bezoek je medische instellingen en andere organisaties die toonaangevend zijn op het gebied van de Lean-methode.

De Lean-methode voor een betere patiëntervaring

Verbeteringen binnen een zorgorganisatie gaan niet alleen over medische vooruitgang, maar ook over de patiëntervaring. ‘Lean’ is een managementsysteem dat gebruikt wordt om patiëntgerichte processen te verbeteren op het gebied van veiligheid, kwaliteit, patiëntgerichtheid, toegankelijkheid en kosten. Lean heeft wereldwijd zijn waarde in de gezondheidszorg bewezen en wordt ook in veel Nederlandse zorgorganisaties toegepast.

Op bezoek bij ziekenhuizen in Toronto

De afgelopen jaren ging de studiereis naar Toronto. Tijdens de reis gingen de de studenten de dialoog aan met medewerkers van organisaties binnen en buiten de gezondheidszorg. Ze bezochten het academische kinderziekenhuis The Hospital for Sick Children (SickKids) en St Mary General Hospital. In deze ziekenhuizen zijn alle niveaus in de organisatie betrokken bij de dagelijkse verbetering van de patiëntervaring. Het is  onderdeel geworden van hun dagelijkse werk. Daarnaast bezochten de studenten ook een van de assemblagefabrieken van Toyota, de bron van Lean.