For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

MBA in Healthcare Management

Compare programme

Ontwikkel je in 2 jaar tijd tot een besluitvaardige leider in de zorg. Tijdens de parttime MBA in Healthcare Management leer je hoe je effectief inspeelt op veranderingen en innovaties. Op basis van theorie ontwikkel je duurzame oplossingen, die je meteen kunt toepassen binnen je eigen organisatie.

Waarom kiezen voor de MBA in Healthcare Management?

 • Parttime programma van 2 jaar

  De MBA in Healthcare Management duurt 2 jaar. De colleges zijn op vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur. Je volgt 2 colleges, die elk ongeveer 3 uur duren. Dit betekent dat je je 1 dag per week helemaal kunt focussen op je studie, samen met je medestudenten. Colleges vinden plaats in Amsterdam. Je aanwezigheid is verplicht.

 • Leer hoe je jouw organisatie beter kunt managen

  Het curriculum van de MBA in Healthcare Management bestaat uit algemene managementvakken en vakken die zich speciaal richten op de gezondheidszorg. Naast de vakinhoudelijke kennis die je opdoet, leer je meer over het leiden van een bedrijf. Van het inspelen op de veranderingen in de markt, tot het efficiënt omgaan met kosten zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. De kennis die je tijdens deze opleiding opdoet, kun je toepassen in alle soorten organisaties.

 • Relevant netwerk en persoonlijke groei

  Je volgt de MBA in Healthcare Management met circa 20 andere studenten die werkzaam zijn in de zorgsector. Daarom is er veel persoonlijke aandacht voor jouw doelen. Maar ook veel ruimte om van elkaar te leren en je netwerk uit te breiden. Je medestudenten zijn tenslotte professionals met waardevolle ervaringen en hun eigen expertise. In het Amsterdam Leadership Programme werk je aan je persoonlijke groei als manager. Je krijgt inzicht in je managementstijl en leiderschapskwaliteiten.

 • Kijk op praktijk en innovatie

  Je krijgt college van de experts van de Amsterdam Business School en specialisten uit het vakgebied. Aan de hand van actuele cases uit de zorgsector delen zij hun kennis en ervaring. Dit betekent dat de MBA in Healthcare Management verankerd is in de praktijk van de zorgprofessional.

 • Internationaal erkende MBA titel

  Met een MBA-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.
Review MBA in Healthcare Management - Amsterdam Business School
'Deze MBA helpt je om op een meer structurele manier met de zorg bezig te zijn'

Andras Heijink - 'Ik ben de MBA in Healthcare Management gaan doen omdat ik me als individueel behandelaar heel erg beperkt voelde in wat ik kon doen in de zorg. Ik heb de beslissing durven nemen de stap te maken van individueel behandelaar naar een beleids- of bestuursfunctie in de zorg.'

Start februari 2024

De eerstvolgende MBA in Healthcare Management start in februari 2024. 

Start: Vrijdag 2 februari 2024
Colleges: Vrijdagen, 9.00 - 17.00
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: € 39.000
Deadline inschrijving: Vrijdag 26 januari 2024 (circa 20 plaatsen; op volgorde van inschrijving)

Toelatingseisen

Je kunt de MBA in Healthcare Management volgen als je:

 • een wo-master hebt afgerond;
 • 5 jaar relevante werkervaring hebt opgedaan;
 • in de zorg of een aanverwante sector werkt;
 • een korte premaster voor kandidaten met een HBO diploma.
'In gesprekken merk ik dat ik beter begrijp waar het over gaat en dat ik relevante kennis en ervaring meebreng'

Astrid Hooghiemstra - 'Deze MBA heeft me als professional meer allround gevormd. Je leert nieuwe vaardigheden die je direct kan toepassen in je werk en krijgt een beter inzicht in het gezondheidszorgstelsel. Mijn medestudenten zijn vrienden voor het leven en een waardevol netwerk waar ik zeker gebruik van ga maken.'

Facts & Figures
Degree programme
MBA
Mode
Part-time
Credits
90 ECTS,
Language of instruction
Dutch
Accreditation
EQUIS, AACSB, AMBA
Starts in
February
CROHO code
75017