For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
MBA in Healthcare Management

MBA in Healthcare Management

Ontwikkel je in 2 jaar tijd tot een besluitvaardige leider in de zorg. Tijdens de parttime MBA in Healthcare Management kijk je vanuit verschillende invalshoeken naar de zorg(-markt) en de uitdagingen die er liggen. Je leert hoe je als manager effectief inspeelt op die veranderingen en innovaties. Ook leer je hoe je balans houdt tussen bedrijfsresultaten en kwaliteit. Omdat je theorie en analytisch inzicht continu koppelt aan praktijkgerichte en duurzame oplossingen, kun je ze meteen toepassen binnen je eigen organisatie.

Download de brochure

Schrijf je in voor de informatieavond

Waarom kiezen voor de MBA in Healthcare Management?

 • Parttime programma van 2 jaar

  De MBA in Healthcare Management duurt 2 jaar. De colleges zijn op vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur. Je volgt 2 colleges, die elk ongeveer 3 uur duren. Dit betekent dat je je 1 dag per week helemaal kunt focussen op je studie, samen met je medestudenten. Colleges vinden plaats op de Roeterseilandcampus, in het centrum van Amsterdam. Je aanwezigheid is verplicht.

  Meer over het programma

 • Leer hoe je jouw organisatie beter kunt managen

  Het curriculum van de MBA in Healthcare Management bestaat uit algemene managementvakken en vakken die zich speciaal richten op de gezondheidszorg. Naast de vakinhoudelijke kennis die je opdoet, leer je meer over het leiden van een bedrijf. Van het inspelen op de veranderingen in de markt, tot het efficiënt omgaan met kosten zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. De kennis die je tijdens deze opleiding opdoet, kun je toepassen in alle soorten organisaties.

  Meer over het curriculum

 • Relevant netwerk en persoonlijke groei

  Je volgt de MBA in Healthcare Management met circa 20 andere studenten die werkzaam zijn in de zorgsector. Daarom is er veel persoonlijke aandacht voor jouw doelen. Maar ook veel ruimte om van elkaar te leren en je netwerk uit te breiden. Je medestudenten zijn tenslotte professionals met waardevolle ervaringen en hun eigen expertise. In het Amsterdam Leadership Programme werk je aan je persoonlijke groei als manager. Je krijgt inzicht in je managementstijl en leiderschapskwaliteiten.

  Bekijk de groepssamenstelling en testimonials

 • Kijk op praktijk en innovatie

  Je krijgt college van de experts van de Amsterdam Business School en specialisten uit het vakgebied. Aan de hand van actuele cases uit de zorgsector delen zij hun kennis en ervaring. Dit betekent dat de MBA in Healthcare Management verankerd is in de praktijk van de zorgprofessional.

  Onze docenten

 • Internationaal erkende MBA titel

  Met een MBA-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

  Wat kan deze MBA betekenen voor je carrière?

CV Quick Scan: check je toelaatbaarheid

Start februari 2020

De eerstvolgende MBA in Healthcare Management start in februari 2020. 

Start: Vrijdag 7 februari 2020
Colleges: Vrijdagen, 9.00 - 17.00
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: € 35.000
Deadline inschrijving: Vrijdag 20 december 2019 (circa 20 plaatsen; op volgorde van inschrijving)

Toelatingseisen

Je kunt de MBA in Healthcare Management volgen als je:

 • een wo-master hebt afgerond;
 • 5 jaar relevante werkervaring hebt opgedaan;
 • in de zorg of een aanverwante sector werkt.

Meer over aanmelding en toelating

CV Quick Scan: check je toelaatbaarheid

'Interessante discussies over hoe je samen de zorg optimaliseert'

Rosa Remmerswaal - Consultant‘Mijn medestudenten hebben verschillende specialisaties en functies in de zorg. Dit leidt tot interessante discussies, die me leerden hoe artsen en verpleegkundigen tegen de theoretische raamwerken en actualiteiten aankijken, maar ook hoe je samen het gesprek kunt voeren om de zorg te optimaliseren.’ -

Balans tussen business en healthcare

MBA in Healthcare Management
Degree programme MBA
Mode Part-time
Credits 90 ECTS,
Language of instruction Dutch
Accreditation EQUIS, AACSB, AMBA
Starts in February
CROHO code 75017