For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Waarom kiezen voor MBA in Healthcare Management?

Effectief zorgmanagement

Hoe?
De competenties en vakinhoudelijke kennis die je tijdens deze opleiding opdoet, kun je direct toepassen in je eigen organisatie.

Relevant netwerk

Lees meer
Je volgt de opleiding in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht voor jouw doelen en ruimte om van elkaar te leren en je netwerk uit te breiden.

Praktijkgericht en innovatief

Hoe?
Je krijgt college van academische experts en specialisten uit het vakgebied die hun kennis en ervaring delen aan de hand van actuele cases uit de zorgsector.

Internationaal erkende MBA-titel

Wat?
De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld met een Triple Crown accreditatie.

Past deze studie bij jou?

De MBA in Healthcare Management is ontwikkeld voor ambitieuze professionals in de zorgsector die strategische beslissingen nemen of dit in de toekomst willen gaan doen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als zorgverlener of medicus, maar je kunt ook werken bij een verzekeraar, de overheid, een stichting, farmaceutische organisatie of consultancykantoor.

Ben ik toelaatbaar?

Vul de CV Scan in en wij checken of je toelaatbaar bent voor deze opleiding. We reageren binnen 3 werkdagen.

Wat ga je leren?

  1. Je ontwikkelt een eigen visie op effectief zorgmanagement, zodat je strategisch kunt meedenken over de toekomst van zorgmanagement binnen jouw organisatie.
  2. Je leert de juiste balans vinden tussen bedrijfsresultaten, kwaliteit van de gezondheidszorg, patiëntveiligheid en klanttevredenheid.
  3. Je ontwikkelt vaardigheden om teams en afdelingen effectief aan te sturen, te motiveren en te coachen. Je leert bewuste keuzes te maken als zorgprofessional én manager.
  4. Je leert te anticiperen op ontwikkelingen in de zorg.
Astrid Hooghiemstra
Copyright: ABS-EP
In gesprekken merk ik dat ik beter begrijp waar het over gaat en dat ik relevante kennis en ervaring meebreng Astrid Hooghiemstra Lees Astrid's testimonial

Groepssamenstelling

Onze kleine klassen en persoonlijke aanpak, zorgen voor een optimaal leerproces. Bovendien zorgen we ervoor dat studenten uit heel Nederland van diverse achtergronden en uit verschillende organisaties bij elkaar in de groep komen. Hierdoor ontstaat een dynamische leeromgeving waarin je veel van elkaar kunt leren. Je werkt samen, bespreekt opvattingen en deelt ervaringen.

Geslacht

58% vrouw / 42% man

Gemiddelde werkervaring

13 jaar

Waar werken onze studenten?

1 Ziekenhuizen/Medische Centra

2 Overheidsinstanties

3 Niet-gouvernementele organisaties (NGO’s)

4 Farma & Medische bedrijven

5 Woonzorgcentra/Thuishulp

Jort Berghuis
'Van een zorgprofessional wordt meer verwacht dan vakkennis'

Jort Berghuis - Huisarts: 'Ik heb gekozen voor de MBA in Healthcare Management omdat van een zorgprofessional vandaag de dag meer wordt verwacht dan vakinhoudelijke kennis alleen. Van het leiden van een bedrijf en het inspelen op de veranderingen in de markt tot het efficiënt omgaan met kosten zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Deze MBA helpt mij daarbij, door de juiste combinatie van businessvakken en actuele onderwerpen uit de gezondheidszorg.'

Feiten & cijfers
Diploma
MBA
Vorm
Deeltijd
Studielast
90 EC, 24 maanden
Voertaal
Nederlands
Accreditatie
EQUIS, AACSB, AMBA
Start
Februari
CROHO-code
75017
Kosten
€ 39.000
Locatie
Roeterseilandcampus