For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
MBA in Healthcare Management

Programma

In de parttime MBA in Healthcare Management leer je hoe je kunt omgaan met de uitdagingen die nu en straks spelen in de Nederlandse zorgsector. Daarom volg je een combinatie van zorg- en managementgerichte vakken. Tijdens je studie doe je praktijkervaring op die je direct kunt gebruiken in je eigen organisatie. Als afsluiting van je studie werk je aan een zelfgekozen project dat jouw organisatie verder helpt.

Verdiep je kennis van medisch management

In een managementpositie in de zorg moet je met veel verschillende factoren rekening houden. De juiste balans vinden tussen bedrijfsresultaten, kwaliteit van de gezondheidszorg en patiëntveiligheid kan een uitdaging zijn. Binnen deze MBA ontwikkel je een eigen, gedegen visie op effectief zorgmanagement. Hiermee vergroot je je toegevoegde waarde voor het management van ziekenhuizen, verzekeraars, stichtingen, farmaceutische organisaties en andere organisaties binnen de zorgsector.

Curriculum

De MBA in Healthcare Management volg je parttime. Het curriculum bereidt je optimaal voor op de uitdagingen waar zorginstanties mee te maken krijgen. Je volgt college in kleine groepen van circa 20 studenten. Er is dus volop gelegenheid om vragen te stellen en de antwoorden te bespreken. Daarnaast is er ruimte om van je medestudenten te leren tijdens cases en groepsdiscussies.

Studiebelasting

Elke vrijdag heb je college van 9.00 tot 17.00 uur. Gemiddeld besteed je 15 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dit betekent dat je naast de collegedag op vrijdag moet rekenen op ongeveer 10 uur zelfstudie per week.

Internationale studiereis

Tijdens je MBA in Healthcare Management ga je een week op studiereis om kennis te maken met effectieve manieren van bedrijfsvoering. Je volgt colleges in een lokaal ziekenhuis of medisch centrum en bezoekt bedrijven. De kennis die je opdoet tijdens je bezoeken aan deze bedrijven en ziekenhuizen kun je direct implementeren in je eigen organisatie.

In-Company Project

In het laatste semester van je 2e jaar begin je met het In-Company Project. Je kiest binnen je eigen organisatie een thema of vraagstuk en gaat op zoek naar de oplossing. Bijvoorbeeld het verbeteren van de ontslagprocedure voor patiënten of het bedenken van maatregelen waarmee je organisatie minstens € 100.000 bespaart. Tijdens het In-Company Project werk je samen met een probleemeigenaar binnen je organisatie. Zo lever je al vóór je afstuderen meerwaarde binnen je eigen organisatie.

Contact

Heb je vragen over de MBA in Healthcare Management?