For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Waarom de masterclass Leiderschap voor Innovatie-Ecosystemen?

Word expert in innovatie-ecosystemen

Lees meer
Deze masterclass biedt diepgaande kennis over hoe je succesvolle ecosystemen opbouwt en beheert. Je leert over de essentiële principes van interorganisationele samenwerking en open innovatie.

Direct toepasbare kennis

Lees meer
De focus ligt op het direct toepassen van wat je leert. Dit omvat interactieve sessies met inzichtelijke praktijkvoorbeelden en praktische tools die je helpen om de theorieën direct in de praktijk te brengen.

Interactieve aanpak met de Ecosystem Game®™

Lees meer
Met de Ecosystem Game®™ ervaar je op een interactieve manier de uitdagingen en kansen van het werken binnen innovatie-ecosystemen. Deze simulatie biedt praktische inzichten in hoe je effectieve strategieën ontwikkelt en uitvoert binnen diverse ecosysteemstructuren.

Past deze masterclass bij jou?

Deze masterclass is voor bedrijfsprofessionals, leidinggevenden en besluitvormers die streven naar innovatie en de impact van hun organisatie of regio willen vergroten. Het is ideaal voor diegenen die geconfronteerd worden met strategische uitdagingen en die streven naar vernieuwing en samenwerking met externe partners.

Hulp nodig? 

Neem contact op voor vragen over de masterclass of over mogelijkheden voor vervoer en accommodatie. We reageren binnen 3 werkdagen. 

Jannice Daha LLM 
Manager Executive Education 
E: executive-education@uva.nl 
T: +31 (0)6 4834 9056

Wat ga je leren?

Na het doorlopen van deze masterclass:

 1. Kun je een ecosysteembenadering toepassen voor het oplossen van verschillende complexe uitdagingen.
 2. Heb je inzicht in de werking van ecosystemen in het algemeen en innovatie-ecosystemen in het bijzonder, en in de strategische relevantie voor organisaties.
 3. Ben je in staat om beter leiding te geven op het vlak van open innovatie zodat ecosysteempartijen van elkaar kunnen leren.
 4. Kun je mogelijke barrières bij een ecosysteembenadering identificeren en weet je wat de rol is van leiderschap, management, cultuur(verandering) en businessmodelinnovatie.
 5. Heb je vaardigheden eigen gemaakt om bovenstaande inzichten toe te passen bij het ontwikkelen en implementeren van een ecosysteem-aanpak voor je organisatie.
Docenten
 • prof. dr. Henk Volberda

  Professor of Strategic Management & Innovation aan de Amsterdam Business School, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, en Wetenschappelijk Directeur van het Amsterdam Centre for Business Innovation.

  Prof. H.W. (Henk) Volberda

  Faculty of Economics and Business

  Section Strategy & International Business

 • Margot Nijkamp-Diesfeldt

  Co-Founder/Directeur van ESTI (EcoSystem Thinking Institute). “De kracht van deze masterclass zit in de combinatie van het onderzoeks- en toepassingskader. Het levert een kwaliteitsprogramma op, dat grote meerwaarde creëert voor de deelnemers en hun organisaties.”

 • Rick Wielens

  Co- Founder/Directeur van ESTI (EcoSystem Thinking Institute). “Een belangrijk kenmerk is dat de toegang tot kennis en technologie belangrijker is, dan het eigendom van kennis. De efficiency en snelheid van innoveren worden in belangrijke mate bepaald door het absorptievermogen van de eigen organisatie en de partners in het ecosysteem.”

 • dr. Rick Hollen

  Senior Researcher aan de Amsterdam Business School (Universiteit van Amsterdam).

  Dr. M.A. (Rick) Hollen

  Faculty of Economics and Business

  Section Strategy & International Business

Kosten

De kosten variëren afhankelijk van het moment van inschrijving.

  Kosten* Inschrijfdeadline Startdatum
Early bird tarief € 1.950 1 juli 2024 25 september 2024
Standaardtarief € 2.290 24 september 2024 25 september 2024

* Het tarief is vrijgesteld van BTW.

Alumni krijgen 10% korting

UvA-alumni ontvangen 10% korting op het standaardtarief. Let op: deze korting is niet te combineren met de early bird korting.