For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Accountancy in deeltijd
Add to favourites

Programma

Tijdens de opleiding Accountancy in deeltijd leer je vanuit financieel perspectief naar verschillende typen organisaties te kijken. Je vergaart de kennis en vaardigheden die je als finance professional nodig hebt. Uitwisseling met je medestudenten en docenten speelt een belangrijke rol.

Gestructureerd en interactief onderwijs

Tijdens de colleges is er veel ruimte voor discussie en kennisuitwisseling; actieve deelname aan colleges is verplicht. Je werkt wekelijks aan opdrachten, zowel individueel als in groepen. Er is aandacht voor de studeerbaarheid van het programma in combinatie met je carrière. Het programma is zo ingericht dat je het MSc-programma binnen 1,5 jaar kan afronden.

Studiebelasting

Je volgt colleges op vrijdag, hierbij is aanwezigheid verplicht. Houd daarnaast rekening met ongeveer 16 uur zelfstudie per week, waarin je de collegedag voorbereidt en aan (groeps-) opdrachten werkt. In januari heb je geen colleges.

Het curriculum

De hoeveelheid deficiënties die je hebt, hangt af van je vooropleiding. Met een hbo-diploma Accountancy of bedrijfseconomie diploma volg je vanaf collegejaar 2020-2021 4 vakken. Als je een andere vooropleiding hebt, dan hangt het aantal vakken af van je instroomadvies. De masterfase duurt 1,5 jaar. Het 1e jaar volg je vakken op het gebied van international financial reporting standards, auditing, data analytics, financial statement analysis  en judgment & decision making. Het laatste half jaar besteed je aan je scriptie en het Business Lab.

Onderwijs 1e semester 2020-2021

Het collegejaar 2020-2021 start zoals gepland in september. Als we weer fysiek onderwijs mogen geven op de Roeterseilandcampus doen we dit. Stap voor stap besluiten we dan welke onderdelen we fysiek mogen aanbieden, binnen de richtlijnen van de overheid. Bij de start verwachten we dat er vooral kleinschalige activiteiten georganiseerd worden, ter bevordering van het contact tussen studenten onderling en tussen student en docent.

We willen jou als student de zekerheid geven dat je, waar je ook bent, met je studie kunt starten of deze kunt vervolgen. Daarom bieden we in het 1e semester in elk geval online onderwijs en tentamens aan. Per blok bekijken we vervolgens of we, in een 1,5 metersamenleving, op de Roeterseilandcampus samen kunnen komen voor kleinschalige colleges. Dit zal dan zonder aanwezigheidsplicht zijn.

Na je MSc: Postmaster Accountancy

Na je Msc kun je bij de Amsterdam Business School ook de Postmaster Accountancy (PMA) doen; de logische vervolgstap op weg naar je RA-titel. 

Contact

Heb je vragen over de MSc Accountancy in deeltijd?