For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Accountancy in deeltijd

Ben je financieel professional? Wil je je carrièreperspectief vergroten met een MSc-diploma, en inhoudelijk sterker worden in je vakgebied? Volg dan de MSc Accountancy in deeltijd. Je volgt colleges op vrijdag. In januari ben je vrij, zodat je je dan optimaal op je werk kunt concentreren.

Waarom kiezen voor Accountancy in deeltijd?

 • Behaal je MSc-diploma in 1,5 tot 2,5 jaar

  Het MSc-programma van Accountancy in deeltijd duurt 1,5 jaar. Afhankelijk van je vooropleiding moet je misschien deficiënties wegwerken voor je aan de master begint. Dit duurt een half jaar tot 1 jaar. 

  Na afronding van je master ontvang je het diploma Master of Science in Accountancy & Control. In de bulbijlage staat vermeld dat je de Accountancy-specialisatie hebt gevolgd.

 • Internationaal erkende MSc-titel

  Met een MSc-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools wereldwijd die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

Start 2 keer per jaar

Accountancy in deeltijd start in september en februari. Het eerstvolgende instroommoment is februari 2022.

Start: Vrijdag 11 februari 2022
Colleges: Vrijdagen, 9.00 tot 17.00 uur
Duur: Deficiëntievakken: 0,5 tot 1 jaar
MSc: 1,5 jaar
Kosten: Deficiëntievakken: € 1000 per vak. MSc collegejaar 2021-2022: € 1.847
Deadline inschrijving: 1 januari 2022

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de MSc Control in deeltijd vraag je een instroomadvies aan. Aan de hand daarvan bepalen we of je direct kunt instromen, of dat je eerst een aantal deficiëntievakken moet volgen.

Toelating met een WO bachelor

 • Studenten met een UvA-bachelor in Economics & Business Economics of Business Administration, richting Accountancy & Control, worden rechtstreeks toegelaten.
 • Met een wo-bachelor richting Accountancy word je over het algemeen ook rechtstreeks toegelaten tot de master
 • Voor wo'ers met een ander diploma wordt per student bekeken welke deficiënties gevolgd dienen te worden voor toelating tot het masterprogramma

Toelating met een HBO bachelor

 • Vanaf september 2022 geldt als ingangseis voor HBO studenten (naast een afgerond bachelordiploma) een Grade Point Average-eis:
  • HBO AC: vereist cijfergemiddelde jaar 2- jaar 4 minimaal 6,5
  • HBO BE: vereist cijfergemiddelde jaar 2 – jaar 4 minimaal 7,0
  • Alle andere HBO bachelors: vereist cijfergemiddelde jaar 2 – jaar 4 minimaal 7,0
 • Hbo'ers-Accountancy en hbo-BE'ers hebben 4 deficiënties. Als je die vakken hebt afgerond, kun je worden toegelaten tot de master.
 • Voor hbo'ers met een ander diploma dan AC of BE wordt per student bekeken welke deficiënties gevolgd dienen te worden voor toelating tot het masterprogramma. Naast de 4 standaard deficiënties kunnen er één tot drie extra deficiëntievakken worden toegekend. Deze extra deficiënties zijn niet allemaal in deeltijd op vrijdag te volgen.

Accountancy in deeltijd in beeld

Contact

Heb je vragen over de MSc Accountancy in deeltijd?

Feiten & cijfers
Diploma MSc
Vorm Deeltijd
Studielast 60 EC, 18 maanden
Voertaal Nederlands, Engels
Start Februari, september
CROHO-code 60900