For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Lean Six Sigma

Lean Six Sigma: Green Belt

In de 6-daagse opleiding Lean Six Sigma Green Belt leer je structurele verbeteringen aan te brengen in jouw organisatie, volgens de DMAIC-methode van Lean Six Sigma.

STAP-budget

Voor dit programma kan je STAP-budget aanvragen.

Toelating Lean Six Sigma Green Belt

Je kunt instromen in de Green Belt opleiding van IBIS UvA als je een hbo-opleiding hebt gedaan of op dit niveau werkzaam bent. Het niveau is vergelijkbaar met een universitair bachelorvak. Als je twijfelt over je voorkennis, neem dan contact met ons op.

Direct resultaat in je organisatie

Tijdens de opleiding tot Green Belt werk je in je eigen organisatie onder begeleiding van de docent aan een verbeterproject. Het project wordt goedgekeurd als het een besparing oplevert van € 20.000 op jaarbasis. In de praktijk blijkt dat onze Green Belt-studenten gemiddeld maar liefst € 80.000 per project besparen. Na dit project voer je zelfstandig nog een 2e project uit. 

Certificering

Heb je beide projecten succesvol afgerond en het Green Belt tentamen gehaald, dan ontvang je het officiële Lean Six Sigma Green Belt certificaat van de Universiteit van Amsterdam.

Data en kosten

De opleiding Lean Six Sigma Green Belt bestaat uit de volgende collegedagen in 2023. De collegedagen duren van 9.00 tot 17.00 uur.

Modules  Data najaar 2023
Introduction and Define maandag 11 september
Measure dinsdag 12 september
Lean and Introduction to Data Analytics dinsdag 10 oktober
Analyse woensdag 11 oktober
Improve and Data Analytics I maandag 6 november
Control and Statistical Process Monitoring maandag 11 december

De kosten voor de Lean Six Sigma Green Belt opleiding bedragen € 4.950. De opleiding is vrijgesteld van btw.

STAP-budget

Voor dit programma kun je STAP-budget aanvragen. Om voor de subsidie van € 1.000 in aanmerking te komen heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig. Vink daarvoor het STAP-budget vakje aan in het bovenstaande inschrijfformulier. Houd rekening met deadlines voor de inschrijving en het ontvangen van het benodigde STAP-aanmeldbewijs.

Meer over het STAP-budget

Contact

Heb je vragen over de Lean Six Sigma opleidingen van IBIS UvA of een ander open programma van de Amsterdam Business School? Neem contact op met:


T: Iris Kroese MA
Manager Executive Education
E: executive-education@uva.nl
T: 06 1893 8203