For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Waarom kiezen voor dit programma?
Unieke positie

IBIS UvA is dé kennisleider van Lean Six Sigma in Nederland

Ruime ervaring

Al ruim 25 jaar ervaring en meer dan 3.000 Green en Black Belts opgeleid

Effectief

Projectaanpak toepasbaar op vele bedrijfsvoeringen

Voor wie?

De opleidingen zijn voor iedereen die zich bezighoudt of bezig wil gaan houden met verbetertrajecten en zich op universitair niveau wil bekwamen in Lean Six Sigma.

Contact

Heb je vragen over Lean Six Sigma, of over de geschiktheid van je vooropleiding? Neem contact op met:

Iris Kroese MA
Manager Executive Education
E: executive-education@uva.nl
T: 06 1893 8203

Docent Bart Lameijer over Lean Six Sigma

Dr. Bart Lameijer legt uit waarom een Lean Six Sigma-opleiding de juiste keuze is voor jou en wat onze opleidingen uniek maakt. Heb je inhoudelijke vragen over de opleidingen of twijfel je welke Belt het beste bij jouw situatie past?

Wat ga je leren?

Lean Six Sigma is een combinatie van Lean en Six Sigma, 2 manieren van kwaliteitsverbetering van processen. De methodiek is in alle sectoren toe te passen, maar vooral in de dienstverlening leveren Lean Six Sigma projecten enorme besparingen op. De grootste stappen worden gemaakt in de financiële dienstverlening, de zorgsector, het hoger onderwijs en bij de overheid.

Tijdens onze Lean Six Sigma opleidingen leer je hoe je verbeterprojecten vormgeeft volgens de Lean Six Sigma methode. Je werkt onder begeleiding van de docent aan een project binnen je eigen organisatie. Je past de geleerde kennis dus na elk college toe in de praktijk. Met dit verbeterproject op je werk, verdien je de kosten van de opleiding direct terug. Bijvoorbeeld omdat je de klanttevredenheid verhoogt, kosten verlaagt of processen efficiënter laat verlopen.

Ilja Vorstenbosch
Veel van wat ik heb geleerd kan ik nu toepassen in mijn dagelijkse werk Ilja Vorstenbosch – Adviseur informatievoorziening bij RINO Groep Utrecht Lees Ilja's testimonial

Kies 1 van de 4 opleidingen

Je kunt je binnen de Amsterdam Business School inschrijven voor 3 Lean Six Sigma opleidingen, allen georganiseerd door IBIS UvA. Je kiest zelf op welk niveau je wordt opgeleid, afhankelijk van je vooropleiding en kennis over Lean Six Sigma.

Green Belt

In de 6-daagse opleiding Lean Six Sigma Green Belt leer je structurele verbeteringen aan te brengen in jouw organisatie, volgens de DMAIC-methode van Lean Six Sigma.

Green to Black Belt

Ben je een Green Belt in Lean Six Sigma en wil je de stap maken naar Black Belt? Kies dan voor dit verkorte traject. In slechts 6 dagen leer je grootschalige projecten te begeleiden.

Black Belt

In de intensieve 11-daagse opleiding tot Lean Six Sigma Black Belt leer je grote verbeterprojecten uit te voeren. Tijdens de opleiding werk je onder begeleiding van de docent aan een complex verbeterproject in jouw organisatie. Na de opleiding voer je zelfstandig een 2e verbeterproject uit.

Master Black Belt

In grote organisaties die werken met de Lean Six Sigma methodiek, is het belangrijk om een Master Black Belt aan te stellen. Een Master Black Belt kan intern Green en Black Belts opleiden en hen begeleiden bij projecten. Voorlopig hebben we nog geen data gepland voor dit programma. Vul het onderstaande formulier in als je op de hoogte wilt blijven van dit programma.

Emma Kroese - opleidings- en projectsecretaris bij de HvA
Copyright: UvA / ABS
Dit programma is echt iets voor jou als je enthousiast bent over het vinden, onderzoeken en implementeren van verbeterprojecten. Je leert op een hele andere manier naar een probleem kijken, en ook leer je veel over jezelf. Emma Kroese - opleidings- en projectsecretaris bij de HvA Lees Emma's testimonial
Marco Kleijburg – Procescontroller bij Zorg en Zekerheid
Copyright: ABS-EP
Als jij ook wil groeien in het leiden van datagedreven verbeterprojecten, dan is deze opleiding absoluut de juiste keuze. Marco Kleijburg – Procescontroller bij Zorg en Zekerheid Lees Marco's testimonial

Over IBIS UvA

Onze Lean Six Sigma-opleidingen worden verzorgd door universitair docenten van IBIS UvA. Dit gerenommeerde onderzoeks- en opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam heeft al ruim 25 jaar ervaring in Lean Six Sigma en is, als enige universitaire opleider, kennisleider op dit gebied in Europa. Het instituut heeft al meer dan 3.000 Green en Black Belts opgeleid.

Bij IBIS UvA staan onderzoek en wetenschap op het gebied van statistiek centraal, samen met het bevorderen van deze kennis binnen de samenleving door middel van het aanbieden van opleidingen op dit gebied. De opleidingen van IBIS UvA zijn voor (aankomende) projectleiders van verbeterprojecten. Deelnemers leren vaardigheden, gebaseerd op de laatste ontwikkelingen binnen de vakgebieden statistiek, besliskunde, informatica, data science en bedrijfskunde. Zij zijn onder andere werkzaam in de financiële wereld, de zorg, overheid, onderwijs, logistiek of consultancy.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste programma's en mogelijkheden bij de Amsterdam Business School.