For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Toekomstgericht Toezichthouden

Compare programme

Deze nieuwe 2-daagse masterclass bereid je voor op een effectieve en toekomstgerichte rol als toezichthouder. Leer hoe je als toezichthouder omgaat met een wereld waar duurzame waardecreatie centraal staat. En digitalisering en innovatie ondertussen onze businessmodellen, bedrijfsprocessen en organisatiedynamiek veranderen. Je krijgt handvatten om je rol als toezichthouder scherper in te vullen, kritisch te evalueren en aan te passen aan de veranderende eisen.

Overzicht

•    Kosten: € 1.950*  
•    Duur: 2 dagen •    Taal: Nederlands 
•    Eerste startdatum: 6 maart 2024 •    Type: masterclass 
•    Lesdagen: woensdag en donderdag •    Locatie: Roeterseiland campus

*UvA-alumni ontvangen 10% korting. De masterclass is vrijgesteld van btw.

Past deze masterclass bij jou? 

Deze masterclass is bedoeld voor (aankomend) leden van Raden van Commissarissen, Raden van Toezicht en Raden van Advies. 

Hulp nodig? 

Neem contact op voor vragen over de masterclass of over mogelijkheden voor vervoer en accommodatie. We reageren binnen 3 werkdagen. 

Jannice Daha LLM 
Manager Executive Education 
E: executive-education@uva.nl 
T: +31 (0)20 525 6134 

Waarom deze masterclass doen?
Praktische handvatten voor toezichthouders
Breid je zakelijk netwerk uit
Praktijkgericht en inspirerend
Zeker een aanrader voor zowel startende als ervaren toezichthouders! De masterclass biedt interessante sprekers en leerzame praktijkervaringen Linda Braam, Intern accountant bij Gemeente Alkmaar

Wat ga je leren? 

Na afloop van deze masterclass: 

 1. ken je de fundamenten van het toezichthouderschap (taken en verantwoordelijkheden, wettelijke basis, bezoldiging, verzekering en een goede voorbereiding);  
 2. ken je de nieuwe Corporate Governance Code; 
 3. heb je inzicht in actuele dilemma’s en mondiale en nationale ontwikkelingen; 
 4. ben je op de hoogte van de dynamiek tussen aandeelhouders, bestuurders en toezichthouders; 
 5. weet je hoe je als toezichthouder kunt inspelen op thema’s als digitalisering en duurzaamheid.
Docenten
 • Edo Roos Lindgreen

  Edo is hoogleraar Data Science in Auditing aan de UvA. Daarnaast is hij directeur van het Instititute of Executive Programmes bij de Amsterdam Business School. Tot 2017 was hij verbonden aan adviespraktijk KPMG. 

  Prof. dr. E.E.O. (Edo) Roos Lindgreen

  Hoogleraar Data Science in Auditing

 • Antje Kuilboer

  Antje is econoom, jurist, meervoudig commissaris en docent. Zij fungeert regelmatig als ad interim toezichthouder, bestuurder of crisismanager.

 • Marieke Bax

  Marieke is lid van de Raad van Bestuur van Xior en lid van de Raad van Commissaris van VION en financieel adviesbureau Frontier Economics. Zij was eerder lid van de Raad van Commissarissen van VastNed Retail.

 • Vincent Moolenaar

  Vincent vervult verschillende toezichthoudende functies (oa. bij Deloitte, Slachtofferhulp Nederland, Reward Value en Museum Slot Loevestein). Daarnaast bekleedt hij verschillende rollen in het veld van ‘goed bestuur’. Zo zit hij in de Raad in de Ondernemingskamer, is hij lid van de Landelijke Selectiecommissie Rechters en dagvoorzitter bij de Nyenrode Commissarissen Cyclus.

 • Johan Kerkhoff

  Johan is zelfstandig adviseur op het gebied van strategie, organisatieadvies, ICT en governance. Daarnaast is hij actief als toezichthouder en coach, en is hij onder meer sinds 2013 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Haarlem-IJmond.

 • Willemijn van Dolen

  Willemijn is hoogleraar Marketing en lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast is zij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Starbucks Coffee EmEA B.V. en lid van de Raad van Toezicht van Amsterdam & Partners.

  Prof. dr. W.M. (Willemijn) van Dolen

  Hoogleraar Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste programma's en mogelijkheden bij de Amsterdam Business School.

Feiten & cijfers
Type
Contractonderwijs
Vorm
Deeltijd, kortlopend, module
Voertaal
Nederlands
Toelatingseisen
Open
Start
Maart, november
Locatie
Roeterseilandcampus