STAP-budget
Voor dit programma kan je STAP-budget aanvragen.
Waarom het programma Toekomstgericht Toezichthouden?
-
Wat ga je leren?
Deze nieuwe 2-daagse masterclass geeft je als toezichthouder praktische handvatten voor een succesvolle navigatie in turbulente tijden. In een interactief no-nonsense programma gaan we in op onderwerpen als boardroom dynamics, het moreel kompas van de commissaris, de veranderende toezichtsrol en eisen vanuit de samenleving. Ook besteden we aandacht aan de nieuwe Corporate Governance Code.
Na afloop van de masterclass ben je in staat je rol als toezichthouder scherper in te vullen, kritisch te evalueren en aan te passen aan de veranderende eisen. Specifiek heb je inzicht gekregen in de volgende onderwerpen, en de impact daarvan op toezicht:
- Basiskennis voor een vliegende start
- Mondiale en nationale ontwikkelingen
- Duurzame waardecreatie
- Digitalisering en innovatie
- De impact van regelgeving
- Boardroom dynamics
- De nieuwe Corporate Governance Code
-
Voor wie?
Dit programma is bedoeld voor (aankomend) leden van Raden van Commissarissen, Raden van Toezicht of Raden van Advies.
-
Data en kosten
Data najaar 2023: Woensdag 29 en donderdag 30 november Data voorjaar 2024: Nader te bepalem Tijden: 09.00 - 17.00 uur Kosten: €1.950* *UvA-alumni ontvangen 10% korting. De masterclass is vrijgesteld van btw.
STAP-budget
Voor dit programma kun je STAP-budget aanvragen. Om voor de subsidie van € 1.000 in aanmerking te komen heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig. Vink daarvoor het STAP-budget vakje aan in het inschrijfformulier. Houd rekening met deadlines voor de inschrijving en het ontvangen van het benodigde STAP-aanmeldbewijs.
-
Praktische informatie
- Na afloop krijg je een Certificaat van Aanwezigheid van de Universiteit van Amsterdam.
- Het programma vindt plaats in Amsterdam.
- De voertaal is Nederlands.
-
Docenten
- Edo Roos Lindgreen is hoogleraar Data Science in Auditing aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij directeur van het Instititute of Executive Programmes bij de Amsterdam Business School. Tot 2017 was hij verbonden aan adviespraktijk KPMG.
- Antje Kuilboer is econoom, jurist, meervoudig commissaris en docent. Zij fungeert regelmatig als ad interim toezichthouder, bestuurder of crisismanager.
- Marieke Bax is lid van de Raad van Bestuur van Xior en lid van de Raad van Commissaris van VION en financieel adviesbureau Frontier Economics. Zij was eerder lid van de Raad van Commissarissen van VastNed Retail.
- Vincent Moolenaar vervult verschillende toezichthoudende functie ((oa. Deloitte, Slachtofferhulp Nederland, Reward Value en Museum Slot Loevestein) en bekleedt daarnaast verschillende rollen in het veld van ‘goed bestuur’ (o.a. Raad in de Ondernemingskamer, lid Landelijke Selectiecommissie Rechters en dagvoorzitter bij de Nyenrode Commissarissen Cyclus).
- Johan Kerkhoff is zelfstandig adviseur op het gebied van strategie, organisatieadvies, ICT en governance. Daarnaast is hij actief als toezichthouder in coach en is hij onder meer sinds 2013 Voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Haarlem-IJmond.
- Willemijn van Dolen is hoogleraar Marketing en lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast is zij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Starbucks Coffee EmEA B.V. en lid van de Raad van Toezicht van Amsterdam & Partners.
Contact
Heb je vragen over het programma Toekomstgericht Toezichthouden of een ander open programma? Neem contact op met:
Jannice Daha LLM
Manager Executive Education
E: executive-education@uva.nl
T: +31 20 525 6134