For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Lean Six Sigma

Lean Six Sigma: Black Belt

In de intensieve 11-daagse opleiding tot Lean Six Sigma Black Belt leer je grote verbeterprojecten uit te voeren met de wetenschappelijk bewezen Lean Six Sigma-methode. Tijdens de opleiding werk je onder begeleiding van de docent aan een complex verbeterproject in jouw organisatie. Elke stap die je leert pas je direct toe in de praktijk. Na de opleiding voer je zelfstandig een 2e verbeterproject uit, met een minimale besparing van € 50.000 per jaar.

STAP-budget

Voor dit programma kan je STAP-budget aanvragen.

Toelating Lean Six Sigma Black Belt

Je kunt instromen in de Lean Six Sigma Black Belt opleiding van IBIS UvA als je een hbo- of wo-opleiding hebt afgerond, bij voorkeur met een aanzienlijk deel statistiek. Als je twijfelt over je voorkennis, neem dan contact met ons op.

Direct resultaat in je organisatie

Een Black Belt project binnen Lean Six Sigma wordt goedgekeurd als het jaarlijks een besparing oplevert van minstens € 50.000. In de praktijk blijkt echter dat onze Black Belt studenten gemiddeld een besparing van maar liefst € 240.000 per jaar bereiken met hun project. Je verdient de tijd en de kosten van deze Black Belt opleiding dus direct terug voor je werkgever.

Certificering

Als je het Black Belt tentamen hebt gehaald en 2 Black Belt projecten succesvol hebt afgerond, ontvang je vanuit IBIS UvA het officiële Lean Six Sigma Black Belt certificaat van de Universiteit van Amsterdam.

Data en kosten

De opleiding Lean Six Sigma Black Belt bestaat uit de volgende collegedagen in 2023. De collegedagen duren van 9.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld.

Modules  Data najaar 2023
Introduction and Define maandag 11 september
Measure dinsdag 12 september
Measurement System Analysis and Introduction to Data Science  maandag 9 oktober
Lean and Introduction to Data Analytics dinsdag 10 oktober
Analyse woensdag 11 oktober
Improve and Data Analytics I maandag 6 november
Design of Experiments and Data Analytics II dinsdag 7 november
Advanced Lean woensdag 8 november
Control and Statistical Process Monitoring maandag 11 december
Project Leadership and Deployment dinsdag 12 december
Data Science with R woensdag 13 december

De kosten voor de Lean Six Sigma Black Belt opleiding bedragen € 9.075. De opleiding is vrijgesteld van btw.

STAP-budget

Voor dit programma kun je STAP-budget aanvragen. Om voor de subsidie van € 1.000 in aanmerking te komen heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig. Vink daarvoor het STAP-budget vakje aan in het bovenstaande inschrijfformulier. Houd rekening met deadlines voor de inschrijving en het ontvangen van het benodigde STAP-aanmeldbewijs.

Meer over het STAP-budget

Contact

Heb je vragen over de Lean Six Sigma opleidingen van IBIS UvA of een ander open programma van de Amsterdam Business School? Neem contact op met:

Iris Kroese MA
Manager Executive Education
E: executive-education@uva.nl
T: 06 1893 8203