For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Verzekeringskunde

Verzekeringskunde

Verbreed en verdiep jouw verzekeringskennis op academisch niveau en behaal een MSc-titel aan de Universiteit van Amsterdam! Start met de tweejarige deeltijd master of een van de modules in september.

Aanmelden informatieavond 2 oktober

Download de brochure

Nieuwe risico’s vragen om nieuwe oplossingen

Toegenomen zorgen over financiële risico's vragen om meer kennis en inzicht. We zien risico's in de financiële sector, bij banken en verzekeraars, maar ook bij profit- en non-profitorganisaties. Regelgeving en toezicht worden aangescherpt, bedrijfsprocessen worden complexer en dynamischer. Managers moeten van veel markten thuis zijn bij het oplossen van praktijkproblemen. De master Verzekeringskunde kiest daarom voor een multidisciplinair programma waarin naast een breed scala aan theoretische onderdelen ook praktijkcolleges een belangrijke rol spelen.

Start met het Masterprogramma in september 2019

De master Verzekeringskunde van de Amsterdam Business School is de enige opleiding waarin je op academisch niveau jouw kennis verbreedt en verdiept. Je volgt het volledige tweejarige masterprogramma, op parttime basis. De colleges worden op dinsdagen in de middag en avond aangeboden.

Volg modules in Verzekeringskunde

Het is ook mogelijk om losse modules te volgen, in plaats van het volledige masterprogramma. Wanneer het studeren je bevalt, kun je alsnog kiezen voor het masterprogramma. In april en september starten de volgende modules:

Start 3 september

​Of bekijk het volledige overzicht van de modules.

Bekijk de video Risk Management

In deze video licht docent Rob van Erp de inhoud van de module Operational Risk Management toe.

Voor wie?

Studenten en alumni werken bij voorbeeld bij adviesbureaus, financiële instellingen, verzekeraars, toezichthouders, profit- en non-profit organisaties of als zelfstandig ondernemer.

Waarom Verzekeringskunde?

Toegenomen zorgen over financiële risico's vragen meer kennis en inzicht. Deze risico's zien we in de financiële sector, bij banken en verzekeraars, maar ook bij profit- en nonprofit organisaties. Privé personen maken zich zorgen over pensioenen en overige financiële verplichtingen. Regelgeving en toezicht worden aangescherpt, bedrijfsprocessen worden complexer en dynamischer. Dit speelt zich af in een politiek, economisch en maatschappelijk krachtenveld. Managers moeten van veel markten thuis zijn bij het oplossen van praktijkproblemen.

Verzekeringskunde kiest daarom voor een multudisciplinair programma waarin naast een breed scala aan theoretische onderdelen ook praktijkcolleges een belangrijke rol spelen.

Hbo vooropleiding

Aankomende studenten die met een hbo-opleiding willen beginnen aan Verzekeringskunde, dienen eerst een aantal pre-mastervakken met goed gevolg af te leggen.

Na het volgen van een aantal voorbereidende vakken beschikt de student over voldoende academische vaardigheden, kennis van economie en van kwantitatieve methoden zodat een goede aansluiting wordt bereikt met het masterprogramma van Verzekeringskunde. Een pre-masterprogramma bestaat uit minimaal 14 ECTS.

Neem voor het vaststellen van de invulling van het vakkenpakket van het pre-mastertraject contact op met het opleidingsmanagement van de masteropleiding via vzk@uva.nl.

Het volgen van deficiëntievakken bij bijvoorbeeld de Open Universiteit, of een andere universiteit in Nederland is toegestaan.

Vrijstelling

Vrijstelling van de pre-mastervakken van Verzekeringskunde is mogelijk als de aankomende student eerder voldoende vergelijkbare vakken heeft afgerond. Dit ter beoordeling van het opleidingsmanagement van de masteropleiding.

Verzekeringskunde
Degree programme Verzekeringskunde
Mode Part-time
Credits 5-60 ECTS, 2-24
Language of instruction Dutch
CROHO code 75000