For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive MSc of Internal Auditing
Compare programme

Programma

Het programma van de parttime Executive MSc of Internal Auditing is volledig afgestemd op de steeds grotere rol die de beheersing van risico’s inneemt. Ook de impact van informatietechnologie en de overvloed aan data die dit oplevert, maken onderdeel uit van het programma. Je doet kennis op van de meest actuele audittechnieken, zodat je een maximale bijdrage kunt leveren aan de waarde van jouw organisatie. Je kijkt daarbij naar een breed scala aan processen en systemen – van productie tot logistiek, van marketing tot human resources.

Doorgroeien als internal auditprofessional

Je doet kennis op van de meest actuele audit- en onderzoekstechnieken om de effectiviteit te toetsen van risicomanagement, interne beheersing en governance. Je leert de problematiek in een organisatie te doorgronden en de behoefte van het management aan te voelen. Goed communiceren is cruciaal voor een internal auditor om auditresultaten te presenteren en verbeteracties in gang te zetten. Daarom werk je aan je overtuigingskracht en presentatietechnieken en leer je omgaan met conflicten en weerstand. Om succesvol te kunnen opereren als auditor, krijg je ook les in cultuur, gedrag en conflicthantering.

Persoonlijk en kleinschalig onderwijs

Je volgt les in kleine groepen (tot maximaal 30 studenten). Er is dus volop gelegenheid om je vragen te stellen en antwoorden te bespreken. Je krijgt de kans om onderling te discussiëren met je medestudenten en ervaringen te delen. Iedereen brengt eigen business cases in en tijdens groepsdiscussies ga je nog dieper in op de stof.

Studiebelasting

Gemiddeld besteed je 16 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dit betekent dat je naast de collegedag op vrijdag moet rekenen op ongeveer 9 tot 13 uur zelfstudie per week. Je bereidt in die tijd je collegedag voor, werkt cases uit en doet groepsopdrachten.

Curriculum

Het curriculum van de EMIA-opleiding is gebaseerd op theorie en tegelijk grondig verankerd in de praktijk. In het eerste studiejaar zijn de RO- en RE-opleiding geïntegreerd. Hierdoor maak je kennis met het brede spectrum aan disciplines binnen het auditvak. In het tweede studiejaar verdiep je je verder in internal auditing. Je sluit de opleiding af met een scriptie.

Certificering

Met de MSc-titel van de Internal Auditingopleiding mag je je inschrijven in het register om de beroepskwalificatie Register Operational Auditor (RO) te voeren. Deze kwalificatie laat zien dat je voldoet aan de gestelde opleidings- en ervaringsvereisten.

Contact

Heb je vragen over de Executive MSc of Internal Auditing? Neem contact  met ons op.