For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Hoe moet en kun je kunstmatige intelligentie reguleren?

De Kwestie | Kunstmatige intelligentie

In deze aflevering van De Kwestie praat Sander Denneman met Anton Ekker, gastdocent aan de Amsterdam Business School en advocaat bij Ekker Advocatuur, en Joost van Houten, oprichter en CEO van Sentinels, over de vraag: Is AI een vriend of een vijand van de wet?

Hoe balanceren AI, Fintech en de wet tussen enerzijds risicomonitoring, en anderzijds privacywetgeving? Wat gaat er nog veranderen in wetgeving omtrent AI, en wat is daarvoor nodig? En is het onmogelijk om AI op zo’n manier te reguleren dat je enerzijds de risico’s wegneemt, en anderzijds vooruitgang en innovatie niet in de weg staat? Is AI nou vriend of vijand van de wet?

Kunstmatige intelligentie wordt steeds slimmer en het aantal toepassingen ervan groeit hard door. Maar het gebruik van machines die onze eigen intelligentie nabootsen is niet zonder risico’s. Hoe moet je kunstmatige intelligentie reguleren? Hoe spelen Fintech-bedrijven in op deze regulering? We bespreken het met Anton Ekker (gastdocent aan de Amsterdam Business School en advocaat op het gebied van technologie, AI en privacy) en Joost van Houten (oprichter en CEO van Sentinels) in deze aflevering van De Kwestie.

Luister de podcast met Anton Ekker en Joost van Houten