For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Hoe houd je als bedrijf cybercriminelen buiten de deur?

De Kwestie | De hacker als wekker

In deze aflevering van De Kwestie praat Sander Denneman met Pieter van Houten, Chief Information Security Officer bij een grote Nederlandse multinational en docent aan de Amsterdam Business School, en Marcolien de Haan, Vice-president IT bij Avery Dennison, over de vraag: Hoe houd je als bedrijf cybercriminelen buiten de deur?

In deze aflevering van De Kwestie praten we over de basisprincipes voor het op orde brengen van de cybersecurity van organisaties. Hoever kom je bijvoorbeeld met een beleid gericht op goede preventie? En is de vraag voor bedrijven niet óf je gehackt wordt, maar: wanneer? En als het misgaat, hoe beperk je dan de schade? Het zijn vragen waar elk bedrijf, klein of groot, mee bezig zou moeten zijn. Maar bij lang niet alle bedrijven blijkt de cybersecurity op orde. Wat kunnen we daaraan doen?

In een tijd waarin cybercriminelen steeds professioneler en gevaarlijker worden, kun je als bedrijf niet in slaap vallen als het gaat om je cybersecurity. De technische aspecten moeten op orde zijn, maar ook de menselijke kant van je bedrijf moet actief betrokken worden om hackers buiten de deur te houden. Hoe je dat het beste doet bespreken Pieter van Houten (Chief Information Security Officer bij een grote Nederlandse multinational en docent aan de Amsterdam Business School) en Marcolien de Haan (Vice-president IT bij Avery Dennison) in deze aflevering van De Kwestie.

Luister de podcast met Pieter van Houten en Marcolien de Haan