For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Hoe meet je duurzaamheid, en hoe maak je dit winstgevend?

De Kwestie | Duurzaamheid versus winst

In deze aflevering van De Kwestie praat Sander Denneman met Frank Verbeeten, Professor Accounting aan de Amsterdam Business School, en Jeanine Tijhaar, CFO van Eneco, over de vraag: Hoe meet je duurzaamheid, en hoe maak je dit winstgevend?

Maar liefst 96% van de Nederlandse CFO’s vindt het belangrijk dat duurzaamheid onderdeel is van de bedrijfsrapportage en dus van belang voor de bedrijfsstrategie en winstdoelstellingen. Maar toch is rapporteren over 'Environmental, Social and Governance issues' (ESG) niet zo eenvoudig als het voor de buitenwacht lijkt.

In deze aflevering van De Kwestie hoor je waarom ESG zo hoog op de agenda van financieel directeuren staat. Maar ook waar zij tegen aanlopen. Want hoe definieer je duurzaamheid eigenlijk? Kun je het voldoende meetbaar maken? En hoe voer je een maatschappelijk verantwoordelijke bedrijfsvoering die ook een goed rendement geeft?

Luister de podcast met Frank Verbeeten en Jeanine Tijhaar