For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

CO2 belasten is groen stimuleren

De Kwestie | Klmaat & Economie

In deze aflevering van De Kwestie praat Sander Denneman met Rick van der Ploeg, hoogleraar Environmental Economics aan de Amsterdam Business School, en Cees Oudshoorn, algemeen directeur VNO-NCW, over de vraag: Kun je klimaatbewust investeren in fossiel?

In deze aflevering van De Kwestie praten we over het klimaat en de economie. Hoe langer we wachten met de aanpak van het klimaatprobleem, des te moeilijker en duurder het wordt. Wat zijn momenteel de grootste uitdagingen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot? Hoe maak je de afweging welke activiteiten je zwaarder gaat belasten, en is effectief klimaatbeleid ook te combineren met sociaal beleid?

Is het alleen aan de politiek om het klimaatbeleid te bepalen? Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen voor de komende generatie, bleek onlangs weer uit een alarmerend rapport van het IPCC. Maar het aanpakken van het klimaatprobleem moet volgens premier Rutte wel 'haalbaar en betaalbaar' zijn. Kan en mag de economie lijden onder groene klimaatambities? Met welk scenario moet rekening gehouden worden bij het formuleren van beleid? En kun je eigenlijk van politici verwachten dat ze klimaatverandering effectief bestrijden?

Luister de podcast met Rick van der Ploeg en Cees Oudshoorn