For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Bachelor
Econometrie
Add to favourites

Online open dag

Weten of de bachelor Econometrie echt bij je past? Ontdek het via onze video's en activiteiten!

Wat houdt deze studie in?

Programmadirecteur Maurice Koster en bachelorstudente Michelle vertellen wat de 3-jarige bachelor Econometrie inhoudt en wat de studie allemaal te bieden heeft.

Bekijk de Meet & Ask-sessie

Bekijk de opname van de Meet & Ask-sessie. In deze online voorlichting vertellen de programmadirecteur en onze studenten meer over de bacheloropleidingen Econometrie en Actuariële Wetenschappen en geven zij antwoord op vragen van de deelnemers.

Meestgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen Econometrie en Actuariële Wetenschappen?

  Zowel Econometrie als Actuariële Wetenschappen gaat over wiskunde, statistiek en economie. In de bachelor Actuariële Wetenschappen richt je je meer op het begrijpen en beheersen van financiële risico's, vooral binnen verzekeringen en finance. Econometrie is een breder vakgebied. In deze bachelor houd je je bezig met het analyseren en doorgronden van economische verbanden, om organisaties te helpen betere zakelijke en beleidsbeslissingen te kunnen nemen.

 • Wat is het verschil tussen Econometrie en de nieuwe bacheloropleiding Business Analytics van de UvA?

  Het verschil is dat Business Analytics datagedreven is en Econometrie theoriegedreven. Studenten Econometrie ontwikkelen econometrische modellen, passen deze toe op micro- en macro-economische vraagstukken en analyseren de impact ervan op het economisch beleid. In de bachelor Business Analytics gebruiken studenten gegevens van technieken op het gebied van AI/machine learning om complexe bedrijfsgerelateerde problemen op te lossen.
  Er bestaan zeker raakvlakken tussen de 2 vakgebieden. Bij Business Analytics wordt gebruikgemaakt van econometrische technieken en de BSc Econometrie heeft in het 3e jaar een track Data Science, waarin de algemene methodiek op het gebied van machineleertechnieken wordt toegepast.

 • Organiseert de UvA netwerkevenementen?

  De VSAE (studievereniging voor alle studenten Econometrie en Actuariële Wetenschappen) organiseert veel studiegerelateerde evenementen en projecten. Het hele jaar door organiseert de vereniging carrière-evenementen waarin je persoonlijke gesprekken kunt voeren met recruiters en kunt deelnemen aan workshops.

Heb je een vraag? Stel 'm aan onze studenten!

Copyright: EB
Hoi, ik ben Arjola! Ik ben bachelorstudente Econometrie en kom uit Albanië. Heb je vragen over het studeren aan de UvA? Stuur een berichtje via onze chat-tool! Chat met Arjola
Wat kun je worden met deze studie?

Bachelorstudent Koen Vleugels legt uit wat Econometrie is én wat je ermee kunt worden.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.