Master Accountancy and Control

Pre-Master's Programme (in Dutch)

Mis je een of meer vakken?

Voldoe je niet aan de toelatingseisen voor de masteropleiding Accountancy & Control? Met losse vakken en/of het voorbereidende schakelprogramma kun je je kennis aanvullen. En zo alsnog starten.

Universitaire studenten

Ben je universitair student, dan krijg je van ons een deficiëntie-advies. Hierin staat welke vakken je nog moet volgen om te kunnen starten met de Master. We kijken of je in ieder geval genoeg basiskennis hebt van financial accounting, management accounting, finance en recht. Maar ook van onderzoeksmethodes. We beoordelen je kennisniveau op basis van de vakken die je hebt gedaan en de cijfers die je ervoor hebt gehaald.

Hbo-studenten

Ben je hbo-student, dan volg je altijd een voorbereidend programma.

Welke vooropleiding heb je gedaan en wat moet je nog doen?

• Accountancy-diploma: vaststaand schakelprogramma van 20 EC.
  • Bedrijfseconomie-diploma: vaststaand schakelprogramma van 30 EC.
  • Een van onderstaande hbo-opleidingen: hetzelfde schakelprogramma als hbo-afgestudeerden Bedrijfseconomie (30 EC) plus extra deficiënties, afhankelijk van de vakken die je hebt gevolgd.

- Commerciële Economie
            - Financial Services Management
            - Financieel Management
            - Fiscale Economie
            - International Business & Management Studies
            - Management Economie Recht
            - Small Business & Retail Management
            - Technische Bedrijfskunde
            - Bestuurskunde
            - Hogere Hotelschool
            - International Hospitality Management
            - Bedrijfskundige Informatica

Heb je één van deze vooropleidingen? Dan krijg je dus sowieso extra deficiënties toegewezen, bovenop het schakelprogramma dat studenten Bedrijfseconomie ook volgen. Deze extra vakken kun je doen via contractonderwijs Economie & Bedrijfskunde. Je mag ze ook halen bij een andere universiteit. De opleidingsdirecteur moet deze vakken dan wel hebben goedgekeurd als vervangend vak.

Deadline aanmelding

Schakelprogramma voor het academisch jaar 2019 - 2020:  1 Juni 2019.

Meld je aan in 3 stappen

Om je aan te melden doe je het volgende:

1. Registreer je voor het schakelprogramma in Studielink  (Bachelor Economics/Business Economics - Schakelprogramma Accountancy en Control)
  2. Meld je aan via het aanmeldformulier in Embark. Voeg ook alle benodigde documenten toe. Zonder complete aanmelding kunnen we je registratie in Studielink niet in behandeling nemen.
  3. Na 3 tot 6 weken krijg je bericht van het Admissions Office of je wel/niet bent toegelaten.

Collegegeld

Het collegegeld voor het schakelprogramma 2019 – 2020 is € 34,33 per EC.

Contact met Admissions Office