For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Postmaster Accountancy

Postmaster Accountancy

Dus jij overweegt om accountant te worden? Een goede keuze, want als accountant vervul je een belangrijke, maatschappelijke rol waarin integriteit en onafhankelijkheid de basis zijn. De Postmaster Accountancy aan de UvA is bij uitstek de opleiding voor kritische denkers die in de maatschappij het verschil willen gaan maken.

Aanmelden informatieavond 2 oktober

Persoonlijke aandacht

Wij kiezen voor een persoonlijke benadering. Ons onderwijs kent, naast hoorcolleges, voor veel vakken werkgroepen met maximaal 35 studenten. Daardoor is er veel ruimte voor discussie en interactie en kun je dieper op de stof in gaan. Onze studieadviseurs staan voor je klaar om je te helpen met je studieplanning of je te adviseren bij persoonlijke omstandigheden. Onze docenten zijn benaderbaar en stuk voor stuk bevlogen, met een passie voor zowel hun vak als voor lesgeven.

Data science en soft skills

In ons nieuwe vak Data Science for Auditors leer je hoe je als accountant beter gebruik kunt maken van alle beschikbare data. Je gaat aan de slag met een casus, waarbij de data-gedreven accountantscontrole van een havenbedrijf centraal staat. Naast data science heeft onze PMA veel aandacht voor de soft skills. Want je kunt inhoudelijk wel sterk zijn, als je niet weet te overtuigen als accountant, ben je nergens. 

Flexibele studieprogramma's

De nominale studieduur van de PMA is twee jaar. Maar doordat veel vakken twee keer per jaar worden aangeboden, is een flexibele studieplanning mogelijk. Zo kun je als excellente student ervoor kiezen om de studie in anderhalf jaar af te ronden. Maar net zo makkelijk kun je kiezen om er twee jaar of langer over te doen, als je je studielast liever spreidt. 

Uitstekende reputatie en prestigieuze Triple Crown accreditatie

De UvA is een aansprekende universiteit die internationaal zeer hoog staat aangeschreven. De UvA is één van de drie Nederlandse universiteiten, en de enige in Amsterdam, in de top 100 van de QS World University Rankings 2018 op het gebied van Accounting en Finance. Daarnaast behoort de Amsterdam Business School tot de 1% wereldwijd met de prestigieuze Triple Crown accreditatie.

 

Nog niet in het bezit van een master? Klik dan hier.

PMA CV Quick Scan

Postmaster Accountancy
Type Contract teaching
Mode Part-time
Credits 48 ECTS, 24 months
Language of instruction Dutch
Conditions for admission Preliminary training necessary
Starts in February, September