For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Executive Programme of Digital Auditing

Compare programme

Met het parttime Executive Programme of Digital Auditing ben je in 2 tot 2,5 jaar helemaal up-to-date als IT-auditor. Je leert processen, informatiesystemen en infrastructuren te analyseren en te doorgronden. Ook leer je deze systemen op basis van harde data te toetsen en impactvol te rapporteren over de resultaten. Ook als je geen loopbaan als IT-auditor ambieert, maar werkt als accountant, internal auditor, consultant of manager is deze opleiding van grote toegevoegde waarde.

Waarom kiezen voor het Executive Programme of Digital Auditing?

 • Parttime programma van 2 jaar

  Het Executive Programme of Digital Auditing duurt ongeveer 2 jaar. De colleges zijn op vrijdag, tussen 9.00 en 17.00 uur. Dit betekent dat je je een dag per week helemaal kunt focussen op je studie. Heb je al een RA- of RO-titel dan volg je alleen het 2e jaar en kun je de opleiding in 1 jaar afronden. Voor register controllers (RC’s) zijn er diverse vrijstellingen in het 1ste jaar.

 • Actuele en technologische ontwikkelingen

  Digital auditing is een onmisbare schakel in de beheersing van technologische risico’s en de verbetering van de kwaliteit van digitale processen en systemen. Het Executive Programme of Digital Auditing vergroot je kennis over technologie en leidt je op om de voortdurend veranderende toekomst bij te houden. Je leert welke actuele technologische ontwikkelingen relevant zijn en hoe je ze kunt onderscheiden van de laatste hypes. Ook doe je veel kennis op over data science, risk en compliance.

 • Samenwerken met auditprofessionals

  In het eerste jaar volg je colleges samen met de studenten van de Executive MSc of Internal Auditing. Dit geeft je de kans om niet alleen de taal van het management te spreken, en die van andere auditors. Je medestudenten zijn auditprofessionals met waardevolle ervaringen en hun eigen expertise. Je werkt samen aan oplossingen voor complexe real-life cases en gaat in groepsdiscussies dieper op de stof in.

 • Inspirerend onderwijs van ervaren docenten

  Het Executive Programme of Digital Auditing wordt verzorgd door topdocenten uit zowel de wetenschap als het bedrijfsleven. Aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden leer je van hun kennis en ervaring. Technologische ontwikkelingen en wetenschappelijke onderzoeksresultaten spelen een belangrijke rol in het programma.

 • Internationaal erkend diploma

  Met een diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

Start 2 keer per jaar

Het Executive Programme of Digital Auditing start in februari en september. De eerstvolgende opleiding start in februari 2024.

Start: Vrijdag 9 februari 2024
Colleges: Vrijdag 9.00 - 17.00 uur
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: € 15.000 per collegejaar
   

Toelatingseisen

Heb je de titel MSc, RA, RO of RC, dan word je in principe direct toegelaten tot de opleiding. Heb je een hbo-diploma dan kijken we op basis van je cv en een intakegesprek naar je mogelijkheden.

Het Executive Programme of Digital Auditing in beeld
Feiten & cijfers
Diploma
RE
Vorm
Deeltijd
Studielast
67 EC, 24 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september