For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive MSc in Insurance & Risk

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je nog andere vragen? Neem contact met ons op.

 • Op welke dagen kan ik onderwijs volgen?

  De colleges zijn op dinsdag tussen 15.00 en 22.00 uur aan de Amsterdam Business School. Alle colleges vinden plaats op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam, in het centrum van Amsterdam. Een college duurt 3 uur.

 • Hoe lang duurt de opleiding?

  Het masterprogramma duurt 2 jaar. Het pre-mastertraject voorafgaand aan de master varieert van 1 tot 3 maanden. Modules bestaan uit 7 weken college, gevolgd door een tentamen. Short tracks bestaan uit 2 modules.

 • Welke titel behaal ik met de opleiding?

  Na afronding  van het 2-jarige masterprogramma ontvang je van de Universiteit van Amsterdam de titel Master of Science (MSc). Na deelname aan een module of short track ontvang je een certificaat.

 • Hoe groot is de studiebelasting?

  Gemiddeld besteedt een student 14 uur per week aan de opleiding. Dit betekent dat je naast de collegedag moet rekenen op ongeveer 8 uur zelfstudie per week.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Je kunt de Executive MSc in Insurance & Risk volgen als je een academische opleiding hebt. Ook vragen we voldoende wiskundevoorkennis (wiskunde B op havo-niveau of wiskunde A of B op vwo-niveau) en minimaal 1 jaar werkervaring in de verzekeringsbranche. Heb je een hbo-diploma, dan kijken we welke pre-mastervakken je moet volgen voor je aan de master kunt beginnen.

 • Wat kost de opleiding?

  Voor het 1e en 2e jaar is het cursusgeld € 8.500* per jaar. Dus in totaal € 17.000*. Voor een eventueel 3e collegejaar is het cursusgeld € 2.500* per half jaar. Je kunt de kosten in overleg gespreid betalen. Literatuur en eventuele andere bijkomende kosten zijn niet in het cursusgeld inbegrepen.

  * vrijgesteld van btw

Contact

Heb je vragen over de Executive MSc in Insurance & Risk?