For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive MSc in Insurance & Risk

Studenten en alumni

Medestudenten spelen een grote rol tijdens de Executive MSc in Insurance & Risk. De samenstelling van de groep studenten is zeer divers. De ene helft komt uit de verzekeringsbranche, de andere helft is werkzaam bij het intermediair, de advocatuur of de consultancypraktijk. Als groep heb je hetzelfde doel: een opleiding volgen om jezelf naar een hoger niveau te brengen. Door interactie en onderlinge gedachtewisseling stimuleer en versterk je elkaar.

Student profile 2019 Verzekeringskunde

Voor wie is de Executive MSc in Insurance & Risk?

Insurance & Risk is speciaal ontwikkeld voor professionals in en rond de verzekeringsbranche, die hun kennisgebied willen verbreden en verdiepen. De opleiding is niet alleen voor verzekeringstussenpersonen, toezichthouders en consultants die werkzaam zijn in de verzekeringsbranche. Maar ook voor mensen met een financieel-economische, accountancy- of juridische opleiding die meer willen weten van verzekeringskunde. Ook medewerkers van grote bedrijven met eigen risicomanagement, pensioenfondsen en overheidsorganisaties of uit de advocatuur vinden hier de verdieping die ze zoeken.

Testimonials

 • 'Verzekeren is echt een vak'
  Foto Martijn Minkenberg

  'Dat verzekeren een echt vak is, daar kwam ik tijdens de MT-vergaderingen achter. Ik miste de achtergrond om in de breedte discussies te kunnen voeren en beslissingen te kunnen nemen. De keuze voor Verzekeringskunde bij de Amsterdam Business School was snel gemaakt. De VZK biedt verdieping  op academisch niveau en omvat de volle breedte van het verzekeringsvak. En de ABS garandeert je een hoog academisch niveau en een toegankelijke, professionele sfeer. De studie heeft een vervolgstap in mijn carrière mogelijk gemaakt, waardoor ik onder meer leiding heb gegeven aan de schadebehandeling voor onze grootste klant, een vestiging heb opgericht en in de business development zit.' - Martijn Minkenberg MSc - Alumnus Enterprise Risk Management

 • 'Naadloze aansluiting bij mijn verzekeringstechnische vooropleiding'

  'Bij ASR ben ik opgeleid tot Actuarieel rekenaar en heb ik de avondstudie Kandidaat-actuaris afgerond. Overdag werkte ik als offertemedewerker levensverzekeringen. Daarna volgde een overstap naar het Leven-actuariaat. Na enige jaren wilde ik me meer met klanten en processen bezighouden.  Eerst ben ik als teammanager relatiebeheer collectief pensioen gaan werken en daarna in mijn huidige functie terechtgekomen als (senior) beleidsmedewerker Pensioenen.

  Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat deze als enige naadloos aansloot bij mijn verzekeringstechnische vooropleiding en voorzag in mijn behoefte tot verdieping op mijn vakgebied. Daarnaast is de Business School een uitermate professionele en prettige omgeving om een (deeltijd)studie te volgen. De vakken sluiten perfect aan bij de moderne verzekeringspraktijk en de ontwikkelingen die daar spelen, zowel bij Leven als bij Schade. Maar ook worden algemene economische bedrijfskundige en governance ontwikkelingen behandeld in de financiële kolom. Je ontwikkelt daardoor een brede blik.

  De docenten zijn stuk voor stuk enthousiaste professionals met een passie voor onderwijs, dat was echt genieten. Ook van mijn medestudenten heb ik veel geleerd. We kwamen allemaal uit verschillende bedrijfstakken en de uitwisseling die dan ontstaat, werkt heel verfrissend. Bijvoorbeeld over ontwikkelingen op wetgevingsgebied en Solvency II.

  Ik kan merken dat ik inhoudelijk en qua aanpak verder ben gegroeid doordat ik anders naar zaken kijk en ook de achtergronden beter kan duiden. Maar ook heel specifiek doordat ik de laatste ontwikkelingen in het vak nu op dit niveau heb meegekregen en bijvoorbeeld via mijn scriptieonderzoek heb uitgediept.

  Laat je niet afschrikken door een avondstudie, je krijgt er ook energie van en het brengt je veel. Verder is het nooit ‘te laat’ om je verder te ontwikkelen. In onze groep liepen de leeftijden uiteen van 28 tot 57. Het was voor iedereen waardevol en we waren allemaal gedreven om de vakken te halen.' - Yvonne van Straalen MSc, Business expert Pensioenen, ASR

  Yvonne van Straalen
 • 'Ik zocht uitgebreide achtergrondkennis van de branche'

  'Ik heb enkele jaren in de advocatuur gewerkt op het gebied van verzekeringsrecht, en sinds 2013 werk ik bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, op de sectie Verzekeringen. Als secretaris begeleid ik de klachtbehandeling en bereid ik de mondelinge behandeling en uitspraken voor. Mijn opleiding (civiel recht) is voor de uitoefening van die functie natuurlijk essentieel, maar ik zocht meer achtergrondkennis, omdat  ik nog niet in de verzekeringsbranche had gewerkt. Al snel kwam ik uit bij de opleiding Verzekeringskunde van de Amsterdam Business School. Het ‘vakkenpakket’ sprak mij ontzettend aan, evenals de gemêleerde samenstelling van de cursusgroepen. Beide zijn zeer waardevol gebleken!' - Dieuwertje Mulders-Rosenquist, Secretaris Klachteninstituut Financiële Dienstverlening

 • 'Het programma is relevant en actueel'

  'Voor verbreding en verdieping van mijn kennis ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die aansluit bij mijn werk waarin ik dagelijks te maken heb met risicomanagementvraagstukken. De keuze voor de master Verzekeringskunde was dan ook snel gemaakt. Het programma is relevant, actueel en besteedt aandacht aan de uitdagingen waar de financiële sector mee te maken heeft. Dit onder begeleiding van docenten die ‘in het veld’ werken. De veelzijdigheid van de vakken en de diversiteit van mijn klasgenoten geven mij de mogelijkheid om ook buiten de geijkte kaders te kijken en te denken. Op mijn werk kan ik dit goed gebruiken en het helpt me in discussies met het bestuur. Deze opleiding is een investering die zich zeker gaat terugbetalen.' - Stephan Heuvelmans, Hoofd Finance & Control, Pensioenfonds UWV

 • 'De studie naast je baan is best zwaar, maar je krijgt er heel veel voor terug'

  “De master Verzekeringskunde brengt je kennis naar een hoog niveau – ruim boven de wettelijke Wft-eisen – vergroot je employability, biedt je een netwerk voor het leven met bovendien de MSc-titel als beloning!” - Rob Wagenvoord, Programmadirecteur

Kom in contact met een collega

Kom in contact met een van onze studenten of alumni van de Executive MSc in Insurance & Risk. Voor studenten, alumni, docenten en andere betrokkenen is er een open LinkedIn-groep Verzekeringskunde.

Contact

Heb je vragen over de Executive MSc in Insurance & Risk?