For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Executive MSc of Internal Auditing

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem contact met ons op.

 • Wanneer begint de opleiding?

  De opleiding kent 2 instroommomenten: september en februari. Het eerstvolgende startmoment is februari 2023.

 • Op welke dagen kan ik onderwijs volgen?

  De colleges zijn op vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur bij de Amsterdam Business School. Alle colleges vinden plaats op Roeterseilandcampus, in het centrum van Amsterdam.

 • Hoe lang duurt de opleiding?

  De complete opleiding tot Register Operational Auditor (RO) duurt 2 tot 2,5 jaar. De verkorte opleidingen voor RA’s, RC’s en RE’s duren ongeveer 1 jaar.

 • Welke titel behaal ik met de opleiding?

  Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het MSc-diploma: Executive MSc of Science of Internal Auditing van de Universiteit van Amsterdam.

  Met de titel MSc of Internal Auditing mag je je inschrijven in het register om de beroepskwalificatie Register Operational Auditor (RO) te mogen voeren. Met deze kwalificatie laat je zien dat je voldoet aan de gestelde opleidings- en ervaringsvereisten. Dit keurmerk wordt toegekend door de SVRO.

 • Hoe groot is de studiebelasting?

  Gemiddeld besteedt een student 16 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dit betekent dat je naast de collegedag moet rekenen op ongeveer 9 tot 13 uur zelfstudie per week.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Als je beschikt over de titel MSc, RA, RO of RC, dan word je in principe direct toegelaten tot de opleiding. Heb je een hbo-diploma, dan bepalen we op basis van je cv en een intakegesprek onder welke voorwaarden toelating mogelijk is.

 • Heb ik recht op een vrijstelling op basis van mijn vooropleiding?

  Registeraccountants (RA’s), registercontrollers (RC’s) en register EDP-auditors (RE’s) kunnen een verkort traject volgen en starten in september en februari.

 • Hoe meld ik me aan voor deze opleiding?

  Lees eerst de toelatingseisen en doe dan de CV Quick Scan. Aan de hand van de scan, je cv en kopieën van je diploma’s gaan we na of je voldoet aan de toelatingscriteria. Ben je toegelaten, dan krijg je een uitnodiging om je officieel in te schrijven via onze online inschrijftool.

 • Wat kost de opleiding?

  Voor de start per 1 september 2022 bedraagt het collegegeld € 13.750 per jaar. Voor een eventueel derde collegejaar bedraagt het cursusgeld € 2.500 per semester.  

  Literatuur en eventuele andere bijkomende kosten zijn niet inbegrepen. De totale kosten voor boeken in jaar 1 en 2 zijn tussen de € 1.800 en € 2.000. Eventuele syllabi zijn digitaal beschikbaar.

Contact

Heb je vragen over de Executive MSc of Internal Auditing?