For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Executive MSc of Internal Auditing

Executive MSc of Internal Auditing

Met de parttime Executive MSc of Internal Auditing (EMIA) ben je in 2 tot 2,5 jaar gecertificeerd internal auditor (RO). Je leert audittechnieken optimaal beheersen en doet gedegen kennis op van onderwerpen als data science, risk management en governance. Na deze opleiding beschik je over de vaktechnische- en leidinggevende capaciteiten voor functies als (senior) Manager Internal Auditing of Chief Audit Executive (CAE).

Download de brochure

Kom naar de informatieavond op woensdag 2 oktober

Waarom kiezen voor het Executive Programme of  Internal Auditing?

 • Parttime programma van 2 tot 2,5 jaar

  Het programma van de Executive MSc of Internal Auditing duurt ongeveer 2,5 jaar. De colleges zijn op vrijdag, tussen 9.00 en 17.00 uur. Dit betekent dat je je een dag per week helemaal kunt focussen op je studie. Ben je registeraccountant (RA), registercontroller (RC) of register EDP-auditor (RE), dan kun je een verkort traject volgen.

  Bekijk het programma

 • Actueel en relevant curriculum

  In de EMIA-opleiding leer je wetenschappelijk verantwoorde onderzoekstechnieken en ontwikkel je persoonlijke vaardigheden op sociaal en communicatief gebied. De vakken die je volgt, bieden een combinatie van soft- en hard skills.

  Goed communiceren is cruciaal voor een internal auditor om auditresultaten te presenteren en verbeteracties in gang te zetten. Daarom werk je aan je overtuigingskracht en presentatietechnieken en leer je omgaan met conflicten en weerstand. Het curriculum passen we ieder jaar aan, zodat het aansluit bij de actualiteit en relevantie voor de markt.

  Over het curriculum

 • Persoonlijke aandacht

  Je volgt de Executive MSc of Internal Auditing met een kleine groep medestudenten. Er is dus volop aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen. Je medestudenten zijn auditprofessionals met ieder hun eigen ervaringen en expertise.

  Jullie gedeelde praktijkervaring geeft je een breed perspectief op het auditvak. Bovendien ontmoet je interessante experts uit het vak, die we uitnodigen om gastcolleges te geven of te begeleiden. Je bouwt tijdens je studie dus een relevant netwerk op voor de toekomst.

  Bekijk de groepssamenstelling en testimonials

 • Inspirerend onderwijs van ervaren docenten

  Je krijgt college van inspirerende docenten en experts uit de wetenschap en de praktijk. Zij delen hun kennis en ervaring aan de hand van aansprekende voorbeelden. De inhoud van de opleiding is altijd een combinatie van actuele praktijk en academische vaardigheden.

  Onze docenten dagen je uit om kritisch na te denken over de theorie. De kennis die je opdoet, gebruik je direct voor real-life cases en audits. Ook breng je eigen business cases in en ga je in groepsdiscussies nog dieper in op de stof.

  Bekijk de docenten

 • Hoog aangeschreven mastertitel

  De Executive MSc of Internal Auditing is de enige opleiding in internal auditing in Nederland waarmee je een geaccrediteerde MSc-titel behaalt.

  Studeren aan de Amsterdam Business School betekent studeren aan een van ‘s werelds beste business schools:

  • Wij horen bij de 1% van business schools met Triple Crown-accreditatie: geaccrediteerd door de AACSB, EQUIS en de AMBA.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de Nederlandse universiteiten die in de top-100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking staat.

  Meer over accreditatie

Start 2 keer per jaar

De Executive MSc of Internal Auditing heeft 2 startmomenten: in februari en september. De eerstvolgende opleiding start in september 2019.

Start: Vrijdag 6 september 2019
Colleges: Vrijdag, 9.00 - 17.00 uur
Duur: 2,5 jaar, parttime
Kosten: € 12.500 per collegejaar
Deadline inschrijving: Donderdag 1 augustus 2019

Download de brochure

Toelatingseisen

Heb je de titel MSc, RA, RE of RC, dan word je in principe direct toegelaten tot de EMIA-opleiding. Heb je een hbo-diploma dan kijken we op basis van je cv en een intakegesprek naar je mogelijkheden.

Meer over aanmelding en toelating

De Executive MSc of Internal Auditing in beeld

Executive MSc of Internal Auditing
Mode Part-time
Credits 72 ECTS, 24-30 months
Language of instruction Dutch
Starts in February, September