For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

Executive MSc of Internal Auditing

Compare programme

Word een gecertificeerd internal auditor (RO) en verdiep je kennis over onderwerpen als data science, risk management en governance tijdens de parttime Executive MSc of Internal Auditing (EMIA). In 2 tot 2,5 jaar ontwikkel je vaktechnische expertise en leidinggevende vaardigheden voor functies zoals Manager Internal Auditing of Chief Audit Executive (CAE).

Belangrijke feiten en data 

•    Collegegeld: € 15.000 •    Type: parttime
•    Duur: 2 jaar •    Taal: Nederlands 
•    Eerste startdatum: februari 2024 •    Titel: MSc, RO
•    Colleges: vrijdag (09.00 - 17.00) •    Locatie: Roeterseilandcampus
Waarom kiezen voor de Executive MSc of Internal Auditing?

Combinatie van soft en hard skills

Vertel meer
Verwerf wetenschappelijke onderzoekstechnieken en ontwikkel sterke sociale en communicatieve vaardigheden.   

Inspirerend onderwijs van ervaren docenten

Ontdek
Volg colleges van inspirerende docenten en experts uit de wetenschap en de praktijk. Zij delen hun kennis en ervaring aan de hand van praktijkvoorbeelden.  

Internationaal erkende MSc-titel

Vertel meer
De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld met een Triple Crown accreditatie. 

Speciaal RA-, RC- en RE-traject

Hoe?
Ben je registeraccountant (RA), registercontroller (RC) of register EDP-auditor (RE), dan kun je een verkort 1-jarig traject volgen. 

Past deze studie bij jou? 

De EMIA-opleiding is ontwikkeld voor auditprofessionals met een academische of post-hbo-achtergrond en een aantal jaar werkervaring, bijvoorbeeld bij een bank, verzekeraar, de overheid of een consultancykantoor. De opleiding is ook geschikt voor leidinggevenden die hun kennis in het sturen en beheersen van bedrijfsprocessen willen uitbreiden.  

Ben ik toelaatbaar? 

Upload je CV en wij checken of je toelaatbaar bent voor deze studie. We reageren binnen 3 werkdagen. 

Copyright: nee
De opgedane kennis tijdens het vak BIV AO, gebruik ik bijna nog dagelijks bij het oplossen van auditvraagstukken. Sacha le Feber - Manager Process & Control Improvement at Heineken

Wat ga je leren? 

 1. Onafhankelijk onderzoek doen naar de bedrijfsprocessen van organisaties om de kwaliteit van deze processen te monitoren. 
 2. Beoordelen in welke mate jouw organisatie erin slaagt om het bedrijfsproces en de daarmee samenhangende risico’s te beheersen. 
 3. Hoe je de volle breedte van systemen, productie, techniek, marketing en human resources van de organisatie kunt overzien. 
 4. Inzicht en assurance verschaffen aan het management met audits en ander onderzoek en oplossingen bieden en aanbevelingen geven over het terugdringen van risico’s. 
 5. Een visie ontwikkelen en beleid formuleren over het invoeren en verbeteren van auditing binnen jouw organisatie.

Certificering

Na het succesvol afronden van de EMIA-opleiding ontvang je het universitaire diploma Executive MSc of Internal Auditing van de Universiteit van Amsterdam.

 • Register Operational Auditor (RO)

  Onze EMIA-opleiding is gecertificeerd door de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO). Na het succesvol afronden van deze opleiding en het voldoen aan de inschrijvingsvereisten van de SVRO, kun je je inschrijven in het Register van Operational Auditors. Als geregistreerd operational auditor mag je de beschermde beroeps- en deskundigheidsaanduiding Register Operational Auditor (RO) voeren.

 • Certified Internal Auditor (CIA)

  In het 2e jaar volg je de module CIA Profession (Certified Internal Auditor), waarbij je de mogelijkheid hebt om op eigen initiatief examen af te leggen bij het Institute of Internal Auditors (IIA) via computer-based testing. Heb je de 3 examendelen succesvol afgerond, dan ontvang je het CIA-certificaat. Als je het CIA-certificaat al hebt behaald, kun je een vrijstelling aanvragen voor deze module.

Groepssamenstelling 

We houden onze klassen klein en persoonlijk voor een optimaal leerproces. Je zit in een groep van gedreven, toegewijde auditprofessionals die hun eigen ervaringen uit hun vakgebied meebrengen. In het eerste jaar volg je colleges samen met de studenten van de opleiding Executive Programme of Digital Auditing. Hierdoor leer je ook de taal van andere auditors spreken. Je werkt samen om oplossingen te vinden voor complexe auditcases en gaat tijdens groepsdiscussies dieper in op de stof.  

Gemiddelde leeftijd

34 jaar

Geslacht

40% vrouw 
60% man 

 

Bedrijfssector

53% Banking & Financials
27% Overheid, Healthcare
13% Verzekeraars
7% Retail

Feiten & cijfers
Diploma
RO
Vorm
Deeltijd
Studielast
72 EC, 24-30 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september