Bedrijfskunde in deeltijd
Add to favourites

Studenten en alumni

Een masteropleiding kiezen kan best lastig zijn. Een zorgvuldig ontworpen curriculum en deskundige docenten zijn cruciaal voor ontwikkeling van je kennis en vaardigheden. Maar ook je medestudenten spelen een belangrijke rol in je leerproces. Tijdens de Bedrijfskunde in deeltijdopleiding heb je intensief contact met je medestudenten. Je werkt samen, bespreekt opvattingen, vragen en inzichten, en deelt ervaringen met elkaar.

Groepssamenstelling

Voor een optimaal leerproces is een goede wisselwerking tussen docenten en medestudenten belangrijk. Daarom houden we de groepen graag klein en persoonlijk. Bovendien zorgen we ervoor dat studenten met verschillende achtergronden bij elkaar in de groep komen, zodat je veel van elkaar kunt leren.

Studentenprofiel februari 2021

Executive programme management studies

Testimonials

Onze studenten en alumni werken in verschillende functies bij uiteenlopende organisaties. Wat vonden zij van de master Bedrijfskunde in deeltijd? Wat heeft de opleiding hen gebracht in hun carrière?

Evelien Krooshof

'Docenten spraken bevlogen over hun vak'

Evelien Krooshof, Agile Coach bij Randstad Groep Nederland: 'Sommige docenten spraken zo bevlogen over hun vak, dat ik vol energie het weekend in ging. Zo vond ik bijvoorbeeld de colleges over leiderschap en bedrijfsethiek bijvoorbeeld ontzettend interessant.

Mijn medestudenten waren erg gemotiveerd voor het programma en hebben me interessante input en inzichten gegeven in hun bedrijven. Dit alles heeft me geïnspireerd om het beste uit mezelf te halen.'

Robert van Dijk

'Je leert kritisch nadenken, vanuit verschillende invalshoeken'

Robert van Dijk, Department Manager Customer Quality Care ASML: 'De interactie met medestudenten, die uit verschillende vakgebieden komen, is zeer nuttig en ook leuk.

Je leert kritisch en vanuit verschillende invalshoeken na te denken over problemen waarmee je in je functie wordt geconfronteerd.

In mijn dagelijks werk kan ik nu putten uit theoretische kennis die in de praktijk toepasbaar is, of een gedegen referentiekader schept.'

Ben van Vliet

'Samenwerken met medestudenten is zeer waardevol'

Ben van Vliet, Data Scientist FD Mediagroep: 'Het wetenschappelijke karakter van het programma sprak mij erg aan. Docenten maar ook zeker de medestudenten zijn een ongelofelijk belangrijk onderdeel van het leerproces.

Veel medestudenten hebben al flink wat werkervaring. Ieder teamlid analyseert dus op zijn manier een probleem en komt tot oplossingen. Samenwerken met veel verschillende medestudenten is daarom een zeer leerzaam en waardevol onderdeel van het programma.'

Tamara Vastenhoven

'Je moet het niet onderschatten'

Tamara van Vastenhoven, Categoriemanager Rijksoverheid: 'De ABS sprak mij vanaf minuut één aan. Vanuit praktisch oogpunt, reistijd en cursusgeld. En de sfeer voelde prettig.

Ik heb superveel aan mijn medestudenten gehad. Je werkt veel samen, en ze begrijpen jou het best. Het belangrijkste is dat je de opleiding niet moet onderschatten. Een studie in deeltijd is hard werken. Maar door mijn medestudenten heb ik er toch van genoten.'

Albinus, Jeremiah

'De opleiding verbreedt je scope'

Jeremiah Albinus, CEO fonQ: 'Ik wilde weten wat er nou precies aan verschillende marketingtheorieën ten grondslag ligt. En ik wilde dit  leren binnen een omgeving die me zou uitdagen.

De opleiding geeft verdieping in Digital business en verbreedt je scope op het gebied van Finance, Strategie en HR. Ook leer je marketing veel beter te begrijpen en te plaatsen binnen organisaties.

Met een enthousiast team een innovatief marketingframework creëren, blijft voorlopig mijn passie: managen op een manier waarbij je ook dicht op de inhoud zit.'

Chahid Azarkan

'Een ervaring die ik niet had willen missen'

Chahid Azarkan, Sr. Advisor Business Operations Douane Nederland: 'De colleges zijn op vrijdag, wat combineren met werk makkelijker maakt. De vrijdag draagt ook bij aan de sfeer en geeft ruimte voor een hapje of drankje na colleges.

Ik vond de vakken erg inspirerend. Onder andere dankzij de docenten, die erg betrokken waren en open stonden om het programma aan ons aan te passen. Doordat de studenten elkaar op een positieve manier uitdaagden heb ik veel uit deze studie weten te halen. Echt een ervaring die ik niet had willen missen.'

Charlotte Roos

'Ruimte voor persoonlijke touch'

Charlotte Roos, Product Owner at iB&X HSE: 'Het programma van de ABS sloot aan bij mijn wensen. Ik zocht een universiteit waar ook ruimte is voor een persoonlijke touch. Het merendeel van de vakken is vrij theoretisch, maar aangezien alle studenten werkervaring hebben, gaan de discussies ook over de praktijk. Dit is een waardevolle combinatie.

Mijn medestudenten hebben er mede voor gezorgd dat ik succesvol en met veel plezier de 2,5 jaar heb volbracht. Docenten hebben passie voor hun vak en staan open voor discussie en feedback.'