For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Bedrijfskunde in deeltijd

Leadership & Management track

Bedrijfskunde in deeltijd

In de track Leadership & Management van de part-time master Bedrijfskunde vergroot je je kennis over hoe je mensen en organisaties succesvol kunt laten functioneren.

Download brochure Bedrijfskunde in deeltijd

Aanmelden informatieavond 15 mei

Leer medewerkers en organisaties effectief te maken

Succesvol ondernemen stelt hoge eisen aan de leiderschapskwaliteiten van een manager. In deze track leer je ze inzetten om organisaties effectiever te maken, medewerkers en teams beter te laten functioneren en werk beter aan te laten sluiten bij persoonlijke ambities.

Schakelen tussen verschillende perspectieven

Je krijgt een breed inzicht in onderwerpen als leiderschap, verandermanagement en strategisch personeelsmanagement. Je wordt uitgedaagd om te schakelen tussen theorie en praktijk; tussen het strategische en het operationele niveau en tussen het perspectief van zowel de manager als de medewerker.

Stel je programma samen

Binnen de track kun je kiezen uit een flink aantal keuzevakken en een breed scala aan scriptieonderwerpen. Zo kun je je dus verdiepen in een zelfgekozen strategisch gebied.

Ben je analytisch sterk en heb je interesse in de leiderschapskeuzes waarvoor managers en consultants komen te staan? Dan biedt deze track gegarandeerd een boeiende uitdaging om je kennis van Human Resources Management te vergroten.

Real-live case: zelfsturende teams bij Zappos

Zappos.com is een online schoenen- en kledingwinkel en de de grootste organisatie tot nu toe die werkt met zelfsturende teams (holacracy).De implementatie van zo'n systeem is een enorme transitie. Analyseer deze verandering aan de hand van de volgende vragen:

 • Wat is (een van de) grootste medewerker-gerelateerd verandering voor Zappos in deze transitie naar een holacracy? Analyseer deze uitdaging aan de hand van de gebruikte theorieën in de track.
 • Welke theorieën passen goed bij deze case, en welke inzichten kunnen Zappos helpen bij de transitie?
 • Gebaseerd op je conclusies, welk advies zou je Zappos geven?
 • Theories of Leadership and Management

  Hoe kun je leiderschaps- en managementtheorieën toepassen op het gedrag en de prestaties van mensen, teams en organisaties? Leer belangrijk theoriën te begrijpen en toe te passen op problemen en uitdagingen binnen de organisatie.

 • Leadership

  Bij dit vak bespreek je de belangrijkste theorieën over leiderschap. Ook verdiep je je in ethische overwegingen en de hedendaagse vereisten voor leiderschap. Welke invloed hebben ontwikkelingen op het gebied van communicatietechnologie en personeelsbeleid?

 • Managing People Strategically

  De gedachte dat strategisch personeelsmanagement cruciaal is voor een succesvolle onderneming, wint steeds meer terrein. Maar wat betekent het om mensen strategisch te managen? Welke keuzes horen daar bij, en wie maakt die? Aan de hand van cases studies, discussies en pedagogische tools en technieken leer je de theorie toepassen en train je je eigen management

Naar Strategy track

Naar Digital Business track