For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Bedrijfskunde in deeltijd
Add to favourites

Toelatingseisen

Overweeg je om de master Bedrijfskunde in deeltijd te volgen? Kijk eerst of je aan de toelatingseisen voldoet. Heb je vragen, neem contact met ons op.

Toelatingseisen master

Je wordt direct toegelaten tot de master als je een academisch diploma hebt in Bedrijfskunde of een ander universitair diploma met voldoende bedrijfskundige en onderzoeksvakken waaronder statistiek.

Als je een academisch diploma hebt in een ander vakgebied, kan het zijn dat je eerst een aantal vakken moet volgen van ons pre-masterprogramma voordat je met de master kunt beginnen.

Als je een hbo-bachelordiploma hebt, moet je het pre-masterprogramma van de Amsterdam Business School volgen om te worden toegelaten.

Toelatingseisen pre-master

Als je nog niet in aanmerking komt voor de master, maar wel aan onderstaande eisen voldoet, kun je je aanmelden voor de pre-master. Zodra je de pre-master met succes hebt afgerond, ben je verzekerd van een plek in het masterprogramma.

  1. Een afgeronde universitaire- of hbo-opleiding
    Je hebt een academische graad (bachelor of master) zonder kwantitatieve en bedrijfskundige vakken als strategie, marketing of personeelsbeleid. Of je hebt een hbo-diploma met 240 ECTS en met voldoende bedrijfskundige vakken.
  2. Wiskundevakken
    Je hebt op de middelbare school wiskundevakken gevolgd. Aankomende studenten uit Nederland moeten een vwo- of havodiploma hebben met het vak wiskunde. Als je onvoldoende wiskundevakken hebt gevolgd, kan het zijn dat je een toelatingstest moet doen voor wiskunde.