For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl

Online masterclass via Zoom. Het domein van ESG reporting verandert in hoog tempo. De EU heeft een aantal nieuwe ESG rapportagevereisten geïntroduceerd ter ondersteuning van de Green Deal. Het doel van deze nieuwe vereisten is het sturen van kapitaalstromen naar groene investeringen.

Event details of EMFC Masterclass ESG reporting and the EU Taxonomy (2 PE-punten)
Date 11 November 2021
Time 19:00 -21:15

Over 2021 moeten grote beursgenoteerde ondernemingen (en over 2023 alle grote ondernemingen in de EU) een aantal financiële parameters rapporteren over klimaatimpact en andere milieudoelstellingen.

Deze nieuwe vereisten brengen het domein van ESG en financial reporting samen en zullen naast een schat van informatie voor financial markets ook een nieuw terrein toevoegen aan het domein van de controller. Zeker wanneer over de cijfers van 2023 ook de assuranceverplichting ontstaat.

Tijdens deze masterclass zullen we de laatste ontwikkelingen bespreken op het gebied van ESG reporting en de EU Taxonomy in het bijzonder en wat bedrijven doen om zich voor te bereiden op deze nieuwe verplichtingen. Daarnaast behandelen we welke impact dit heeft op de governance rond ESG reporting en welke impact dit heeft op de rol van de CFO en de controller.

Doelstelling van de Masterclass

Na afloop van de masterclass heb je inzicht in recente ontwikkelingen rond ESG reporting, de impact van de CSRD en de belangrijkste aspecten en systematiek van de EU Taxonomy. Je zult ook een beeld hebben of en hoe dit jouw eigen organisatie raakt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we zien hoe je de implementatie zou kunnen aanpakken, wat belangrijke aandachtspunten zijn en welke factoren bijdragen aan succes.

Doelgroep/niveau

Dit is een Masterclass voor mensen die zich interesseren voor ESG reporting, geschikt voor verschillende kennisniveaus. We zullen zowel de basisbegrippen behandelen als op een aantal punten van de regelgeving de diepte ingaan.

Sprekers

Gijs de Graaff RC, is director bij KPMG Accounting Advisory Services. Gijs leidt de EU Taxonomy implementatie propositie en is betrokken bij een groot aantal implementatietrajecten van deze nieuwe regelgeving bij ondernemingen in Europa. Gijs is daarnaast lid van KPMG’s EU brede focus groep van specialisten op de EU Taxonomy en is regelmatig spreker over dit onderwerp.

Drs Ruben Rog RA, is partner bij KPMG Accounting Advisory Services. Ruben combineert zijn rol voor financial reporting met de impact die ESG reporting heeft voor de financiële functie bij bedrijven. Ruben is daarnaast docent in het EMFC programma voor het vak Financial Reporting Standards.

Programma

  • 18.45-19.00 uur Digitale inloop
  • 19.00-20.00 uur ESG reporting en de EU Taxonomy
  • 20.00-20.15 uur Korte pauze
  • 20.15-21.00 uur Governance, assurance en de rol van de controller
  • 20.50-21.00 uur Discussie en afronding

Kosten

€ 25 voor EMFC-alumni van de UvA en EMFC-studenten van de UvA. Voor overige deelnemers € 100.