For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
CIA Profession Spring Course

CIA Profession Spring Course

Met de CIA Profession Spring Course bereid je je voor  op de internationaal erkende CIA Profession-examens voor Part 1, Part 2 en Part 3. Het CIA-certificaat is niet alleen een bewijs van wat je weet en wat je hebt bereikt. Het is de beste manier om aan te tonen dat je klaar bent om de uitdagingen van vandaag aan te gaan. En eventueel door te groeien naar een seniorpositie. De training wordt verzorgd door een van onze docenten van de Executive MSc of Internal Auditing (EMIA).

Meld je nu aan

Certified Internal Auditor (CIA)

De beroepsgroep van Internal Auditors is wereldwijd georganiseerd in het Institute of Internal Auditors (IIA). De Certified Internal Auditor (CIA) is een internationaal erkende beroepstitel. In het examen wordt getoetst of je voldoende kennis en vaardigheden bezit op het gebied van Internal Auditing. De belangrijkste onderwerpen van het examen zijn het internal audit proces, management control, informatietechnologie en de auditomgeving.

CIA Profession Spring course 2020

De volledige training voor Part 1, Part 2 en Part 3 duurt 7 dagdelen. Je kunt de hele training volgen, of je aanmelden voor één Part. In elk college krijg je een interactieve presentatie over de inhoud van het betreffende Part. De docent belicht ook de verschillen tussen de Nederlandse en internationale praktijk en behandelt verschillende vraagstukken op examenniveau. De colleges zijn in het Nederlands (het examen in het Engels).

Je docent tijdens de training is drs. R.G.M. Bartelink RO CIA CISA CCSA CGAP.

Data en locatie

  • Part 1 - Internal Audit Essentials - dinsdag 10 maart en 17 maart 2020 van 18.30 - 21.00 uur.
  • Part 2 - Internal Audit Practice - dinsdag 7 april en 14 april 2020 van 18.30 - 21.00 uur.
  • Part 3 - Internal Audit Knowledge - dinsdag 19, 26 mei en 2 juni 2020 van 18.30 - 21.00 uur.

De CIA Profession Spring Course vindt plaats bij de Amsterdam Business School op de Roeterseilandcampus, in het centrum van Amsterdam.

Kosten

De training voor een afzonderlijke Part kost € 300. Doe je alle 3 de Parts, dan krijg je een korting van € 100 op de totale kosten. Ben je op dit moment EMIA-student aan de UvA, dan is deelname aan de training kosteloos. Je moet je wel officieel aanmelden. Voor alumni van de EMIA-opleiding zijn de kosten € 100, ongeacht het aantal Parts dat je volgt. Ook als alumni moet je je officieel aanmelden.

Je kunt je tot 2 weken voor de start van de trainingsavond kosteloos afmelden. Bij latere afmeldingen wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

CIA reviewboeken

Bij de training gebruiken we de CIA reviewboeken van Gleim (meest recente druk). De kosten voor deze boeken en de testprep van de afzonderlijke delen zijn in totaal ongeveer $660 (inclusief handling- en transportkosten). Je kunt de boeken bestellen op www.gleim.com.

CIA-examen bij het IIA

Het CIA-examen wordt afgenomen door het IIA. Je kunt bijna het hele jaar door examen doen door middel van ‘computer-based testing’. Wereldwijd kan dat op meer dan 200 plaatsen. Je bepaalt zelf de dag en het tijdstip van je examen. Het examen is in het Engels en bestaat uit meerkeuzevragen. Je slaagt voor het examen als je ten minste 75% van de vragen goed beantwoordt.

Meer informatie over het CIA-examen, inschrijven voor het examen en vrijstellingen vind je op www.iia.nl.

PE-uren

Voor ieder Part dat je volgt, krijg je 6 - 9 PE-uren toegekend. Voor de complete examentraining verwerf je dus 21 PE-uren.

Contact

Heb je vragen over de CIA-examentraining? Neem contact met ons op.

Linge Oei
Admissions Officer
+31 (0)20 525 4020
emia@uva.nl

CIA Profession Spring Course
Type Contract teaching
Mode Part-time
Credits ECTS,
Language of instruction Dutch
Starts in March, April, May