For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl

CIA Profession examentraining

Met de CIA Profession examentraining bereid je je voor op de internationaal erkende CIA Profession-examens voor Part 1, Part 2 en Part 3. Het CIA-certificaat is niet alleen een bewijs van wat je weet en wat je hebt bereikt. Het is de beste manier om aan te tonen dat je klaar bent om de uitdagingen van vandaag aan te gaan. En eventueel door te groeien naar een seniorpositie. De training wordt verzorgd door een van onze docenten van de Executive MSc of Internal Auditing (EMIA).

Waarom de CIA Profession examentraining?

 • Wat ga je leren?

  In elk college krijg je een interactieve presentatie over de inhoud van het betreffende Part. De belangrijkste onderwerpen van het examen zijn het internal audit proces, management control, informatietechnologie en de auditomgeving.

  De docent belicht ook de verschillen tussen de Nederlandse en internationale praktijk en behandelt verschillende vraagstukken op examenniveau. De colleges zijn in het Nederlands (het examen in het Engels). De volledige training voor Part 1, Part 2 en Part 3 duurt 7 dagdelen. Je kunt de hele training volgen, of je aanmelden voor één Part.

  Schrijf je nu in

 • Voor wie?

  De beroepsgroep van Internal Auditors is wereldwijd georganiseerd in het Institute of Internal Auditors (IIA). De Certified Internal Auditor (CIA) is een internationaal erkende beroepstitel. Wil je deze titel ook behalen, dan is dit de training voor jou. In het examen wordt getoetst of je voldoende kennis en vaardigheden bezit op het gebied van Internal Auditing.

 • Data en kosten

  De examentraining wordt geheel online aangeboden. De training voor een afzonderlijke Part kost € 300*. Doe je alle 3 de Parts, dan krijg je een korting van € 100 op de totale kosten. Ben je op dit moment EMIA-student aan de UvA, dan is deelname aan de training kosteloos. Je moet je wel officieel aanmelden. Voor alumni van de EMIA-opleiding zijn de kosten € 100 ongeacht het aantal parts dat je volgt. Ook als alumni moet je je officieel aanmelden. 

  Part 1 dinsdag 5 september 2023 18.30-21.00
  Part 1 dinsdag 12 september 2023 18.30-21.00
  Part 2 dinsdag 19 september 2023 18.30-21.00
  Part 2 dinsdag 26 september 2023 18.30-21.00
  Part 3 dinsdag 3 oktober 2023 18.30-21.00
  Part 3 dinsdag 10 oktober 2023 18.30-21.00
  Part 3 dinsdag 17 oktober 2023 18.30-21.00

  De opleiding heeft tot twee weken voor de aanvang van de examentraining het recht om bij te weining aanmeldingen de examentraining te annuleren of te verplaatsen. Indien de deelnemer hierdoor afziet van deelname, zullen de eventueel betaalde kosten worden gerestitueerd. 

  CIA reviewboeken
  Bij de training gebruiken we de CIA reviewboeken van Gleim (meest recente druk). De kosten voor deze boeken en de testprep van de afzonderlijke delen zijn in totaal ongeveer $660 (inclusief handling- en transportkosten). Je kunt de boeken bestellen op www.gleim.com.

  *Je kunt je tot 2 weken voor de start van de trainingsavond kosteloos afmelden. Bij latere afmeldingen wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

  Schrijf je nu in

 • Praktische informatie

  CIA-examen bij het IIA
  Het CIA-examen wordt afgenomen door het IIA. Je kunt bijna het hele jaar door examen doen door middel van ‘computer-based testing’. Wereldwijd kan dat op meer dan 200 plaatsen. Je bepaalt zelf de dag en het tijdstip van je examen. Het examen is in het Engels en bestaat uit meerkeuzevragen. Je slaagt voor het examen als je ten minste 75% van de vragen goed beantwoordt.

  Meer informatie over het CIA-examen, inschrijven voor het examen en vrijstellingen vind je op www.iia.nl

 • Docenten

  Je docent tijdens de training:

  Drs. R.G.M. (Ruud) Bartelink

  Faculty of Economics and Business

  Section Accounting

Contact

Heb je vragen over de CIA-examentraining? Neem dan contact op met:

Sook Reker
Programma Manager
E: emia@uva.nl
T: 06-3884 4261

Feiten & cijfers
Type Contractonderwijs
Vorm Deeltijd
Voertaal Nederlands
Start September, oktober
Locatie Online