You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Open Programme

Business Cases voor Quantum Computing

Met de rekenkracht van quantumcomputers kunnen in potentie zeer complexe problemen worden opgelost, die tot nu toe onoplosbaar waren. Dit kan binnen allerlei industrieën tot grote veranderingen leiden, waaruit strategische vragen voor het bedrijfsleven ontstaan: wat zijn relevante business cases voor quantumtechnologie? Waar liggen de kansen en bedreigingen? Hoe kan een quantumproject worden opgezet, en wat is daar voor nodig? In deze 1-daagse masterclass krijg je tools en handvatten aangereikt die je helpen om antwoord te geven op deze vragen. Op dit moment staat er nog geen nieuwe editie ingepland. Wil je graag op de hoogte blijven van aankomende edities, vul dan het 'Houd mij op de hoogte' formulier in.

Waarom deelnemen aan de masterclass Business Cases voor Quantum Computing?

• Wat ga je leren?

Tijdens deze masterclass komen diverse experts aan het woord, die je meer vertellen over het gebruik en de toepassing van quantum in organisaties. De masterclass dekt de gehele breedte van het vakgebied: de toepassingen van quantumcomputers, het quantuminternet en quantumsensoren.

• Je krijgt een sterk en up-to-date overzicht van relevante toepassingen en business cases van quantumtechnologie.
    • Je leert welke veranderingen quantumtechnologie kan veroorzaken in verschillende sectoren.
    • Je leert hoe de tijdslijnen en roadmaps voor de toepassing van quantumtechnologie worden geschetst.
    • Je leert wat de praktische gevolgen van quantumtechnologie zijn voor informatiebeveiliging en cryptografie, en hoe je bijbehorende risico’s kunt voorkomen.
    • Met je mede-deelnemers bediscussieer je de concrete stappen die een organisatie kan nemen om quantumtechnologie toe te passen in een organisatie.
  • Voor wie?

Dit programma is speciaal toegesneden op professionals werkzaam voor de overheid en in het bedrijfsleven, namelijk:

• ICT-bestuurders
    • Management en medewerkers van ICT-afdelingen
    • Innovatie- en technologie experts
    • Strategie- en policy makers
    • Ondernemers

Er is geen voorkennis over (quantum)fysica en geen diepgaande wiskundevaardigheid nodig.

• Datum en kosten
    Najaar 2022 TBA
    Voorjaar 2023 TBA
    Tijden 09.00-17.00
    Kosten € 995*

*UvA-alumni ontvangen 10% korting. De masterclass is vrijgesteld van btw.

• Praktische informatie
    Locatie: Day and Night studio's van Startup Village Amsterdam
    Studievorm: Masterclass
    Taal: Nederlands (met enkele presentaties in het Engels)
    Certificering: Na afronding van de masterclass ontvang je een Certificaat van Aanwezigheid van de Universiteit van Amsterdam
  • Sprekers
    • Koen Groenland (Quantum Innovation Officer bij onderzoeksinstituut QuSoft) geeft een algemene inleiding op de masterclass.
    • Martijn Dekker (Chief Information Security Officer bij ABN AMRO) spreekt over impact op cybersecurity.
    • Deborah Nas (Quantum Delta NL en professor aan de TU Delft) bediscussieert de ethische, rechtskundige en maatschappelijke impact die quantumtechnologie zal hebben.
    • Benno Broer (CEO van Qu&Co) spreekt over toepassingen in materiaalkunde.
    • Florian Schreck (professor aan de Universiteit van Amsterdam) vertelt over het bouwen van een quantumcomputer. Daarbij geeft hij een rondleiding door een quantumlab.
    • Frank Phillipson (senior consultant bij TNO en professor aan de Universiteit Maastricht) spreekt over toepassingen in logistieke optimalisatie.
    • Marten Teitsma (lector aan de Hogeschool van Amsterdam) en Adil Acun (Lead Quantum Engineer bij ING) presenteren over de concrete stappen die organisaties kunnen zetten.
    • Harry Buhrman (professor aan de Universiteit van Amsterdam, groepsleider bij Centrum Wiskunde & Informatica en directeur QuSoft) geeft een presentatie over het onderwerp: Wat kunnen we verwachten in de toekomst van quantumtechnologie?
    • Cor van der Struijf (IBM Quantum Ambassador) modereert de paneldiscussie.
  • Samenwerking

Deze masterclass wordt georganiseerd door The Analytics Academy (TAA) en Quantum.Amsterdam (Q.A). TAA is een samenwerking tussen Amsterdam Data Science, ORTEC en de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Het doel van The Analytics Academy is om data scientists en business analisten op te leiden, om daarmee te voldoen aan de groeiende vraag vanuit de markt hiernaar.
    The Analytics Academy ontwikkelt zowel open programma’s als maatwerk incompany trainingen op het gebied van data science.

Q.A is een innovatiehub die verbinding legt tussen wetenschappers, het zakenleven en de maatschappij, om een bloeiend ecosysteem voor quantumtechnologie tot stand te brengen. Q.A is opgericht door QuSoft, de Universiteit van Amsterdam en het Centrum Wiskunde & Informatica. Het fungeert als een van de 5 hubs van Quantum Delta NL. Dankzij een sterke band met onderzoek van QuSoft en de Universiteit van Amsterdam, bouwt ze op een sterke, onafhankelijke en betrouwbare expertise over de use cases van quantumtechnologie.

Contact

Heb je vragen over het programma Business Cases voor Quantum Computing, of een ander open programma? Neem contact op met:

Lorena Zevedei
Manager Executive Education