Executive Internal Auditing Programme (EIAP) FAQ

Amsterdam Business School

Wanneer begint de opleiding?

De opleiding kent 2 instroommomenten: januari en september. Het eerstvolgende startmoment voor studenten die het volledige programma volgen is september 2018. 

Op welke dagen kan ik onderwijs volgen?

Het onderwijs wordt gegeven op vrijdagen van 9.00 - 17.00 uur bij de Amsterdam Business School in het centrum van Amsterdam.

Hoe lang duurt de opleiding?

De complete opleiding tot Register Internal Auditor (RO) duurt tweeënhalf jaar.

Welke titel behaal ik met de opleiding?

Tijdens het eerste jaar behaalt u de internationale CIA certificering. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u het opleidingscertificaat van de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam.

Bent u afgestudeerd aan de opleiding en voldoet u tevens aan de inschrijvingsvereisten van de SVRO, dan kunt u worden ingeschreven in het Register van Operational Auditors. U mag dan de beschermde beroeps- en deskundigheidsaanduiding 'Register Operational Auditor' (RO) voeren. Alleen de SVRO kan dit keurmerk toekennen.

Hoe groot is de studiebelasting?

Gemiddeld besteedt een student 16 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dat betekent dat u naast de collegedag moet rekenen op ongeveer 9-13 uur zelfstudie per week.

Wat zijn de toelatingseisen?

Om toegelaten te worden tot de EIAP-opleiding moet je voldoen aan de volgende eisen:

 • Je hebt academische opleiding afgerond, of
 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond plus de Post-HBO opleiding Operational Auditing, en/of je hebt met succes het CIA (Certified Internal Auditor) examen afgelegd, of 
 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond en een afzonderlijke GMAT (min. 600 punten) met succes afgelegd, of
 • Je beschikt over een afgeronde post-initiële RA-, RE- of RC registeropleiding (in dit geval kan u in aanrmerking komen voor het fasttrack programma, neem voor meer informatie contact met ons op)
 • Je beschikt bij voorkeur over twee tot drie jaar werkervaring op het gebied van besturen, beheersen, inrichten of toetsen van de organisatie
 • Je hebt affiniteit met besturings- en beheersingsvraagstukken
 • Je hebt een actieve, creatieve en positief-kritische houding

Als ingangseis voor de opleiding geldt dat de student in het bezit is van een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld in één van de volgende studierichtingen:

 • bedrijfseconomie;
 • bedrijfskunde;
 • bestuurskunde;
 • organisatiepsychologie/-sociologie;
 • informatica.

 

Hoe meld ik me aan voor deze opleiding?

Geïnteresseerd in onze EITAP opleiding? Lees dat eerst de toelatingseisen en vul dan de CV Quick Scan in voorzien van je curriculum vitae en kopieën van relevante diploma's en getuigschriften. Aan de hand van de CV Quick Scan, curriculum vitae en de kopieën van diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria van de opleiding Executive Internal Auditing Programme (EIAP). 

Een kandidaat die is toegelaten tot de opleiding wordt uitgenodigd zich officieel in te schrijven voor de opleiding met een link naar de online inschrijftool. De inschrijving voor de opleiding wordt definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen.

Wat bedraagt het cursusgeld?

Het cursusgeld wordt jaarlijks vastgesteld. Voor de start per 1 september 2018 bedraagt het collegegeld € 12.500,- per jaar (prijspeil 2018-2019). Voor een eventueel derde collegejaar bedraagt het cursusgeld € 2.500,- per semester. 

In dit bedrag is inbegrepen het groepslidmaatschap van het IIA. Boeken en eventuele andere bijkomende kosten zijn niet in het cursusgeld inbegrepen. De totale kosten voor boeken in het eerste het tweede jaar bedraagt tussen de € 1.800,- en € 2.000,-

Eventuele syllabi zullen digitaal beschikbaar worden gesteld via Blackboard. De kosten voor het externe CIA examen moeten ook apart betaald worden.

Uitgaven voor de opleiding, zoals het cursusgeld en boeken, zijn fiscaal aftrekbaar als persoongebonden aftrek.

Heb ik recht op een vrijstelling op basis van mijn vooropleiding?

Met de Programme Director kunt u bespreken of u recht heeft op een vrijstelling op basis van uw vooropleiding. Neem hierover contact op met het secretariaat van de opleiding: eiap@uva.nl.

Published by  Economics and Business

EIAP

23 January 2018