VerzekeringskundeMasterprogramma of modules

De master Verzekeringskunde van de Amsterdam Business School is de enige opleiding waarin op academisch niveau de verzekeringskennis wordt verbreed en verdiept. Na het succesvol afronden van het masterprogramma ontvangt u de Mastergraad (MSc) van de Universiteit van Amsterdam.

Het programma van Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management bestaat uit het tweejarige part-time masterprogramma en modules, losse vakken uit het masterprogramma. De colleges worden op dinsdagen in de middag en avond aangeboden.

Start met de master vanaf september

Wilt u starten met het masterprogramma van Verzekeringskunde vanaf  september 2018 bezoek dan de informatieavond of neem dan contact met ons op zodat we het programma dat voor u van toepassing is kunnen toelichten.

Modules Verzekeringskunde

Vanaf  3 april 2018 bieden we de twee modules aan en in september  drie modules, deze kunnen als lossen vakken uit het masterprogramma gevolgd worden. Bevalt het studeren dan kunt u verder met het masterprogramma. Klik op de link voor meer informatie over de module. 

Start 3 april

Start 4 september

 

Bekijk de video Risk Management

In deze video licht docent Rob van Erp de inhoud van de module Operational Risk Management toe.

Hbo voorpoleiding

Voor aankomende studenten voor de master Verzekeringskunde met een hbo bachelor diploma wordt een aantal pre-mastervakken aangeboden. Deze kunt u volgen samen met vakken uit het masterprograma. 

Neem voor een studieprogramma contact op met Verzekeringskunde.

Waarom Verzekeringskunde?

Toegenomen zorgen over financiële risico's vragen meer kennis en inzicht. Deze risico's zien we in de financiële sector, bij banken en verzekeraars, maar ook bij profit- en nonprofit organisaties. Privé personen maken zich zorgen over pensioenen en overige financiële verplichtingen. Regelgeving en toezicht worden aangescherpt, bedrijfsprocessen worden complexer en dynamischer. Dit speelt zich af in een politiek, economisch en maatschappelijk krachtenveld. Managers moeten van veel markten thuis zijn bij het oplossen van praktijkproblemen.

Verzekeringskunde kiest daarom voor een multudisciplinair programma waarin naast een breed scala aan theoretische onderdelen ook praktijkcolleges een belangrijke rol spelen.

Voor wie?

Studenten en alumni werken bij voorbeeld bij adviesbureaus, financiële instellingen, verzekeraars, toezichthouders, profit- en non-profit organisaties of als zelfstandig ondernemer.


Degree programme
Verzekeringskunde
Mode
Part-time
Credits
5-60 ECTS, 2-24
Language of instruction
Dutch
CROHO code
75000

Published by  Economics and Business

Verzekeringskunde en Risk Management